LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κόμματα /

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2015 23:18

Κουτσούμπας: Ρετάλια της ταξικής πάλης μιλάνε εν ονόματι του ΕΑΜ

Δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προγονοί του, χρησιμοποιούν την ιστορία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για να χειραγωγήσουν την εργατική λαϊκή συνείδηση, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Δημήτρης Κουτσούμπας - ΚΚΕ

Επίθεση σε όσους καπηλεύονται την προσφορά του Άρη Βελουχιώτη και μιλάνε εν ονόματι του ΕΑΜ, όπως ανέφερε, εξαπέλυσε από την Άρτα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ.

«Ο Άρης Βελουχιώτης δεν πέθανε. Βρίσκεται πάντα ολοζώντανος ανάμεσά μας. Εκείνοι που προσπάθησαν και προσπαθούν να καπηλευτούν την προσφορά του και το τραγικό τέλος του, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο 'Άρης ήταν κομμουνιστής. Έμεινε πιστός στο Κόμμα. Πιστός στην ιδεολογία και τα ιδανικά του ΚΚΕ ως την τελευταία του πνοή» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Σήμερα, εμφανίζονται διάφοροι όψιμοι επαναστάτες, αλλά και άλλα πραγματικά και δύστυχα ρετάλια της ταξικής πάλης και μιλάνε εν ονόματι του ΕΑΜ, της αντίστασης, των αγώνων του ΚΚΕ. Μας μιλάνε κουνώντας μας το δάκτυλο και μας λένε ότι, πρέπει να κρατήσουμε τα διδάγματα του ΕΑΜ. Εμείς τους απαντάμε καθαρά και παστρικά. Αυτό που πρέπει πρωταρχικά και κύρια να κρατήσουμε από το ΕΑΜ και τη λαϊκή αντίσταση, είναι η αδιάλλακτη και με συνέπεια πάλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, όταν όλα τα σκιάζει η φοβέρα, να διεξάγεις ασυμβίβαστη πάλη», πρόσθεσε.

Η αναλογία του τότε με το σήμερα, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, παρά το ότι μιλάμε για διαφορετικές συνθήκες οπωσδήποτε, όπως διευκρίνισε, «είναι ευθέως ανάλογη με τη σημερινή πάλη ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, την εξουσία τους, τις διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις τους, όπως η ΕΕ».

Το ΕΑΜ, είπε ο κ. Κουτσούμπας, ένωσε το λαό, οδήγησε στη συσπείρωση των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων και σημείωσε ότι σήμερα το μόνο κόμμα που ουσιαστικά μιλάει για την αναγκαιότητα μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, είναι το ΚΚΕ. Το μοναδικό κόμμα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, που μελέτησε και εξακολουθεί να μελετά εμπεριστατωμένα την πορεία, τα λάθη, τις αστοχίες, τα λάθη, την πορεία του, είναι το ΚΚΕ, για να καταλήξει σε εκτιμήσεις και για το σήμερα και το αύριο του λαϊκού επαναστατικού κινήματος, ενώ εξαπέλυσε πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίθετα, δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προγονοί του, ο γνωστός ΣΥΝασπισμός και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, χρησιμοποιούν την ιστορία του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ για να χειραγωγήσουν την εργατική λαϊκή συνείδηση, να ανακόψουν την πολιτική ριζοσπαστικοποίηση, να παγιδεύσουν σε στόχους του κεφαλαίου, όπως ήταν να εγκρίνουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ τότε. Έδιναν όρκους πίστης στην ΟΝΕ και το ευρώ, υποτάσσονταν στις επιταγές της ελληνικής πλουτοκρατίας, στα διάφορα ιδρύματα της αστικής τάξης, προπαγάνδιζαν τις διακρατικές καπιταλιστικές, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ως "κοινό μας σπίτι" ως την ΕΕ», επισήμανε.

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του και πρωθυπουργός, δεν χάνει ευκαιρία να κάνει ανώδυνες αναφορές στο ΕΑΜ, ενώ όλη η πολιτική του κινείται εντός των τειχών, του ίδιου δρόμου, σε βάρος των λαών».

Όπως υπογράμμισε, ο λαός μπορεί, αν το αποφασίσει, να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του και να πει «όχι» σε νέες συμφωνίες ντροπής με τους δανειστές που τον δένουν χειροπόδαρα για πολλά χρόνια. «Να πει ναι στον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων. Να διεκδικήσει αυξήσεις μισθών- συντάξεων- ΣΣΕ- ουσιαστική ανακούφιση ανέργων- αναπλήρωση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης. Κι όλα αυτά σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο, την εξουσία τους», συμπλήρωσε.

Την Κυριακή ο κ. Κουτσούμπας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του ΔΣΕ, στους Μελάτες, ενώ στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής στον Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο