LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015 23:47

"Πέρασε" το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Ποια κόμματα ψήφισαν κατά. Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία.

Τρύφωνας Αλεξιάδης

Με ευρεία συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ.) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο 20 ετών και άλλες διατάξεις». Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, νομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο αίτημα των εργαζομένων του ΟΔΙΕ, οι οποίοι ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για σύμβαση με πολλαπλά οφέλη του δημοσίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρηθεί ο κύριος όγκος των θέσεων εργασίας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία

Πάντως, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση όλων των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης, εστίασε τα πυρά του σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, κατηγορώντας τα για στρατηγικό έλλειμμα και αδυναμία επιχειρημάτων.

«Εμείς προχωρούμε, τα αλλάζουμε όλα δεν αφήνουμε πίσω μας γκρίζες ζώνες. Εσείς θέλετε να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναέρθει το καθεστώς φαυλότητας που μας έφερε εδώ που μας έφερε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε ότι κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης, απάντησε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τρομολαγνεία, ενώ τόνισε ότι, «η προσπάθεια παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών διαψεύστηκε σήμερα, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση και ότι παρέμεινε ίδιος με την προηγούμενη χρονιά».

Ταυτόχρονα, ο  κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή πίνακα, όχι πάντως με ονόματα όπως διευκρίνισε, αλλά με συγκεντρωτικά στοιχεία, για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ο ίδιος δεν πήρε απαντήσεις για το τι έγινε με τη Λίστα Λαγκάρντ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Για εμάς, την κυβέρνηση της Αριστεράς, σε κάθε μορφή παραχώρησης ή ιδιωτικοποίησης μοναδικό μας μέλημα είναι η προστασία του δημοσίου και των εργαζομένων γιατί τα πάντα δεν είναι αριθμοί αλλά και άνθρωποι», επεσήμανε από την πλευρά του ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Χρίστος Δήμας, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κύρωσης της σύμβασης με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ ήταν ορκισμένος εχθρός των αποκρατικοποιήσεων και αρνιόταν εμμονικά στο παρελθόν να ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, σήμερα στηρίζει και συνεχίζει την φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

«Ζητάτε να επικυρώσουμε αυτή τη σύμβαση παραχώρησης, όταν εσείς πριν λίγους μήνες θα σκίζατε τα μνημόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

«Δεν είναι υπεύθυνη διακυβέρνηση αυτή, να έχετε στα συρτάρια σας την σύμβαση τόσους μήνες και να την φέρνετε με την εκπνοή της επειδή δεν είχατε την πολιτική βούληση να προχωρήσετε. Αναγκαζόμαστε να την κυρώσουμε γιατί διαφορετικά δίνει τη δυνατότητα στον παραχωρησιούχο να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση», υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καταστροφική πολιτική.

«Είστε η πρώτη ερασιτεχνική κυβέρνηση του κόσμου. Είστε εραστές της εξουσίας, για αυτήν ζείτε, και ξεχάσατε όσα λέγατε περί ξεπουλήματος φιλέτων του δημοσίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική ενώ λέει ότι είναι Αριστερά», υποστήριξε ο εισηγητής από το Ποτάμι Χάρης Θεοχάρης και και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει μαθήματα ηθικής.

Η κυβέρνηση με την παραχώρηση του ΟΔΙΕ «ανοίγει» το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, επισήμανε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Για ανάγκη κύρωσης της σύμβασης και προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνεια και εξορθολογισμό, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμένος. «Δεν είναι στιγμή να ψέξουμε αυτή την κυβέρνηση  που θέλει να βάλει κανόνες. Ορισμένα θέματα χρίζουν όμως περαιτέρω προσοχής και πρέπει να διορθωθούν. Ψηφίζουμε, αλλά είμαστε εδώ για να ελέγξουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμένος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46Νέο Ηράκλειο: 16 χρόνος λήστεψε δύο 12χρονες υπό την απειλή μαχαιριού13:32Λασίθι: Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων13:18
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο