LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:35 | Ανανέωση: 10 Σεπτεμβρίου 2015 21:54

Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη ΔΕΘ, μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ο Τσίπρας δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους, είπε στην ομιλία της.

ΔΕΘ - ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα και γι αυτό πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και μεγάλης λαϊκής υποστήριξης, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, επισκέφθηκε την 80ή ΔΕΘ.

«Χρειαζόμαστε κοινωνική ειρήνη και γι αυτό αγωνιζόμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, γι αυτό ζητάμε τη δύναμη του ελληνικού λαού, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις, στις κοκορομαχίες εμείς θα παρουσιάσουμε τις δικές μας πράσινες γραμμές. Τις πράσινες γραμμές για μια προγραμματική συμφωνία, δεσμευτική, με χρονοδιαγράμματα, με στόχους για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα».

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκαν για την 80ή ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO και μέλη της διοίκησης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα Περίπτερα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), της Πυροσβεστικής και το Περίπτερο 3, όπου φιλοξενούνται τα αντίγραφα των «Μαγεμένων».

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και συζήτησαν για θέματα της πόλης.

Γεννηματά: Ο Τσίπρας δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους

"Τέρμα τα ψέματα, τέρμα ο λαϊκισμός, ήρθε η ώρα, για την Κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης" τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της, σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, στην οποία μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ το "παρών" έδωσαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές.

"Αντέξαμε και είμαστε σήμερα εδώ η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναφέρει την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο", είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε επιτιθέμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: "Εμείς δεν ξεχνάμε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί; Οχι. Δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους. Σ' αυτόν εδώ το χώρο, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ. Και δήλωνε: το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν, λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πέντε χρόνια, ως αντιπολίτευση, βουτηγμένα μέσα στο μίσος και στο ψέμα. Επτά μήνες, ως κυβέρνηση, γεμάτοι ψέματα, πισωγυρίσματα, μεγάλα λόγια και ανικανότητα".

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την οικονομία σε τραγική κατάσταση. Μόνο την πρώτη περίοδο των capital controls έχασαν τη δουλειά τους 18.000 εργαζόμενοι σε ένα μήνα. Και σήμερα ο κ. Τσίπρας "ως ναυαγός αναζητά σανίδα σωτηρίας στις εκλογές".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα πυρά της εναντίον και του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις ευθύνες της παράταξής του. "Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί; Όχι. Με ευθύνη της παράταξής του φτάσαμε έως εδώ", είπε και πρόσθεσε: "Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3. Άνθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές. Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ' αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004-2009. Και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης  να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους. Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση. Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε: Ναι το πράξαμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τις δικές τους "πράσινες γραμμές", όπως τις ονόμασε, και την πρόταση προγραμματικής συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, επιδιώκοντας να βάλει το "προοδευτικό πρόσημο" σε αυτή τη συνεργασία. Ζήτησε από τον λαό να δώσει τη δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για να κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, να πετύχει την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημοσίου χρέους, την επαναδιαπραγμάτευση και βελτίωση των αρνητικών και άδικων σημείων του Μνημονίου.

Οπως είπε:

- Λέμε: ΟΧΙ στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Προτείνουμε: ΝΑΙ στην αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας που παίρνει τις αποφάσεις για συγκεκριμένα αιτήματα, με κεντρικό τον ρόλο των ίδιων των κοινωνικών εταίρων.

-Λέμε: ΟΧΙ σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας

Προτείνουμε: την άμεση εφαρμογή του Ν. 3863 που εξυγιαίνει το σύστημα. Προσθέτουμε πόρους για το Ασφαλιστικό Σύστημα και συγκεκριμένα το 75% από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (προσδοκία 40 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια).

- Λέμε: ΟΧΙ στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών.

Προτείνουμε πιο δίκαιη και λογική φορολόγηση, ειδικά για μικρούς και μεσαίους.

Επαναξιολόγηση των μέτρων με συνυπολογισμό της εργασίας των ίδιων των αγροτών και αφορολόγητο όριο των ενισχύσεων της ΚΑΠ για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

-Λέμε: ΟΧΙ στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Προτείνουμε: - Μείωση δημόσιων δαπανών (μη μισθολογικό κόστος) στο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, είπε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αναδειχθεί σε καταλύτη των εξελίξεων με στόχο το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

"Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά", υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα δυναμικό τρίτο εναλλακτικό πόλο με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους πρώην συντρόφους της να ξανασυναντηθούν, λέγοντας: "Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα κόμμα, λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ένα κόμμα ευθύνης. Αυτή την παράταξη υπερασπιζόμαστε. Με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου τη λεβεντιά της Μελίνας. Έχοντας στην καρδιά μας και στην ψυχή μας πάντα την ανθρωπιά, το ήθος, την εντιμότητα, τη στάση ζωής και τα οράματα του Γιώργου Γεννηματά".

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν ζουν πια (Πεπονής, Μόραλης) και τον Λάμπρο Κανελλόπουλο που έφυγε χθες από τη ζωή.

"Φιλοδοξούμε και ζητάμε από τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού", είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΧθες 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Χθες 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές τουΧθες 22:55 | Ειδήσεις

Τους οχτώ τελευταίους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο