LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Υπουργός Επικρατείας

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2015 10:39

Φλαμπουράρης: Δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές

«Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν είναι κακό να ρωτήσεις τον ελληνικό λαό», είπε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο Υπουργός Επικρατείας σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Αλέκος Φλαμπουράρης

«Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, όπου άνοιξε όλα τα φλέγοντα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

Το θέμα της οικονομίας και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, το Μεταναστευτικό, το ζήτημα της κατάληψης του ΕΚΠΑ, καθώς και οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τα κυβερνητικά στελέχη, εξέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο κ.Φλαμπουράρης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών. Σημείωσε ωστόσο ότι «σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό».

«Σκληρή μάχη που θα κερδηθεί οι διαπραγματεύσεις»

Ο Υπουργός αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί» επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω «στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρίσκεται.

«Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μια εβδομάδα, δέκα μέρες, αλλά να υπάρξει συμφωνία» είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο κ.Φλαμπουράρης τόνισε ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους εταίρους, «υπάρχουν σημεία συμβιβασμού» και απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν τους τελευταίους να διαφωνούν με τις προτάσεις της Αθήνας, ότι αυτά «δεν έχει ακουστεί αλλά είναι ειδήσεις που διακινούνται από διάφορα ΜΜΕ, τις οποίες αναπαράγουν και τα ελληνικά Μέσα».

Επέμεινε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και αιτιολογώντας το, είπε ότι «οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ένωση. Με ποια λογική θα φύγει η Ελλάδα και όχι η Ιταλία ή η Γαλλία. Θα τους στοιχίσει πάρα πολύ».

Δεν απέκλεισε ωστόσο, το ενδεχόμενο «ατυχήματος», διέψευσε όμως ότι μπορεί να το προκαλέσει η κυβέρνηση, καθώς ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ».

«Ο Μητρόπουλος είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει»

Σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, για ονόματα επιχειρηματιών στη λίστα Νικολούδη, ο Υπουργός Επικρατείας, διερωτήθηκε: «λογικό δεν είναι να υπάρχουν επιχειρηματίες στη λίστα».

Για την εμφάνιση, ωστόσο, πολιτικών προσώπων στην ίδια λίστα, διευκρίνισε ότι ούτε άκουσε τον κ.Μητρόπουλο, που είπε ότι «υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ» και τόνισε ότι «είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει».

Σχετικά με την πρόταση Μητρόπουλου για φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό, άνω των 500.000 ευρώ, σημείωσε ότι «η φορολόγηση είναι θέμα του κ.Νικολούδη» τονίζοντας ότι «αν εκείνος θεωρούσε ότι ήρθε η ώρα να πει τέτοιο πράγμα, θα το έκανε».

«Δεν υπάρχουν συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ενιαίο κόμμα, υπάρχουν τάσεις» απάντησε ερωτηθείς για την απόσταση μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών και τόνισε πως «είναι απαραίτητο σε ένα κόμμα και κυρίως της Αριστεράς, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το θέμα είναι να ταυτίζονται σε ένα σημείο που να συμβάλλουν στην προώθηση αλλαγών.

Μέχρι τώρα πάμε καλά» είπε και εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνη, αφού  «έχουν εκλεγεί από κόσμο που περιμένει από εκείνους απαντήσεις». Επιπλέον, σημείωσε ότι ακόμα και όσοι είχαν διαφοροποιηθεί με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου «τώρα την στηρίζουν».

«Η Ελλάδα της κρίσης δεν αντέχει όλους τους πρόσφυγες πολέμου»

Το θέμα των προσφύγων είναι ένα «συνολικό ζήτημα της Ευρώπης που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί» δήλωσε για το θέμα της αυξημένης ροής προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Δεν αντέχει η Ελλάδα της κρίσης όλους τους πρόσφυγες πολέμου» είπε και συμπλήρωσε ότι δεν «κανένας δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει με αυτούς».

Περιγράφοντας το πρόβλημα και τις πιθανές λύσεις, είπε ότι είναι δύο:

«Η μία περίπτωση είναι να τους πνίγουμε όταν μπαίνουν στα σαπιοκάραβα

Η δεύτερη να κλείσουμε όλα τα σύνορα προς τα πάνω, ε, και έρχονται από τη θάλασσα».

Αναφερόμενος σε μία πιθανή προσωρινή λύση, είπε πως θα πρέπει να «δημιουργηθούν συνθήκες για να μείνουν εδώ για λίγο καιρό».

«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύση στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μία επιδιώκει να κατεβάσει τους μισθούς, να δημιουργήσει τραγικές συνθήκες για τον κόσμο, από την άλλη δεν δείχνει ανθρωπιστικό πρόσωπο» είπε.

Απαντώντας στο Ποτάμι, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κάνει την Αθήνα αποθήκη ψυχών» είπε ότι «Το Ποτάμι δεν ξέρει τι λέει», διερωτώμενος «τι έκανε η κυβέρνηση για το κύμα προσφύγων που έφτασε τις τελευταίες μέρες στη χώρα».

Ο κ.Φλαμπουράρης, σημείωσε πως η Ελλάδα και Ιταλία είναι πιο κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, υπενθυμίζοντας ότι η δεύτερη δέχτηκε το δεκαπλάσιο κύμα προσφύγων τις ίδιες μέρες.

«Η Τασία τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση.

Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο και στη συνέχεια σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα» είπε αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος.

«Καταδικάζω την κατάληψη της Πρυτανείας»

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και της μη επέμβασης της Αστυνομίας, ξεκαθάρισε ότι είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η αντίθεση σε «όλες τις ενέργειες οι οποίες γυρνάνε μπούμερανγκ στην κοινωνία και σε εμάς» και απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προκαλεί τις καταλήψεις, απάντησε ότι «είναι ειρωνεία να λένε ότι είμαστε μαζί με αυτούς που μας επιτίθενται.

Σημείωσε επίσης ότι, γίνεται «υπερβολική αξιοποίηση μίας κατάστασης από τις δυνάμεις που εξέθρεψαν αυτά τα συστήματα για να επιτεθούν στην κυβέρνηση».

«Η προβολή που γίνεται στην κατάληψη της Πρυτανείας είναι υπερβολική» δήλωσε και ως προς θέμα, είπε ότι είναι «αντίθετος στην κατάληψη», την οποία καταδίκασε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταδικάζω την κατάληψη και πρέπει οπωσδήποτε να βγουν έξω».

«Όλα τα μαθήματα γίνονται, θα μπορούσε η Πρυτανεία να πάει σε διπλανό κτήριο. Η Πρυτανεία θα μπορούσε να βοηθήσει, συνεχίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών της. Με προβληματίζει η στάση του να μην συνεδριάζουν και να μην προχωρούν κάποια πράγματα με πρόσχημα τις καταλήψεις» ανέφερε σχετικά με μία πιθανή λύση που θα μπορούσε να δοθεί από την ακαδημαϊκή πλευρά.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των κινήσεων της αστυνομίας, σημείωσε:

«Είδα εντατική την παρουσία της αστυνομίας, είδα συλλήψεις».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Πανούση, με την οποία ζήτησε παρέμβαση Τσίπρα για τις καταλήψεις, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός για καθετί», ενώ για την αστυνομική επέμβαση, τόνισε ότι «όταν οι εισαγγελικές αρχές δίνουν εντολή στην αστυνομία, χρειάζεται εντολή Φλαμπουράρη για να ενεργήσει;» συμπληρώνοντας ωστόσο την άποψη ότι «δεν είναι αποτελεσματικό να μπουκάρει η αστυνομία».

«Δεν υπάρχει ανάγκη για έκτακτη εισφορά»

Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από έκτακτη εισφορά» είπε ο Υπουργός, συμπληρώνοντας ότι  «αν φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς, θα μπορούσαμε να βάλουμε μία φορά έκτακτη εισφορά σε περιουσίες άνω των 500.000 – 700.000 ευρώ».

«Όλοι παίρνουμε τις συμβουλές του Τσίπρα»

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, έχει τέτοιες ικανότητες που όλοι τον συμβουλευόμαστε. Έχει τέτοια σιγουριά, τέτοια σφαιρική εικόνα, τέτοια αυτοπεποίθηση, που όλα τα στελέχη χρειάζεται να παίρνουμε τις συμβουλές του».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκηςΣήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Τι είπε ο επικεφαλής του Κόσμου για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, την αυξημένη ποσόστωση των γυναικών και τους Πράσινους.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο