LATEST NEWS
 
Πολιτική /Γενικά /

Θεοδωράκης

Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2015 15:53

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Θεοδωράκης

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα η συνάντηση των δύο ανδρών. Συνεχίζεται η επίσκεψη Θεοδωράκη στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία - Σταύρος Θεοδωράκης - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - συνάντηση

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού,  Σταύρου Θεοδωράκη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και αμέσως μετά, αμφότεροι, μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Θεοδωράκης

«Είναι για εμένα πολύ μεγάλη χαρά και τιμή που με δέχτηκε ο Πατριάρχης. Βέβαια- όπως σωστά είπε- δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε. Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα, για ακόμη μια φορά, να συζητήσουμε πολλά σημαντικά θέματα στα οποία δραστηριοποιείται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα πρέπει να πω ότι ο Πατριάρχης ξεπερνά τα όρια, όχι μόνο του Πατριαρχείου αλλά και του Ελληνισμού.

Πάντα στις συναντήσεις μου στο εξωτερικό και στο κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, μπορώ να διακρίνω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητά του. Σήμερα του επανέλαβα ότι ένας άνθρωπος με αυτή τη δύναμη οπλίζει και τον θεσμό του Πατριαρχείου αλλά και τις αξίες τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε. Ο Πατριάρχης είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.

Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές δηλώσεις στο Πατριαρχείο αλλά θα πρέπει να πω ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και θα πρέπει να συνταχθούμε πίσω από κάποιες αρχές που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα. Πρέπει να πούμε ότι δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα. Η οικονομική δυσπραγία και η οικονομική κατάρρευση πολλές φορές φέρνει και άλλα τινά. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περιοχή γεωπολιτικά και υπάρχει ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη η οποία θα σημάνει ενδυνάμωση του ρόλου μας, στην ευρύτερη περιοχή.

 Συζητήσαμε φυσικά και οικολογικά θέματα και άλλες πρωτοποριακές δράσεις του Πατριάρχη, οι οποίες συνήθως απασχολούν τα Διεθνή Μέσα, και ελπίζω να έχω την δυνατότητα να τον συναντώ και να μου δίνει τις σοφές συμβουλές του. Για ακόμη μια φορά τον ευχαριστώ που με δέχτηκε».

Τουρκία - Σταύρος Θεοδωράκης - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - συνάντηση

Οικουμενικός Πατριάρχης

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μας, εμού προσωπικώς και όλων μας στο Πατριαρχείο διότι υποδεχόμαστε έναν πολιτικό της Ελλάδας με τον οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε, έχουμε παλαιά φιλία από τότε που ήταν δημοσιογράφος και τα λέγαμε σε συνεντεύξεις κ.τ.λ.

Έχει έρθει κατ’ επανάληψη εδώ, συναντιόμαστε και στην Ελλάδα και πάντοτε χαίρομαι όταν ξαναβλέπω αγαπητά πρόσωπα, παλαιούς φίλους. Τώρα δε που έχει μία καινούρια ιδιότητα ο κ. Θεοδωράκης, του ευχόμαστε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, να έχει επιτυχία και να συμβάλει στη βελτίωση των πολιτικών πραγμάτων της Ελλάδας, της γενικότερης κατάστασης της Ελλάδας, η οποία κατά κοινή ομολογία, διέρχεται μια κρίση και μια δύσκολη καμπή της ζωής και της Ιστορίας της.

Είναι πολύ φυσικό οι ευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου να είναι μαζί του, μαζί με όλους τους πολιτικούς, που σημαίνει μαζί με τον ελληνικό λαό, τον οποίο περιβάλλουμε με στοργή και με αγάπη, σαν μητέρα Εκκλησία. Καλωσορίζουμε τον κ. Θεοδωράκη, τον ευχαριστούμε διότι είχε επικοινωνία και με τους εκπροσώπους της ομογένειας σήμερα το πρωί και του ευχόμαστε και στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή όλα τα καλά του Θεού».

Τουρκία - Σταύρος Θεοδωράκης - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - συνάντηση

Το πρόγραμμα Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είδε νωρίτερα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Κωνσταντινούπολη, μέλη της ελληνικής μειονότητας, ενώ επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και το ελληνικό νηπιαγωγείο, στην πλατεία Ταξίμ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Παριζιάνο, όσο και με τον εκπρόσωπο όλων των μειονοτήτων στην Πόλη κ. Λάκη Βίγκα.

Επίσης στο πρόγραμμα του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο ελληνικό προξενείο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόξενο κ. Βαγγέλη Σέκερη.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνοδεύει στην Κωνσταντινούπολη ο Πρέσβης επί τιμή και υπεύθυνος του Τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων του Ποταμιού κ. Γιώργος Κακλίκης.

Τουρκία - Σταύρος Θεοδωράκης - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - συνάντηση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο