LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 22 Νοεμβρίου 2015 15:32

Την παραίτηση Ρουμπάτη από την ΕΥΠ ζητά ο Καμμένος

«Διορισμένος βουλευτής ο Νικολόπουλος, πρέπει να επιστρέψει την έδρα» τονίζει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Τι λέει για τους τζιχαντιστές που περνούν από την χώρα μας και την εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Πάνος Καμμένος

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News και στον Πάρη Καρβουνόπουλο.

Ο κ. Καμμένος εκφράζει επίσης τις διαφωνίες του με τη διοίκηση της ΕΥΠ και ειδικότερα με τον κ. Ρουμπάτη όσον αφορά στην υπόθεση Πανούση.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπολύει «πυρά» κατά του Νίκου Νικολόπουλου για την άρνησή του να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, ενώ εκτιμά πως η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα αντέξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην εφημερίδα «Real News»:

Έχει ζητήσει η Γαλλία από την Ελλάδα οτιδήποτε σε σχέση με πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών;

Όχι. Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την Ε.Ε. για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την Ε.Ε. και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Ζήτησα και από την Ε.Ε., αλλά και στην προηγούμενη σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών. Σε αυτόν τον πόλεμο η ενημέρωση και οι πληροφορίες έχουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο.

Η υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους ή καλύτερα του Daesh, δεν έχει να κάνει ούτε με συμβατικό πόλεμο, ούτε με ανταρτοπόλεμο. Μπορείς να δεις έναν οδοντίατρο στη Λιόν να δολοφονεί την επόμενη ημέρα.

Η απόλυτη ασύμμετρη απειλή. Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στη Γαλλία. Τρεις από τους δράστες ήταν μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας, άλλοι που πέρασαν στην Ελλάδα κατεγράφησαν, ενώ δεν κατεγράφησαν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Υπάρχει πλέον ένα καινούργιο δόγμα που απαιτεί τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών.

Άρα να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ελληνική εμπλοκή;

Αυτή τη στιγμή, διεξάγονται επιχειρήσεις από Ρωσία και ΗΠΑ - ευτυχώς σε συνεννόηση πλέον, και αυτή είναι μια σημαντική διαφορά - από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τη Γαλλία.

Σε χερσαίες επιχειρήσεις υπάρχει ήδη εμπλοκή της Ρωσίας, αλλά και των ντόπιων στρατιωτικών δυνάμεων. Η Ελλάδα είναι μέρος της γειτονιάς, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, διότι θα χάσει τη δυνατότητα να είναι ο παράγων σταθερότητας που μπορεί να διεξαγάγει συνομιλίες και να οργανώσει μία διεθνή συμμαχία.

Ανησυχείτε ότι θα έχουμε πρόβλημα από τους τζιχαντιστές;

Ζητήσαμε, πριν από το επεισόδιο, να γίνει σύσκεψη και δυστυχώς κάποιοι από την ΕΥΠ επέλεξαν, αντί να έρθουν για να πουν την άποψή τους, να στείλουν έγγραφο στο NATO, στο οποίο λένε ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία. Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα «τόξο» σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία διαφοροποίηση με την ΕΥΠ...

Η ΕΥΠ έχει άριστα στελέχη τα οποία έχουν πληροφορίες που μακάρι οι υπουργοί να διάβαζαν και να εκμεταλλεύονταν προς όφελος της πατρίδας μας. Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - και μιλάμε για τον κ. Πανούση - με τον διοικητή της ΕΥΠ.

Πιστεύετε ότι αυτό το θέμα της χρησιμοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων για εσωτερική ασφάλεια πρέπει να ανοίξει και στην Ελλάδα μετά το Παρίσι;

Το Σύνταγμά μας απαγορεύει τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων, με την εξαίρεση της κηρύξεως της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οπότε έχουν συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όμως, μπορούν να βοηθήσουν στο επίπεδο των πληροφοριών και γι' αυτόν τον λόγο προετοιμάζεται σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Ο κ. Νικολόπουλος αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα, όπως του ζητήσατε, και μάλιστα περνάει στην αντεπίθεση...

Στην πολιτική μου ζωή έχω μάθει να δέχομαι την αχαριστία. Η αχαριστία προς το πρόσωπό μου δεν σημαίνει τίποτα, η αχαριστία, όμως, απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος έδωσε την έδρα στον κ. Νικολόπουλο προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας φαίνεται ξεκάθαρα. Ο κ. Νικολόπουλος δεν εξελέγη με σταυρό προτίμησης, εξελέγη με λίστα που τον διορίσαμε βουλευτή, γι' αυτό οφείλει να παραδώσει την έδρα του.

Η πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα αντέξει; Ή θα χρειαστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως προτείνουν ήδη κάποιοι, ή και οικουμενική, όπως λέει ο κ. Λεβέντης;

Η πλειοψηφία των 153 βουλευτών και θα αντέξει και θα αυξηθεί. Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ούτε οικουμενική. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιληφθούν πως αυτή η κυβέρνηση επιτελεί εθνικό έργο και θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση.

Το μήνυμα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση και οι δανειστές από τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας ποιο είναι;

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας μαζί με την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τους Ανεξάρτητους Έλληνες δώσαμε μία μεγάλη μάχη προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που θα φέρει την ανάπτυξη και την ελπίδα. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν αποτελεί ένα μνημόνιο το οποίο θα ακολουθεί ένα άλλο μνημόνιο, αλλά μία τελική συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα μας από αυτή τη δίνη των πέντε ετών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)Χθες 22:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανέβασε στα social media, μετά την συνάντηση που είχε στο νησί με τον πατέρα του ανήλικου αγοριού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο