LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015 23:47

"Πέρασε" το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Ποια κόμματα ψήφισαν κατά. Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία.

Τρύφωνας Αλεξιάδης

Με ευρεία συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ.) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο 20 ετών και άλλες διατάξεις». Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, νομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο αίτημα των εργαζομένων του ΟΔΙΕ, οι οποίοι ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για σύμβαση με πολλαπλά οφέλη του δημοσίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρηθεί ο κύριος όγκος των θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία

Πάντως, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση όλων των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης, εστίασε τα πυρά του σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, κατηγορώντας τα για στρατηγικό έλλειμμα και αδυναμία επιχειρημάτων.

«Εμείς προχωρούμε, τα αλλάζουμε όλα δεν αφήνουμε πίσω μας γκρίζες ζώνες. Εσείς θέλετε να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναέρθει το καθεστώς φαυλότητας που μας έφερε εδώ που μας έφερε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε ότι κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης, απάντησε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τρομολαγνεία, ενώ τόνισε ότι, «η προσπάθεια παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών διαψεύστηκε σήμερα, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση και ότι παρέμεινε ίδιος με την προηγούμενη χρονιά».

Ταυτόχρονα, ο  κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή πίνακα, όχι πάντως με ονόματα όπως διευκρίνισε, αλλά με συγκεντρωτικά στοιχεία, για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ο ίδιος δεν πήρε απαντήσεις για το τι έγινε με τη Λίστα Λαγκάρντ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Για εμάς, την κυβέρνηση της Αριστεράς, σε κάθε μορφή παραχώρησης ή ιδιωτικοποίησης μοναδικό μας μέλημα είναι η προστασία του δημοσίου και των εργαζομένων γιατί τα πάντα δεν είναι αριθμοί αλλά και άνθρωποι», επεσήμανε από την πλευρά του ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Χρίστος Δήμας, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κύρωσης της σύμβασης με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ ήταν ορκισμένος εχθρός των αποκρατικοποιήσεων και αρνιόταν εμμονικά στο παρελθόν να ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, σήμερα στηρίζει και συνεχίζει την φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

«Ζητάτε να επικυρώσουμε αυτή τη σύμβαση παραχώρησης, όταν εσείς πριν λίγους μήνες θα σκίζατε τα μνημόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

«Δεν είναι υπεύθυνη διακυβέρνηση αυτή, να έχετε στα συρτάρια σας την σύμβαση τόσους μήνες και να την φέρνετε με την εκπνοή της επειδή δεν είχατε την πολιτική βούληση να προχωρήσετε. Αναγκαζόμαστε να την κυρώσουμε γιατί διαφορετικά δίνει τη δυνατότητα στον παραχωρησιούχο να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση», υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καταστροφική πολιτική.

«Είστε η πρώτη ερασιτεχνική κυβέρνηση του κόσμου. Είστε εραστές της εξουσίας, για αυτήν ζείτε, και ξεχάσατε όσα λέγατε περί ξεπουλήματος φιλέτων του δημοσίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική ενώ λέει ότι είναι Αριστερά», υποστήριξε ο εισηγητής από το Ποτάμι Χάρης Θεοχάρης και και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει μαθήματα ηθικής.

Η κυβέρνηση με την παραχώρηση του ΟΔΙΕ «ανοίγει» το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, επισήμανε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Για ανάγκη κύρωσης της σύμβασης και προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνεια και εξορθολογισμό, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμένος. «Δεν είναι στιγμή να ψέξουμε αυτή την κυβέρνηση  που θέλει να βάλει κανόνες. Ορισμένα θέματα χρίζουν όμως περαιτέρω προσοχής και πρέπει να διορθωθούν. Ψηφίζουμε, αλλά είμαστε εδώ για να ελέγξουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμένος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο