Συνέντευξη Νίκου Παππά
Δημοσίευση: 23 Αυγούστου 2015 17:28Παππάς: Καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ
Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».
Αντίθετα, σημειώνει ο κ. Παππάς, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία». Επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το «this is a coup» δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα. Ακόμη επισημαίνει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το «όχι», δεν ήταν «ναι» στην δραχμή.
Ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί τους «συντρόφους» της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαϊκών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο. Αφήνει, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν «παρών» στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».
Τέλος σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί». Ξεκαθαρίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη Βουλή. Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στην Βουλή».