Σε θέση μάχης τα κόμματα στο δρόμο προς τις κάλπες
Από τα Χανιά και το Ρέθυμνο ξεκινά σήμερα, το πρόγραμμα των περιοδειών του ο Αλέξης Τσίπρας. Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού (Δημαρχείο Χανίων) και στις 11:30 θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου (Τσατσαρωνάκειο).
Στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και εν συνεχεία, στις 20:00 θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που χθες εξαπέλυσε από την Πάτρα σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απόψε στις 19:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην «ιστορική» έδρα της ΝΔ στη Ρηγίλλης. Το «παρών» θα δώσουν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο Κώστας Καραμανλής. Μέσω των social media πρώην υπουργοί, βουλευτές αλλά και μέλη της ΟΝΝΕΔ, καλούν τους πολίτες να παραβρεθούν στην συγκέντρωση.
Από την επόμενη εβδομάδα και μετά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 80η ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην συμπρωτεύουσα στις 6 Σεπτεμβρίου. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος. Υπό συζήτηση βρίσκονται η συνέντευξη Τύπου και ενδεχόμενη επίσκεψη σε κάποιο γειτονικό νομό.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθεί με εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης.
Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε θέση μάχης ενόψει των εκλογών με τα πιο καυτά θέματα της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών και κορυφαίων στελεχών των κομμάτων να είναι η οικονομία και οι συνεργασίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη προτάσσει ότι αντιπροσωπεύει το νέο χωρίς την διαβρωτική φθορά του κυβερνητισμού και τις εξαρτήσεις και «παίζει το χαρτί» του πρωθυπουργού που μπήκε σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λαμβάνοντας ακόμα και το απόλυτο ρίσκο, συνεπώς προβάλει ως ο ικανός διαχειριστής της εθνικής εκκρεμότητας του χρέους.
« Έχουμε αποφασίσει να είμαστε οι εγγυητές εξόδου της χώρας και επανόδου της σταθερότητας» διαμηνύει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και διαβεβαιώνει πως «θα υλοποιήσουμε τους όρους της συμφωνίας».
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιστρατεύει την διαχρονικά υπεύθυνη στάση της ΝΔ, την πολιτική του προσωπικότητα που συνιστά άνοιγμα και στο λεγόμενο μεταρρυθμιστικό κέντρο, ενώ καλεί τους ψηφοφόρους να κάνουν σύγκριση ανάμεσα στο τι παρέδωσε ως κυβέρνηση η ΝΔ και τι έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, προ των πυλών δείχνει να είναι το debate μετά την αποδοχή Τσίπρα στην πρόσκληση Μεϊμαράκη. Όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στη Διακομματική Επιτροπή «έχουμε μια καταρχήν συμφωνία, τα γραφεία τύπου των κομμάτων θα δουν όλες τις λεπτομέρειες».
Ο στόχος της αυτοδυναμίας που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πραγματικότητας διαμηνύει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Το ΚΚΕ επιμένει να σφυροκοπεί το κόμμα Λαφαζάνη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε, εκ νέου, τον λαό «να μην δώσει ψήφο σε νέα αναχώματα που στήνονται, όπως είναι το νέο κόμμα που προήλθε από την πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2».
Ο Πάνος Καμμένος υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και την απόφαση υπογραφής του 3ου μνημονίου. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στο alpha radio ξεκαθάρισε πως «αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι».
Την λογική της υπεύθυνης και χρήσιμης ψήφου στην Δημοκρατική Συμπαράταξη προωθεί η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στα "Παραπολιτικά" πως: «Η αυτοδυναμία έχει αποδειχθεί ότι ούτε είναι εφικτή ούτε είναι ικανή να λύσει τα προβλήματα, κανένας δεν μπορεί μόνος του και απέτυχε και το σχήμα ένα ισχυρότερο κόμμα και μία ουρά συμπλήρωμα, δεν μπορεί να προχωρήσει».
Αντιμνημονιακά επιμένει η Λαϊκή Ενότητα. « Άλλη λύση για τη χώρα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, το οποίο για να εφαρμοστεί χρειάζεται την έξοδο από την Ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα «Παραπολιτικά».