LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015 23:47

"Πέρασε" το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Ποια κόμματα ψήφισαν κατά. Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία.

Τρύφωνας Αλεξιάδης

Με ευρεία συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ.) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο 20 ετών και άλλες διατάξεις». Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, νομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο αίτημα των εργαζομένων του ΟΔΙΕ, οι οποίοι ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για σύμβαση με πολλαπλά οφέλη του δημοσίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρηθεί ο κύριος όγκος των θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία

Πάντως, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση όλων των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης, εστίασε τα πυρά του σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, κατηγορώντας τα για στρατηγικό έλλειμμα και αδυναμία επιχειρημάτων.

«Εμείς προχωρούμε, τα αλλάζουμε όλα δεν αφήνουμε πίσω μας γκρίζες ζώνες. Εσείς θέλετε να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναέρθει το καθεστώς φαυλότητας που μας έφερε εδώ που μας έφερε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε ότι κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης, απάντησε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τρομολαγνεία, ενώ τόνισε ότι, «η προσπάθεια παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών διαψεύστηκε σήμερα, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση και ότι παρέμεινε ίδιος με την προηγούμενη χρονιά».

Ταυτόχρονα, ο  κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή πίνακα, όχι πάντως με ονόματα όπως διευκρίνισε, αλλά με συγκεντρωτικά στοιχεία, για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ο ίδιος δεν πήρε απαντήσεις για το τι έγινε με τη Λίστα Λαγκάρντ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Για εμάς, την κυβέρνηση της Αριστεράς, σε κάθε μορφή παραχώρησης ή ιδιωτικοποίησης μοναδικό μας μέλημα είναι η προστασία του δημοσίου και των εργαζομένων γιατί τα πάντα δεν είναι αριθμοί αλλά και άνθρωποι», επεσήμανε από την πλευρά του ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Χρίστος Δήμας, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κύρωσης της σύμβασης με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ ήταν ορκισμένος εχθρός των αποκρατικοποιήσεων και αρνιόταν εμμονικά στο παρελθόν να ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, σήμερα στηρίζει και συνεχίζει την φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

«Ζητάτε να επικυρώσουμε αυτή τη σύμβαση παραχώρησης, όταν εσείς πριν λίγους μήνες θα σκίζατε τα μνημόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

«Δεν είναι υπεύθυνη διακυβέρνηση αυτή, να έχετε στα συρτάρια σας την σύμβαση τόσους μήνες και να την φέρνετε με την εκπνοή της επειδή δεν είχατε την πολιτική βούληση να προχωρήσετε. Αναγκαζόμαστε να την κυρώσουμε γιατί διαφορετικά δίνει τη δυνατότητα στον παραχωρησιούχο να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση», υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καταστροφική πολιτική.

«Είστε η πρώτη ερασιτεχνική κυβέρνηση του κόσμου. Είστε εραστές της εξουσίας, για αυτήν ζείτε, και ξεχάσατε όσα λέγατε περί ξεπουλήματος φιλέτων του δημοσίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική ενώ λέει ότι είναι Αριστερά», υποστήριξε ο εισηγητής από το Ποτάμι Χάρης Θεοχάρης και και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει μαθήματα ηθικής.

Η κυβέρνηση με την παραχώρηση του ΟΔΙΕ «ανοίγει» το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, επισήμανε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Για ανάγκη κύρωσης της σύμβασης και προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνεια και εξορθολογισμό, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμένος. «Δεν είναι στιγμή να ψέξουμε αυτή την κυβέρνηση  που θέλει να βάλει κανόνες. Ορισμένα θέματα χρίζουν όμως περαιτέρω προσοχής και πρέπει να διορθωθούν. Ψηφίζουμε, αλλά είμαστε εδώ για να ελέγξουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμένος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο