LATEST NEWS
 
Πολιτική /Γενικά /

Debate

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015 09:16

Η… παρακάμερα του debate

Όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες, χωρίς να καταγραφούν. Οι χειραψίες που αποφεύχθηκαν, τα γέλια που ανταλλάχθηκαν και τα…τσιγάρα που άναψαν.

Debate 2015 - Δημοσιογράφοι

Έξι χρόνια μετά, έξι πολιτικοί αρχηγοί κι έξι δημοσιογράφοι με συντονιστή τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο βρέθηκαν στο στούντιο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής για το χθεσινό debate, που αν και εν πολλοίς χαρακτηρίζεται «σούπα» από τη μία «έσπασε» τα social media, από την άλλη είχε ενδιαφέρον παρασκήνιο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στην ώρα τους, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κάθεται πρώτος στο τραπέζι του πάνελ. Ο επόμενος ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αν και βρέθηκαν οι δυο τους απέναντι στους δημοσιογράφους που ήταν όλοι ήδη στις θέσεις τους, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας χαιρέτισε έναν – έναν τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων των ιδιωτικών καναλιών, έπιασε κουβέντα με τους τεχνικούς και αφού τελείωσαν τα «πηγαδάκια» κάθισε δίπλα στον γγ του ΚΚΕ και δίχως ανταλλαγή χειραψίας, του είπε «κάνουμε Λαφαζανιές, ε;», σύμφωνα με το Έθνος.

Debate 2015 - Δημοσιογράφοι

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί μπήκαν αργότερα στο στούντιο, με τους κκ Τσίπρα και Μεϊμαράκη, να συνοδεύονται από τους στενούς τους συνεργάτες οι οποίοι παρέμειναν στο χώρο καθ’όλη τη διάρκεια του debate, ανταλλάσσοντας όχι μόνο τις τυπικές χειραψίες, αλλά και- κόντρα στα όσα έγιναν on air- θερμά χαμόγελα.

Debate 2015

Debate 2015

Κουτσούμπας και Θεοδωράκης κάθισαν με το…άγχος του αν θα υπάρξει διάλειμμα για διαφημίσεις, ενώ στα ευτράπελα ήταν ότι στους κκ Κουτσούμπα και Καμμένο χύθηκαν οι καφέδες. Κανένας, ωστόσο, δεν διατύπωσε το γνωστό «λεφτά θα πάρεις».

Debate 2015 - Δημοσιογράφοι

Δεν ήταν λίγα και τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν μπροστά στην κάμερα. Η Σία Κοσιώνη αποκαλέστηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη «κυρία Ζαχαρέα», ενώ ο πρώην δημοσιογράφος, είχε προηγουμένως καλησπερίσει εις διπλούν θυμούμενος τους «Πρωταγωνιστές», ενώ δεν έλειψαν οι συχνές αναφορές του στον παρελθόντα ρόλο του και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει χάριν αυτού. Eπιπλέον, με το "μικρόβιο" του δημοσιογράφου, έκανε...ρεπορτάζ και κατά τη διάρκεια του debate, ανεβάζοντας φωτογραφίες στο instagram.

Σταύρος Θεοδωράκης - Debate 2015

Σταύρος Θεοδωράκης - Debate 2015

Η κ.Κοσιώνη από την άλλη, σε δεύτερο χρόνο, μπέρδεψε τα χαρτιά της, με αποτέλεσμα να μηδενίσει – το αυστηρό κατά τ’άλλα ρολόι, το οποίο κατακρίθηκε πολλές φορές – για να διατυπώσει την ερώτησή της στον κ.Κουτσούμπα.

Debate 2015 - Δημοσιογράφοι

Η… αυθεντική Μάρα Ζαχαρέα διατυπώνοντας την ερώτησή της στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για το αν τελικά έφτασε στο Νομισματοκοπείο, πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας ότι «θα υπάρξει και δεύτερο σποτ, στο οποίο θα κλέβει 22 δις φορώντας κουκούλα».

Debate 2015 - Δημοσιογράφοι

Κι ενώ όλα κυλούσαν θεωρητικά ομαλά, καθώς ο χρόνος ξεπεράστηκε εν πολλοίς από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καταπάτησαν στην πλειονότητά τους τους κανόνες, διακόπτοντας τους ερωτηθέντες αρχηγούς, ενώ καμία ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε από πλευράς ερωτώμενων, ένα τηλεφώνημα λίγο πριν τις 22:00 πληροφόρησε ότι στις 22:30 θα έσκαγε η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο κτήριο. Μετά από έρευνες στο ασφυκτικά γεμάτο κτήριο της ΕΡΤ, με το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο καφενείο της, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Debate 2015 - Κυλικείο

Αυτά ήταν κάποια από αυτά που είδαν όλοι ή κάποιοι τέλος πάντων, αφού μετά το τέλος της τηλεμαχίας ο συντονιστής της μας πληροφόρησε για κάποια από αυτά που δεν είδαμε, αλλά και τον λόγο για τον οποίο δεν τα είδαμε. Ο Πάνος Χαρίτος διευκρίνισε, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του debate ότι οι σκηνοθετικές οδηγίες ήταν που όριζαν τι θα προβάλλεται στους δέκτες μας, δηλαδή η εικόνα εκείνου που μιλάει. «Ακόμα και φωτιά να πάρει το στούντιο, θα δείχνουμε αυτόν που μιλάει» επανέλαβε χαρακτηριστικά τα όσα είχαν συμφωνηθεί στην τετράωρη σύσκεψη της διακομματικής με τους επτά δημοσιογράφους μια μέρα νωρίτερα.

Debate 2015 - Πάνος Χαρίτος

Στο παρασκήνιο όμως ήταν και η κίνηση «τζέντλεμαν» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος σε κάποια στιγμή που τελείωσε το μπουκάλι νερού του Αλέξη Τσίπρα, που καθόταν στα αριστερά του, τον σέρβιρε γεμίζοντας το άδειο ποτήρι του, για να κάνει το ίδιο και με το ποτήρι του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στα…παράπονα του συντονιστή της τηλεμαχίας ήταν ότι κάποιος κατά τη διάρκεια της μετάδοσης άναψε τσιγάρο, με τον κ.Χαρίτο να λέει ότι ο ίδιος «έμεινε χωρίς τσιγάρο για τρεις ώρες». Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, ποιος έκανε την εν λόγω κίνηση.

Υπομονή μέχρι το επόμενο debate της Δευτέρας, στο οποίο θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους οι αρχηγοί των δύο πρώτων κομμάτων. Ίσως εκεί να υπάρξει περισσότερο ενδιαφέρον και πλουσιότερο παρασκήνιο. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο