LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2015 09:31

Μαίνεται ο “πόλεμος” Πανούση - ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται τα «πυρά» μεταξύ του πρώην Υπουργού με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εισαγγελέα Παρασκευόπουλος  και Τόσκας, αυτοβούλως.

Γιάννης Πανούσης - εισαγγελέας - Αρειος Πάγος

Κατηγορίες κατά των πρώην συναδέλφων του, που επιχείρησαν να απαξιώσουν τις καταγγελίες του πως απειλείται από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία κι έχουν παράλληλα διασυνδέσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Γιάννης Πανούσης. Την ίδια ώρα, η Όλγα Γεροβασίλη στέλνει μήνυμα ότι «δεν θα γίνει ανεκτή η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία».

«Διαπιστώνω περίεργες συμπτώσεις. Οι Πυρήνες της Φωτιάς με αποκαλούν κατά φαντασία πρωθυπουργό. Οι υπουργοί λένε ότι θέλω να γράψω μυθιστόρημα. Υπάρχει ένας κοινός τόπος στο πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα, μαζί τα γράφουν τα όσα λένε;» διερωτήθηκε ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες του Γ.Πανούση διερευνώνται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ενδέχεται να διατάξει άμεσα διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας και να αναθέσει τη διερεύνηση της δικογραφίας, όχι σε εισαγγελέα Εφετών, αλλά σε αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου. 

Στο μεταξύ, στην εισαγγελέα προσέρχονται αυτοβούλως σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Τόσκας, προκειμένου να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν για την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση που στοιχειοθετηθούν ποινικά οι καταγγελίες του Γ.Πανούση σε βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ως προς την πλευρά των πιθανών πολιτικών ευθυνών, θα πρέπει να επιληφθεί η Βουλή.

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος αρχικά είχε αντιμετωπίσει «ελαφρά» τις καταγγελίες Πανούση, στη συνέχεια δήλωσε ότι ένα από τα πρόσωπα που κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Πάνος Λάμπρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε σύμβουλός του μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, ενώ παρείχε αμισθί εργασία σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι το έργο της ομάδας ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Π.Λάμπρου ήταν μέλος της ομάδας που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της μονάδας απεξάρτησης στα Διαβατά την περασμένη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα στοιχεία που προσκόμισε ο Γιάννης Πανούσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβάνονται και τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ. Σε κάποιες από αυτές, εμφανίζεται και ο Πάνος Λάμπρου να συνομιλεί με έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος ο Λάμπρου επιβεβαίωσε, σε χθεσινές δηλώσεις του ότι, συνομιλούσε με κρατούμενους και κρατούμενες, ως σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Γνωρίζουν ότι έχω επικοινωνία με κρατούμενους και κρατούμενες, γυναίκες και άντρες εδώ –και επαναλαμβάνω– πολλά χρόνια, υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ανθρώπων όπου και αν βρίσκονται και χωρίς καμία διάκριση και αυτό θα συνεχίσω να κάνω σε όλη μου τη ζωή», είπε σχετικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ν.Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι, δεν είναι μεμπτή η συνομιλία της Πολιτείας με κρατούμενους, αλλά κάτι που οφείλει να κάνει, ξεκαθαρίζοντας ότι το κράτος δεν ενδίδει σε εκβιασμούς.

Οι πληροφορίες θέλουν να περιλαμβάνεται στο φάκελο απομαγνητοφωνημένη συνομιλία βαρυποινίτη «νονού της νύχτας», στην οποία αναφέρεται στον Γιάννη Πανούση λέγοντας: «Θα του λιώσω το κεφάλι».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Υπουργός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην οποία παρέστη και ο Π.Λάμπρου, για το ζήτημα υποτιθέμενης εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. σε κελιά των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Γ.Πανούσης στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο, κατονόμασε συγκεκριμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρονται να λειτουργούσαν ως «μεσάζοντες» μεταξύ βαρυποινιτών και κυβερνητικών στελεχών. 

«Αφήνεις έναν συνεργάτη της τρομοκρατίας να συνεργάζεται, να κοροϊδεύει την κυβέρνηση. Αφού είναι συνεργάτης της τρομοκρατίας, κρυφά τα κάνει, τον αφήνεις να κάνει αυτή τη δουλειά με κίνδυνο να έχεις τρομοκρατικές ενέργειες και είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης; Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM, αναφερόμενος στην υπόθεση Πανούση και συνέχισε:

«Αυτά είναι το παιχνίδι της γειτονιάς, το κουτσομπολιό της γειτονιάς! Είσαι υπουργός και είπες στον Ρουμπάτη να ενημερώσει τον πρωθυπουργό… Αυτός δηλαδή δεν είχε επαφή με τον πρωθυπουργό; Αυτό το πράγμα είναι ένα παιχνίδι δικό του, το οποίο εντάσσεται μέσα σε μια αντικυβερνητική τακτική που την βλέπουμε πώς εξελίσσεται και συνδέθηκε με άλλα πράγματα και είναι πιο πολύ στην προσπάθειά του να παραμένει στη δημοσιότητα. Μια φαντασίωση είναι».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο