LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Δήλωση Πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2015 18:54

Τσίπρας: Η Ευρώπη αναγνωρίζει πλέον ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα

O Πρωθυπουργός χαιρέτισε την ψήφιση της 4μηνης παράτασης από το γερμανικό κοινοβούλιο και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ξεκινά έναν αδυσώπητο αγώνα.

Βουλή - Κυβερνητικό Συμβούλιο - Αλέξης Τσίπρας

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη από το γερμανικό Κοινοβούλιο έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του στο Euronews, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τετράμηνης παράτασης, με ευρεία πλειοψηφία, από τη Μπούντεσταγκ.

«Χαιρετίζουμε την ψήφο των γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας. Ως πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει. Από τη μια στους κοινούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όπως διατυπώνονται στις Συνθήκες, και, από την άλλη, στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο των λαών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης», αναφέρει ο Πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση «ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά».

«Ξεκινάμε τον αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων», προσθέτει ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει πλέον αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το πώς και υπό ποία μορφή θα πάει στην Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους. Πριν φτάσει στην Βουλή η συμφωνία θα πρέπει, όπως τονίζουν ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, να έχει επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια των υπολοίπων εταίρων. Πάντως, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέμα.

Δήλωση του πρωθυπουργού στο Euronews:


«Η Ελλάδα πέρασε ένα δύσκολο κάβο.

Ήρθε η ώρα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και καμιά κυβέρνηση δεν επεδίωξε γιατί υπήρχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα. 

Αποδείχτηκε ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Να υπερβαίνει αδιέξοδα, να αναζητά άλλους δρόμους για την ανάπτυξη.  Να βάζει σε προτεραιότητα το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη. 

Χαιρετίζουμε την ψήφο των γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας. Ως πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει. Από τη μια στους κοινούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όπως διατυπώνονται στις Συνθήκες, και, από την άλλη, στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο των λαών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Η Ευρώπη έχει πλέον αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα.

Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με τη διαρκή και αμείωτη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.

Ξεκινάμε τον αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η πολιτική μας βούληση να πληρώσουν το μερίδιό τους όσοι δεν πλήρωναν μέχρι τώρα γίνεται πράξη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.

Οικοδομούμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, με σεβασμό στον πολίτη και τους φόρους που πληρώνει.

Τα πολλά, μικρά και μεγάλα καρτέλ κατεστημένων συμφερόντων που επιχειρούν, ακόμα και σήμερα, να ελέγξουν τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία θα σπάσουν. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, οι ίσες ευκαιρίες παντού, με την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία, όπως και το κράτος δικαίου θα είναι το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας του αύριο.

Ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά  για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πορεία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα την πρώην σύντροφο του15:00Μόσχα: Απάντηση στους ισχυρισμούς του Τραμπ περί κατάρρευσης της Ρωσικής οικονομίας14:46Καρυστιανού: Κάτω τα χέρια από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη – Τα ονόματα των νεκρών θα μείνουν εκεί μέχρι την τελική δικαίωση14:32Θεσσαλονίκη: 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του14:18ΗΠΑ: Ο Έρικ Σπόλστρα θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ14:04Αφγανιστάν: Πολλαπλοί άμαχοι νεκροί και εκατό τραυματίες από επίθεση του Πακιστάν13:50Άννα Κυριακού: Το συγκινητικό τελευταίο αντίο (εικόνες)13:36Μητσοτάκης από Αττικό Νοσοκομείο: Το 2026 θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείας13:22Μπαρτσελόνα: Πότε και με ποια ομάδα θα μπει στο ανακαινισμένο "Καμπ Νου"13:08Συνελήφθη δραπέτης φυλακών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών12:54Ιταλία: Τρείς νεκροί καραμπινιέροι κατά την διάρκεια επιχείρησης έξωσης - Οι καταληψίες προκάλεσαν έκρηξη12:39Πολωνία: Συνελήφθη ζευγάρι Ρώσων για κατασκοπεία12:25Αθήνα: Συνελήφθησαν για παράνομες διαδικτυακές κοινότητες12:11Αργεντινή: Κορυφαίος όλων σε ασίστ ο Λιονέλ Μέσι11:57Ένταση έξω από το Αττικό νοσοκομείο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας11:43Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου – Αύριο η ονομαστική ψηφοφορία11:29Πόλεμος στην Ουκρανία: Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ με τον Πούτιν11:14Τον Άχμεντ αλ Σάρα περιμένει ο Πούτιν σήμερα στη Μόσχα11:00Μπάιντεν και Κλίντον επαινούν τον Τραμπ για την επίτευξη ειρήνης στη Γάζα10:46Μαρινάκης για "Άγνωστο Στρατιώτη": Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, όμως το μνημείο θα είναι μόνο για την τιμή των νεκρών (βίντεο)10:31
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο