LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2015 18:10

«Σηκώνουν μανίκια» οι νέοι υπουργοί

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί. Που δίνει βαρύτητα ο καθένας και ποιες οι δηλώσεις τους κατά τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Ορκωμοσία - Νέα Κυβέρνηση

Έπιασαν ήδη δουλειά οι νέοι υπουργοί μετά τις παραδοσιακές τελετές παράδοσης – παραλαβής, κατά τη διάρκεια των οποίων τόσο οι απερχόμενοι, όσο και οι νυν υπουργοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα γι αυτά που προηγήθηκαν και όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στη δημοκρατική λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός, Αντώνης Μακρυδημήτρης εξέφρασε πέντε σκέψεις «με νόημα», που παραπέμπουν στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. «Δεν θα ανεχτώ καταστάσεις καταστολής με μορφή εκδίκησης προς τους πολίτες», δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, λίγη ώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Γιώργος Σταθάκης ανέλαβε το ίδιο χαρτοφυλάκιο που είχε και στην προηγούμενη θητεία και επεσήμανε ότι εκτός από την απορρόφηση των 20 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ θα δοθεί έμφαση για την αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε: «το έργο μπροστά μας είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς» και σχολίασε ότι ήδη οι συνεργάτες του άρχισαν να του θέτουν θέματα προς επίλυση. Η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει σημείωσε πως είναι από τα πιο δύσκολα, σημαντικά και κομβικά, αφού στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Η ίδια δήλωσε πως έχει πολύ όρεξη για δουλειά και πως θα αξιοποιήσει κάθε καλή ιδέα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Σταθάκης - Χριστοδουλάκης

Για την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και την άμεση τακτοποίηση του θέματος της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του απελθόντα υπουργού, Ιωάννη Γιάγκου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας έθεσε ως στόχους τη μέριμνα του προσωπικού και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να την αναδείξουμε στη θέση στην οποία ανήκει και προς την κατεύθυνση αυτή η αποστολή του υπουργείου είναι ιδιαίτερα σημαντική, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων, «ώστε το δημόσιο σχολείο να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, χωρίς τα προβλήματα, που, κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια, συνοδεύουν την έναρξη της σχολικής περιόδου», έθεσε ως πρώτο μέλημα, ο νέος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής παράδοσης-παραλαβής.

Με μία λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε η παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ του Πέτρου Μολυβιάτη και του Νίκο Κοτζιά. Ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε τον κ. Μολυβιάτη για το έργο που επιτέλεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τον παρακάλεσε, όποτε έχει ζητήματα που χρειάζονται τη δική του σοφία, να μπορεί να προσβλέπει στη σκέψη του και στην καλή του διάθεση. «Τον ευχαριστώ για τη συγκατάθεσή του» προσέθεσε.

Μολυβιάτης - Κοτζιάς

Προτεραιότητα για το υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί η καταπολέμηση της Διαφθοράς όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος από σήμερα είναι αναπληρωτής υπουργός για θέματα Καταπολέμησης Διαφθοράς.

Την επίσπευση της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών θα ζητήσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα ζητήσει να δώσει η Επιτροπή στη δημοσιότητα το πόρισμά της την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και επανέλαβε ότι στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ένα εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, που θα αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος υγείας προανήγγειλε κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας η νέα πολιτική ηγεσία του, με αιχμή την πάταξη της διαφθοράς και την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το χώρο της Υγείας. Η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, είπε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι «σήμερα η υγεία κλυδωνίζεται καθημερινά, ενώ διαρκής είναι ο κίνδυνος λειτουργικού μπλακάουτ».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΜΣΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ -ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο νέος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς επανέλαβε την πεποίθησή του «υπέρ της πολιτικής ανεξιθρησκίας», συνακόλουθα και της συνεργασίας του με όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων. Τόνισε δε ότι αφού μελετήσει τα ενδότερα του υπουργείου, τις ιδέες της υπηρεσιακής υπουργού και το έργο του κ. Ξυδάκη, που βρίσκεται στα όρια της νομοθετικής ρύθμισης, θα προχωρήσει σε προγραμματικές εξαγγελίες.

Σαρωτικές αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που ισχύει σήμερα προανήγγειλαν από κοινού ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της άτυπης παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ότι θα επανεξεταστούν οι διαφορετικοί συντελεστές φορολογίας που ισχύουν σήμερα, ανάλογα με την πηγή εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου αφού όπως είπαν πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα από αυτούς που έχουν.

Μήνυμα "προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων", απηύθυνε ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την υπηρεσιακή ηγεσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του υπουργείου για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τονίζοντας ότι υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά μέτωπα κυρίως στο θέμα της παραγωγής που θα κρίνουν αν η χώρα θα πάει μπροστά ή θα καταρρεύσει.

Υπουργείο Υποδομών - παράδοση - παραλαβή - Καμένος - Σπίρτζης

Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο νέος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε» και συμπλήρωσε ότι ο τομέας των έργων και των υποδομών αποτελεί τον πυρήνα της προσπάθειας για να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση και να υπάρξουν έσοδα στο κράτος. Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός, Δημήτρης Καμμένος, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα στον δρόμο του μεταξιού και η θέση της έχει κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο στις σχέσεις της Κίνας, της Ινδίας και γενικότερα της Ασίας με την Ευρώπη, κάτι που θα πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας για να προσελκύσει επενδύσεις».

Στη διαχείριση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών αλλά και στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά, ενόψει της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του ο εκ νέου υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο νέος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ότι «σε αυτή την εθνική προσπάθεια ερχόμαστε έχοντας, όχι απλά μια γνώση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και μια εμπειρία, και σε συνδυασμό με τον αυτόνομο ρόλο του υπουργείου, θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον χώρο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας». Ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισε την ανάπτυξη ως μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση και τη χώρα, όπου ο ρόλος του αγροτικού τομέα είναι σημαντικός.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΧθες 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Χθες 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές τουΧθες 22:55 | Ειδήσεις

Τους οχτώ τελευταίους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο