LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Η νέα κυβέρνηση

Δημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2015 21:54

Τα βιογραφικά όλων των μελών της νέας κυβέρνησης

Δείτε αναλυτικά τα βιογραφικά των Υπουργών και των μελών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.Πολλά ήδη γνωστά, αλλά και άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό πρόσωπα περιλαμβάνει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη το πρωί στη Βουλή.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, περιλαμβάνει τέσσερα υπερ-υπουργεία και αρκετά νέα πόστα, όπως η μεταναστευτική πολιτική στο υπερ-υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η καταπολέμηση της ανεργίας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Άλλα υπερ-υπουργεία είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, με Υπουργό τον Γιώργο Σταθάκη, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με Υπουργό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ηγεσία του οποίου τοποθετήθηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Μετονομασίες και αλλαγές, υπήρξαν και σε άλλα υπουργεία, όπως στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο οποίο τοποθετήθηκε Υπουργός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ νέο πόστο είναι και αυτό του Υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, θέση την οποία ανέλαβε ο Παναγιώτης Νικολούδης.

Ακόμη, ξεχωρίζει η γυναικεία παρουσία της Νάντιας Βαλαβάνη στο Υπουργείο Οικονομικών, την ηγεσία του οποίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, έχοντας δίπλα του και τον Δημήτρη Μάρδα, αλλά και η κοινή παρουσία του Θοδωρή Δρίτσα και της συζύγου του, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα βιογραφικά όλων των μελών της κυβέρνησης:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Γιάννης Δραγασάκης
Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου το 1947. Έγγαμος. Έχει δύο κόρες. Οικονομολόγος με σπουδές στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Εξελέγη Βουλευτής Χανίων το 1989 και Βουλευτής Β΄Αθηνών 1996, το 2004 και το 2007 με το Συνασπισμό. Μέλος της Αντιπροσωπείας της Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας 1994 – 1999, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου, Μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Ινστιτούτου "ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ".

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νίκος Βούτσης
Γεννήθηκε το 1951 και είναι πολιτικός μηχανικός. Βουλευτής Α΄ Αθήνας από το 2012. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού ΚΣ της ΕΦΕΕ. Γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Γραμματείας. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά και στον ΣΥΝ μετά το ’93.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ: Γιώργος Κατρούγκαλος
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και τη Σορβόννη. Ηταν γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού. Eργάσθηκε ως ερευνητής σε ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ινδίας. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στην διαδικασία κατάρτισης του Αλβανικού Συντάγματος και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) του ΟΗΕ και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Γιάννης Πανούσης
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2-8-1949. Είναι έγγαμος. Καθηγητής Πανεπιστημίου. Πτυχίο Νομικής Αθηνών, Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών Αθηνών, Μεταπτυχιακό & Διδακτορικό στο Πουατιέ της Γαλλίας. Κοινοβουλευτική δραστηριότητα : • Τομέας Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης • Τομέας Σωφρονιστικής. Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων ελληνικών και ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π.χ. διετέλεσε Πρόεδρος Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών, Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κ.λπ., Μέλος Επιτροπής Εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, Μέλος Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, Μέλος Δ.Σ. του ΕΚΚΕ Κ.Α.).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Τασία Χριστοδουλοπούλου
Είναι δικηγόρος, μέλος της διοίκησης του ΔΣΑ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων. Υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τάσσεται ενεργά ενάντια στις διακρίσεις λόγω φύλου, θρησκείας, εθνικής καταγωγής, πολιτικών και κοινωνικών πεποιθήσεων, σεξουαλικής προτίμησης και ταυτότητας φύλου. Έχει παρέμβει δημόσια με θέσεις για το ζήτημα της μετανάστευσης, τις υποχρεώσεις της χωρών της ΕΕ για αλληλεγγύη και αναλογική κατανομή των μεταναστών και για τις υποχρεώσεις των κρατών απέναντι στους πολιτικούς πρόσφυγες και στους πρόσφυγες πολέμου για παροχή ασύλου και αξιοπρεπούς φιλοξενίας και όχι για κέντρα κράτησης.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Φεβρουαρίου 1958. Έγγαμη με τον Χρήστο Τσαρουχά (αρχιτέκτων μηχανικός) και έχει έναν γιο τον Κώστα Τσαρουχά (πολιτικός επιστήμων) και μία κόρη την Κατερίνα Τσαρουχά (κοινωνιολόγος/ φοιτήτρια δημοσιογραφίας). Δικηγόρος. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξελέγη η πρώτη γυναίκα Βουλευτής Σερρών. Βουλευτής Ν. Σερρών. Το 2000, 2004, 2007 και το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία και το 2012 μετά τη καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και της αντίστοιχης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και προχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, επανεξελέγη Βουλευτής Ν. Σερρών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  Τον Μάιο (185 ψήφοι) και αντίστοιχα τον Ιούνιο (225 ψήφοι) του 2012 εξελέγη Στ’ Αντιπρόεδρος Βουλής. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΦΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γιώργος Σταθάκης
Ο Γιώργος Σταθάκης είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Νιούκαστλ. Ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Βυζαντινών και Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ: Χρήστος Σπίρτζης
Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993. Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: Θόδωρος Δρίτσας
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά το 1947. Βουλευτής για τον Πειραιά και τα Νησιά από το 2007 μέχρι και σήμερα. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Τέσσερις φορές υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με το Λιμάνι της Αγωνίας. Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά από το 2002 μέχρι το 2007, αλλά και σήμερα. Συμμετοχή σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, πάνω από 50 χρόνια. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Έλενα Κουντουρά
Γεννήθηκε στην Αθήνα. 1984 έως 1996: Διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας. 1996 έως 2003: Εκδότρια περιοδικών με γυναικεία και κοινωνικά θέματα. Σπούδασε Φυσική Αγωγή και Επιστήμη του Αθλητισμού, Τ.Ε.Φ.Α.Α στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στιβου επι σειρα ετων. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άλμα εις ύψος και στα 100 μέτρα με εμπόδια με πανελληνια ρεκόρ και πανελλήνιες νίκες. Ορκίστηκε βουλευτής στις 14/11/2011. 2004 έως 2007: Βουλευτής Α΄περιφέρειας Αθήνας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετείχε σε πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παναγιώτης Λαφαζάνης
Γεννήθηκε στην Ελευσίνα, σπούδασε μαθηματικά στην Αθήνα, είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και στη συνέχεια του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Έλαβε μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα και υπέστη διώξεις. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973. Βουλευτής Β ́ Πειραιά το 2000 και το 2007 έως σήμερα. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Γιάννης Τσιρώνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β ́ Πανελλαδική. Το 1983 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Εναλλακτικής Κίνησης Οικολόγων. Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο οικολογικό κίνημα, κυρίως στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης. Διατέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (1999–2006). Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου και συντάκτης της εφημερίδας Πράσινη Πολιτική.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Βαγγέλης Αποστόλου
Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού την περίοδο 1996-2000. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (2004-2010) και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (1998-2013). Επανεκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-E.K.M στις εκλογές της 6ης Μαΐου-17ης Ιουνίου 2012. Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές το 2014.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Παναγιώτης Σγουρίδης
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης γεννήθηκε το 1950 στην Ξάνθη. Καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στην Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού. Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» Ξάνθης. 1982: Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986. 1986 -1987: Τοποθετείται πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης.
1989: Εκλέγεται Βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009.
1993-1996: Αναλαμβάνει καθήκοντα Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
1996 – 2004: Άσκησε με επιτυχία, για οκτώ συνεχή χρόνια, τα καθήκοντα του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Το 2014 αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου των ΑΝΕΛ να κατέλθει στο ευρωψηφοδέλτιο τους στις εκλογές 25 Μαίου 2014 οπού και κατέλαβε την 15η θέση στους 42 συμμετέχοντες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γιάννης Βαρουφάκης
Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά στην Βρετανία. Δίδαξε στα πανεπιστήμια Έσσεξ, Γλασκώβης, Κέμπριτζ, Σίντνεϊ, Τέξας και East Anglia. Από τo 2000 είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα βιβλία του περιλαμβάνονται ο Παγκόσμιος Μινώταυρος (2012) και η Γένεση της μνημονιακής Ελλάδας (2014).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νάντια Βαλαβάνη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1954. Συγγραφέας, οικονομολόγος μεταφράστρια, διευθύντρια ξενοδοχείου, εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία. Σύντροφος, μέχρι τον πρόσφατο θάνατο του, του Δήμου Τσακνιά, έχει δύο παιδιά. Ζει στον Άλιμο. Στο αντιδικτατορικό κίνημα από 18 χρονών (ΚΝΕ/Αντι-ΕΦΕΕ), αποφυλακίστηκε με την κατάρρευση της χούντας. Αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αποχώρησε το 1989. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, υπεύθυνη παρακολούθησης των ιδιωτικοποιήσεων και, από το 2014, εξωτερικής πολιτικής.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δημήτρης Μάρδας
Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955. Περάτωσε τις βασικές πανεπιστημιακές του σπουδές στο Τμήμα των Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris I-Sorbonne (1979-80) και Paris II-Pantheon (1980-1982) στην οικονομία και έλαβε τον τίτλο του Διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Paris II-Pantheon (1990). Εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση των Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά, το 1987. Από το 1992 έως τα τέλη του 1994 εργάστηκε πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τον Απρίλιο του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2002 τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Απρίλιο του 2004 ορίστηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Το 2004 εκλέχθηκε εκπρόσωπος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αριστείδης Μπαλτάς
Ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα. Είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (πρ. Γενικού Τμήματος) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μετά τις βασικές σπουδές μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ (1962-67), έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο Παρισίων XI (1972).Το 1982 εκλέχθηκε λέκτορας στον Τομέα Φυσικής του ΕΜΠ, το 1984 επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας της φυσικής στο ίδιο Τμήμα/Τομέα, το 1992 αναπληρωτής καθηγητής και το 2002 καθηγητής φιλοσοφίας των επιστημών. Το 2002 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής για το βιβλίο του "Αντικείμενα και όψεις εαυτού".

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Νίκος Ξυδάκης
Ο Νίκος Γ. Ξυδάκης γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Κατάγεται από τη Μύκονο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στον Πειραιά και την Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε γραφικές τέχνες (ΤΕΙ Αθήνας, 1976-77), χωρίς να τις ολοκληρώσει. Πήρε πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2004). Το 1998 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Μύκονο με τη Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών. Το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλετής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τάσος Κουράκης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο Γενετικής. Έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου και ασχολείται εδώ και 30 χρόνια αποκλειστικά με τη διδασκαλία και την έρευνα. Πτυχιούχος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Mετεκπαιδεύτηκε στην Σκωτία, Αγγλία και Ολλανδία, στην Κυτταρογενετική, την Προγεννητική Διάγνωση και τη Συμβουλευτική Γενετική. Στον ερευνητικό τομέα ασχολείται κυρίως με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο γενετικό υλικό του ανθρώπου. Εξελέγη βουλευτής στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης το 2007 με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επανεκλέχτηκε το 2009 και το 2012. Τον Ιούνιο του 2010 εκλέχτηκε Ζ΄Αντιπρόεδρος της Bουλής.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Κώστας Φωτάκης
Ο Κώστας Φωτάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από το 2011, έχει διατελέσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) και είναι Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, εκτέλεσε χρέη Συντονιστή της Συνόδου των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013. Από το 1990, διευθύνει την Ευρωπαϊκή Εγκατάσταση Λέιζερ που λειτουργεί στο ΙΤΕ και περιλαμβάνει 26 επιλεγμένα Εργαστήρια Λέιζερ από χώρες-μέλη της ΕΕ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (1994-97) και μέλος Εθνικών και Ευρωπαϊκών Επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα επιστημονικής πολιτικής. Το 2004 έλαβε το «Βραβείο Ηγεσίας» (“Leadership Award”) της Αμερικανικής Εταιρείας Οπτικής (Optical Society of America – OSA). Το 2005-6 επελέγη ως Springer Professor στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Σταύρος Κοντονής
Γεννήθηκε το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου στην Ζάκυνθο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής Αθήνα και μέλος του προεδρείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Υπήρξε μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» . Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής στην Ζακύνθο. Πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νησιού, που η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε τον βουλευτή. Ειναι μέλος μόνιμων επιτροπών του ελληνικού και του ευρωπαικού κοινοβουλίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάνος Σκουρλέτης
Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Πειραιά και από το 1986 έως το 2011 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της οποίας υπήρξε μέλος του γραφείου του ΚΣ, ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μέλος του ΣΥΝ από το 1990 και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Οκτώβριο του 2009 εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Θεανώ Φωτίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και απέκτησε DEA στην Αστική Γεωγραφία στο Παρίσι. Διορίστηκε βοηθός στο ΕΜΠ (1972). Έχει διδάξει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και σε διάφορα πανεπιστήμια ανά την Ευρώπη. Είναι συνιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Τρίτη Ηλικία. Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ επί σειρά ετών. Πρωτοστάτησε στο κίνημα των Βοηθών Επιμελητών για την αναγέννηση των ελληνικών ΑΕΙ και συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κινήματα για την υπεράσπιση του άρθρου 16 και του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου. Στη Βουλή εισηγήθηκε ζητήματα παιδείας και έρευνας και συμμετείχε στην επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε στο πρωτόγνωρο πεδίο των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Ράνια Αντωνοπούλου
Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι οικονομολόγος, κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ. Μέχρι πρόσφατα διατελούσε χρέη συμβούλου στα Ηνωμένα Έθνη σε θέματα μακροοικονομικής πολιτικής και ισότητας των φύλων. Επίσης έχει διατελέσει διευθύντρια του τμήματος «Οικονομία, Αγορά Εργασίας και Ισότητα» του Levy Economics Institute, συνεργάτης ερευνήτρια στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Shanghai Academy of Science και στο Barnard College of Columbia University. Έχει συγγράψει βιβλία και επιστημονικά δοκίμια για θέματα οικονομίας, κρίσης και φύλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια. Είναι δικηγόρος και διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Ανδρέας Ξάνθος
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία και εργαζόταν ως γιατρός του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο Ρέθυμνο από το 2008. Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου στις εκλογές του Μαΐου και στις επαναληπτικές του Ιουνίου του 2012.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ: Δημήτρης Στρατούλης
Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών. Βουλευτής Β΄ Αθήνας, υπεύθυνος του Τομέα Εργατικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του. Νομικός, Πολιτικός Επιστήμονας, διδάκτορας Νομικής στις εργασιακές σχέσεις. Εργάστηκε στην Υποδιεύθυνση Εργατικών Θεμάτων του ΟΤΕ. Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης και Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Συγγραφέας δύο βιβλίων για τις εργασιακές σχέσεις και την ανεργία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νίκος Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς  Καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπυδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, σπούδασε οικονομικές επιστήμες (πτυχίο), πολιτική και φιλοσοφία (μεταπτυχιακά), δίκαιο, καθώς και πολιτική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (διδακτορικό και post-doc) στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Εργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου. Σήμερα είναι καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος της FEG (Ερευνητική Ομάδα για την Ε.Ε.) στο Μαρβούργο Γερμανίας, Senior Associated Member στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Senior Fellow στο Weatherhead Centre for International Affairs του Χάρβαρντ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Νίκος Χουντής
Γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας το 1953. Πτυχιούχος Μηχανικός (ΕΜΠ) και Πολιτικών Επιστημών (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Οργανώθηκε στην ΚΝΕ κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα και διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, μέλος της ΚΕ του από το 1992. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (1996-2000) και της ΚΕ του Συνασπισμού (2005-2009), και Ευρωβουλευτής (2004 & 2009-2014).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Eίναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Αθήνας, υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο. Το τελευταίο του βιβλίο, μαζί με τον Χρήστο Λάσκο, έχει τίτλο Crucible of Resistance: Greece, the Eurozone, and the WorldEconomic Crisis, εκδόσεις Pluto Press.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάνος Καμμένος
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12.5.1965. Είναι παντρεμένος με την κ. Ελένη Τζούλη. Έχει τέσσερις γιους. Οικονομολόγος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λυών τη Γαλλία Οικονομικά και Ψυχολογία, καθώς και στην Ανώτερη Σχολή Managers Ελβετίας. Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009, ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την μελέτη του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων (1996). Γραμματέας της Βουλής για τρεις συνεχείς χρονιές (1996-1999). Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Αιγαίου (1996-1997). Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Δημοσίας Τάξης (1993-1994). Πρόεδρος της Επιτροπής για την ασφάλεια και την συνεργασία στη Μεσόγειο (2001). Μέλος Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (από το 2003). Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφαλείας του ΟΑΣΕ (2002-2003). Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) (2004-2007), Αντιπρόεδρος Κ.Σ. ΟΑΣΕ (2004-2007), Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου Κ.Σ. ΟΑΣΕ για τα Θέματα της Τρομοκρατίας (2007-2008), Πρόεδρος της Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών, Συντηρητικών και αδελφών κομμάτων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ (2003-2007). Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (2006-2007) .Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (2007-2009).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κώστας Ήσυχος
Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1957. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο αριστερό, μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα της Αργεντινής. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1980 μετά τις σπουδές του στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στον Καναδά. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, όπου διετέλεσε συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ. Το 2006 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νίκος Τόσκας
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση πριν εισαχθεί στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971. Αποφοίτησε επίσης από τη Σχολή Πολέμου, όπου αργότερα δίδαξε, και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε για πάνω από τριάντα χρόνια σε διάφορες θέσεις στο στράτευμα. Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στο νατοϊκό στρατηγείο της Νάπολης. Αποστρατεύτηκε τον Μάρτιο του 2005, με το βαθμό του υποστρατήγου. Από το 2006 συνεργάστηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ. Από το 2011 είναι μέλος και συντονιστής του ΔΣ της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος διδάσκει ποινικό δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980.  Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έντονη είναι η παρουσία του στη νομική πράξη, καθώς συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία. Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: Παναγιώτης Νικολούδης
Γεννημένος στη Μάνη το 1949, ο  Παναγιώτης Νικολούδης είναι αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισε με ειδικές σπουδές στις  ΗΠΑ σχετικά με το Διεθνές Οργανωμένο έγκλημα, το «Ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και τη Διαφθορά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Αλέκος Φλαμπουράρης Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου και ήταν μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Γκρατς στην Αυστρία και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης με πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τέρενς Κουίκ
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαριου του 1947. Σπούδασε στη Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή, για ένα χρόνο, και είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές και έχει τρία παιδιά. Από το 1966 εργάσθηκε στις εφημερίδες «Έθνος», «Φως των Σπορ», «Σημερινά» και ως ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας «The Sun». Για πολλά χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. Μέχρι το 1989 που παραιτήθηκε παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε τη θέση του Εκπρόσωπου Τύπου το κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Στις Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές του 2012 ορίστηκε επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας, ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του Kινήματος. Στις 19 Μαΐου 2013, παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη στις οποίες ο συνδυασμός του βγήκε τέταρτος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Νίκος Παππάς
Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Σπούδασε στη Σκωτία όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στα Οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης (Πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ της Γλασκώβης). Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στην Βρετανία, στο πεδίο μακροοικονομικών και δημογραφικής πολιτικής. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2008 διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Γαβριήλ Σακκελλαρίδης
Γεννήθηκε το 1980. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023Σήμερα 19:20 | Ειδήσεις

«Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα», τόνισε, από την Συμπρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός.   

Παπαγγελόπουλος στον ΑΝΤ1 για Novartis: Δεν θα γίνω “Κομανέτσι” – Θέλω κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον ΣαμαράΧθες 23:48 | Ειδήσεις

Τι είπε στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα στοιχεία που δεν πήρε η χώρα μας, τις εισαγγελικές κόντρες, τον "Ρασπούτιν", τις καταγγελίες για σκευωρία, την σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή και τις πιέσεις στελεχών της ΝΔ για να γίνει Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Σημαντικό να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίαςΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Κάλεσμα στους πολίτες του Αλέξη Τσίπρα από τα Σελλιά να συμμετάσχουν στον "νέο ΣΥΡΙΖΑ". «Κόντρα» Μπακογιάννη – Τσίπρα για τον ΒΟΑΚ.

Γεννηματά στον ΑΝΤ1 για προσφυγικό: Αν δεν συνεννοηθούμε, θα εξαφανιστούμε (βίντεο)Σήμερα 09:39 | Ειδήσεις

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για την εκλογή ΠτΔ, την παράταξή της, την οικονομία, το προσφυγικό και φυσικά το «Τζόκερ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 202319:47Έκλεψαν διαμάντι αξίας 500000 ευρώ19:34“Εδώ Βρυξέλλες”...19:18Εισβολή κουκουλοφόρων και τραυματίες στο Ολυμπιακός – Μπάγερν Κ1919:05“Παζαρεύουν” το μέλλον της Συρίας Πούτιν και Ερντογάν18:52Το πρώτο μήνυμα της δασκάλας μετά την φυλάκιση του πατέρα που την χτύπησε18:39Τσίπρας: Σημαντικό να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας18:27Μπλακ άουτ στην Θεσσαλονίκη18:14Μιλοσόσκι: υπάρχει τρόπος να επαναφέρουμε το όνομα “Μακεδονία”18:02“Απολογήθηκε” η Μπάγερν για την ανάρτηση με φόντο την Ακρόπολη17:51Νέα απεργία των εργαζομένων στους Δήμους17:43Ο καιρός για τους αγρότες17:29Ελεύθερος με… απαγόρευση οδήγησης ο νεαρός που “θέρισε” γιαγιά και εγγόνι17:16“Football Stories”: Λέντζας και Γιακουμίδης... παίζουν μπάλα στην Κολομβία (εικόνες) 17:04Τζόνσον: ψηφίστε τη συμφωνία για το Brexit για να ενωθεί η χώρα16:51Αυτός είναι ο 63χρονος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες (εικόνες)16:39Γιούνκερ: ξαναδώσαμε στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια που της αρμόζει16:26Γαντζώθηκε στο καπό αυτοκινήτου για να σταματήσει τους ληστές (βίντεο)16:14Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος, λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της16:01Σεισμός στην Κω15:48
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο