LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2015 11:24 | Ανανέωση: 14 Νοεμβρίου 2015 18:13

Στο “πλευρό” του γαλλικού λαού η Ελλάδα

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απο την πολιτική ηγεσία του τόπου, κόμματα και φορείς. Συγκέντρωση έξω απο την Πρεσβεία της Γαλλίας.

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατική ενεργεία - αστυνομία - Bataclan - τραυματίες

Ένα ελληνικό "τσουνάμι" συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, παράλληλα με την παγκόσμια κατακραυγή, προκάλεσαν οι πολλαπλές, πολύνεκρες,τρομοκρατικές επιθέσεις στην "πόλη του Φωτός".

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, κόμματα και φορείς καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να βρουν το θάνατο και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν σοβαρά, όπως περιγράφουν με δραματικές αφηγήσεις οι επιζώντες των επιθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε στον Γάλλο Πρόεδρο και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, για αποτίμηση της κατάστασης και την ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων ασφάλειας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του γαλλικού λαού, σημειώνοντας ότι "σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι", τις οποίες χαρακτηρίζει ως επιθέσεις όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατική ενεργεία - αστυνομία - Bataclan - τραυματίες

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε σε μήνυμά του ότι "Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Αλληλεγγύη με το γαλλικό λαό. Όλοι μαζί ενάντια στην τρομοκρατία".

Σαμαράς: Αποτρόπαιο και ύπουλο μήνυμα

 "Το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι είναι κτύπημα αποτρόπαιο και ύπουλο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

O ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "η Γαλλία πενθεί, και μαζί της όλος ο δημοκρατικός κόσμος συγκλονίζεται και δοκιμάζεται από τη βία και  την απανθρωπιά των μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων. Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένα τραύμα στην καρδιά της ανθρωπότητας, του πολιτισμού, των αξιών που ενσάρκωσε ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση. Εκφράζουμε την θλίψη μας, τον αποτροπιασμό μας"¨και συνεχίζει "προβληματιζόμαστε βαθιά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου. Δεν μπορούμε, και δεν  πρέπει, να αφήσουμε τη βία,  τον τρόμο και τη μισαλλοδοξία να πάρει τη θέση της ελευθερίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς.   Ένα τέτοιο μέλλον δεν μας αξίζει".

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι "τα χτυπήματα στο  Παρίσι έγιναν κατά της Δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας" και ότι  όλοι πρέπει όλοι να δώσουν μάχη για την Δημοκρατία, υπογραμίζοντας ότι "είμαστε όλοι ένα με την Γαλλία".

"Είμαστε όλοι Γάλλοι. Η Γαλλία δεν είναι μόνη της. Όλη η Ευρώπη είναι ενωμένη", αναφέρει σε μήνυμα της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατική ενεργεία - αστυνομία - Bataclan

"Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανύποτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει", αναφέρει Το Ποτάμι, συμπληρώνοντας ότι "οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι, που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους, δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί".

Συγκέντρωση έξω απο την Γαλλική Πρεσβεία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνει κάλεσμα σε όλους για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω απο την Πρεσβεία της Γαλλίας.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει "Είμαστε όλοι Γάλλοι! Είμαστε όλοι Γάλλοι;

Σας καλώ το βράδυ στις 10 ώρα Ελλάδος – την ώρα που εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση στο Παρίσι – να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας 7 στην Αθήνα.

Χωρίς φωνές, χωρίς συνθήματα, κρατώντας στα χέρια χαρτιά και πανιά στα χρώματα της Γαλλίας!

Είμαστε όλοι στόχοι επειδή ζούμε διαφορετικά, σκεφτόμαστε διαφορετικά, ντυνόμαστε διαφορετικά και έχουμε επιλέξει να ζούμε σε κοινωνίες χωρίς φετφάδες. Αυτές τις επιλογές μας πρέπει να τις υπερασπιστούμε. Η Ευρώπη μπορεί να χρειάζεται νέα ορμή, αλλά δεν δέχεται τελεσίγραφα. Και αντίθετα με τους εχθρούς της δεν θα παρασυρθεί σε κυνήγι μαγισσών αλλά με στοχευμένες δράσεις θα απομονώσει και θα συντρίψει τους τρομοκράτες". 

ΚΚΕ: Τέτοιες επιθέσεις "ρίχνουν λάδι στις φωτιές"

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό, σημειώνοντας παράλληλα ότι "η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" και αξιοποιούνται απ’ όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι’ αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις".

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατικό χτύπημα - πυροβολισμοί

Για "μαύρη μέρα, ημέρα πένθους για τη Γαλλία, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των αξιών του Διαφωτισμού και του Ουμανισμού" κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σημειώνοντας ότι "η άνανδρη και αποτρόπαια επίθεση δείχνει ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες", συμπληρώνοντας ότι "ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί εγρήγορση, κοινή δράση και αποφασιστικότητα. Αλλά και περιφρούρηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπιστικών ιδεωδών".

Σε ανάρτηση του στο Twitter, o Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος  Καμίνης, αναφέρει "το μυαλό και η καρδιά μας βρίσκονται στο Παρίσι. Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ασφαλής".

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμοςΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο