LATEST NEWS
 
Πολιτική /Βουλή /

Βουλή

Δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2015 13:49

Αρβανίτης: Η δολοφονία του Φύσσα ήταν φτιαχτή για να μας κλείσουν φυλακή!

Ο κ. Αρβανίτης χαρακτήρισε τον κ. Καραθανασόπουλο ως επίγονο του Στάλιν και τιμητή των σφαγών στο Μελιγαλά.

Μιχάλης Αρβανίτης

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Αμετανόητος ο Μιχάλης Αρβανίτης ανεβαίνοντας λίγο αργότερα στο βήμα, επιτέθηκε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποκαλούνται οι χρυσαυγίτες επίγονοι του Χίτλερ και του ναζισμού. Ξεπέρασε δε, κάθε όριο προκλητικότητας, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία Φύσσα «φτιαχτή αφορμή».

Ο πλήρης διάλογος από τα πρακτικά της βουλής έχει ως εξής:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και εγώ κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, από τον προπάππο μου, και είχαμε και εμείς θύματα. Δεν θα ήθελα, όμως, να επεκταθώ στην δράσιν κάποιων συγγενών της θρασυτάτης αυτής κυρίας Κανελλοπούλου.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Έχετε φακέλους;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην επαναληφθεί αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, και να αφαιρείτε το λόγο. Να υποχρεώνετε να ανακαλούν τας ύβρεις κατ’ ενός νομίμου κόμματος πριν το δικαστήριο αποφασίσει αμετακλήτως.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προχωρήστε στην ομιλία σας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και μας ομίλησε και για τον Φύσσα. Σε ποίους νομίζει ότι ομιλεί; Σε ποίους; Τι ήταν ο Φύσσας για εμάς; Τι ήταν; Ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή, να μας φιμώσουν, όπως τον ομιλούντα, να μας περιορίσουν κατ’ οίκον. Αυτή είναι η αθλία, ανήθικη, παράνομη, άδικη ενέργεια του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Για τη δολοφονία τι λέτε;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη.

Λίγο αργότερα, ο Μιχάλης Αρβανίτης αποκάλεσε τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο «επίγονο του Στάλιν».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη. Αλλά με αναγκάζει ο προλαλήσας, επίγονος του Στάλιν, να πω και να υπενθυμίσω το εξής, ότι κατά την πρώτη συνεδρίαν της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, γενομένης συζητήσεως περί Μελιγαλά, είπε αναστάς ο κ. Καραθανασόπουλος: «Και λίγους σφάξαμε εκεί! Και τον επόμενο γύρο θα σας κανονίσουμε!». Επί λέξει! Εδώ είναι, ας με διαψεύσει!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μας προς απάντησή τους, γιατί δεν θέλουμε να συνομιλούμε με συνεργάτες -και δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία- με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Και λίγους σφάξαμε!» «Άλλος θα πάρει μεζέ;», έλεγε καβάλα στο άλογο ο Βελουχιώτης!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι η ιστορική μνήμη και η καταγραφή της Ιστορίας είναι σε όλους καταγεγραμμένη και αναμφισβήτητη. Ας μη μετατρέψουμε αυτή τη συζήτηση σε πεδίο μιας αντιπαράθεσης η οποία έχει ουσία σαφώς, έχει ιστορική αναφορά σαφώς, αλλά δεν ανήκει στην αποψινή συζήτηση.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ο ρόλος σας να σχολιάζετε κάθε ομιλητή, κυρία Πρόεδρε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ο ρόλος μου να διερμηνεύω τα αισθήματα του Σώματος και διερμηνεύω ότι η επιθυμία του Σώματος είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της συζήτησης και να τοποθετηθούν οι ομιλητές. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός και θα μου επιτρέψετε αυτό να κάνω. Εάν ήθελα να σχολιάσω, είχα πολλά να πω.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπόθεση Halkbank: Ο ατελείωτος τραπεζικός εφιάλτης του Ερντογάν και οι προσπάθειες να μην προχωρήσει η δίκη στις ΗΠΑ11:04Τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ που οδηγούσε 20χρονος βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε θάμνους (εικόνες)10:50Βόλος: Ανήλικη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Έσβηνε πάνω της τσιγάρα10:36Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τη Ρωσία και την Ουκρανία να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο10:31Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών10:17Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου10:03Σοκ στον Βόλο: Νεκρή 60χρονη – Πνίγηκε από μπανάνα09:49Φθηνότερα από πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη09:35Ξεκίνησαν οι μελέτες για την επέκταση του Μετρό προς Ελληνικό και Γλυφάδα09:21Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας09:07Super League: Ντέρμπι σε Νέα Φιλαδέλφεια και Χαριλάου08:53Κρήτη: Τουρίστριες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο στο Μπάλο08:38Τροχαίο στο Μενίδι: Οδηγός καρφώθηκε με το αυτοκίνητό του σε δέντρο08:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 08:10Μ. Βρετανία: O πρίγκιπας Άντριου αποποιείται τον βασιλικό τίτλο23:59Κρήτη: Κλέφτες παίρνουν από μετρητά μέχρι ελαιόλαδο στον Σκινιά 23:43Τραμπ: Χρειαζόμαστε τους Τόμαχοκ και πολλά άλλα πράγματα που στέλναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία23:26Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα23:12Αθήνα: 31χρονος στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια να διαπράττουν κλοπές τσαντών22:58Παναθηναϊκός: Με εντυπωσιακή άμυνα στην Κωνσταντινούπολη συνέτριψε την Εφές22:44
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο