LATEST NEWS
 
Πολιτική /Βουλή /

Εκλογή ΠτΔ

Δημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2014 18:32

Το... «backstage» της δεύτερης ψηφοφορίας

Αγκαλιές, φιλιά, «πηγαδάκια» αλλά και οι «σημειολογικές» επιλογές εδράνων από τους ανεξάρτητους βουλευτές. 

Βουλή - Δεύτερη Ψηφοφορία - ΠτΔ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας - παρασκήνια - Αντώνης Σαμαράς - Νίκος Δένδιας - Κώστας Καραμανλής - Νίκος Μιχαλολιάκος - Ελένη Ζαρούλια - Ραχήλ Μακρή - Γρηγόρης Ψαριανός
Υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ μπήκε στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 12:04.

Δίπλα του, στα πρώτα υπουργικά έδρανα κάθισαν οι υπουργοί 'Αμυνας Νίκος Δένδιας,  Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Υγείας Μάκης Βορίδης και Πολιτισμού Κώστας Τασσούλας.

O υπουργός Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αντάλλασσε "ραβασάκια" με τον Πρωθυπουργό.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Αντώνης Σαμαράς - Κώστας Τασούλας - Νίκος Δένδιας

Στις 12.05 εισήλθε στην αίθουσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Παγαγιώτη Κουρουμπλή. 

Ένα λεπτό αργότερα, ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που κάθισε δίπλα στον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Δημήτρη Κρεμαστινό. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ο πιο αργοπορημένος, καθώς έφθασε στις 12:12' και αφού είχε ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Ήταν μάλιστα από τους πρώτους που αποχώρησε από την αίθουσα μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία. 

Καθυστερημένος - ένα λεπτό πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία- μπήκε στην Ολομέλεια και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Δίπλα του καθόταν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Μαρία Ρεπούση που φάνηκε να την απασχολεί κάτι σοβαρό και δεν σταμάτησε σχεδόν λεπτό, να του μιλά.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Φώτης Κουβέλης

Από τους πρώτους που έκανε την εμφάνισή του στην Ολομέλεια ήταν ο  πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Έφθασε 20 λεπτά νωρίτερα από τις 12μμ οπότε είχε προγραμματιστεί η ψηφοφορία. Συνοδευόταν από τον Προκόπη Παυλόπουλο και επέλεξαν να καθίσουν στα ορεινά έδρανα μαζί με τον Ανδρέα Λουκουρέντζο. 

Άμεση και θερμή ήταν η ανταπόκριση από βουλευτές της ΝΔ. Πρώτη έσπευσε να φιλήσει τον κ. Καραμανλή η Ασημίνα Σκόνδρα. Ακολούθησαν η Ζέτα Μακρή, η Φωτεινή Αραμπατζή, η Μαρία Σόδη, ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Καράογλου και αρκετοί άλλοι βουλευτές.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Κώστας Καραμανλής

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Κώστας Καραμανλής
Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Κώστας Καραμανλής
Δέκα λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της ψηφοφορίας, έφθασε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μαζί με την Λιάνα Κανέλη. 

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος μπήκε στον Ολομέλεια στις 12:02΄και κάθισε ανάμεσα στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Τέρενς Κουίκ.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Πάνος Καμμένος - Μαρίνα Χρυσοβελώνη - Τέρενς Κουίκ

Ο «πρωταγωνιστής» των ημερών βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης εισήλθε στην Ολομέλεια μαζί με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη και την Σταυρούλα Ξουλίδου με την οποία κάθισαν δίπλα - δίπλα πίσω από τον Πάνο Καμμένο.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Παύλος Χαϊκάλης

Τέσσερις σειρές πιο πίσω, κάθισε ο Παναγιώτης Μελάς. Η ψήφος του υπέρ του Σταύρου Δήμα προκάλεσε τα ειρωνικά γέλια των συναδέλφων του από τους ΑΝΕΛ.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Παναγιώτης Μελάς 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και ανεξάρτητη βουλευτές,  Νίκη Φούντα η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της από τη ΔΗΜΑΡ, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. «Είπαμε ναι στην αποποινικοποίηση της Φούντας όχι στην ανεξαρτητοποίηση», φέρεται να σχολίασε σε πηγαδάκι ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Η Νικη Φούντα επέλεξε να καθίσει στα τελευταία έδρανα. Ο πρώτος που έσπευσε να την χαιρετήσει γελώντας ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης. Το παράδειγμά του ακολούθησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουστινάς που καθόταν μπροστά της, δίπλα στον Γιώργο Κασαπίδη. Ο κ. Κασαπίδης δέχτηκε τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του, από πάρα πολλούς συναδέλφους του. Στην ίδια σειρά κάθισαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος και ο Κώστας Γιοβανόπουλος. 

Στα αξιοσημείωτα και τα γελάκια ανάμεσα σε  Ραχήλ Μακρή και Γρηγόρη Ψαριανό,   με τον ανεξάρτητο βουλευτή να «σπάει» τον πάγο, μετά το… «παιχνίδι των αισθήσεων» κατά την πρώτη ψηφοφορία.


Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Ραχήλ Μακρή - Γρηγόρης Ψαριανός
Ο κ. Ψαριανός βρέθηκε και σε πηγαδάκι με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη.

"Αχώριστο δίδυμο" ήταν και αυτή τη φορά οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης και Πέτρος Τατσόπουλος. Επέλεξαν να καθίσουν και σε αυτή την ψηφοφορία δίπλα-δίπλα στα πίσω έδρανα. Μάλιστα ο Γιώργος Παραστατίδης σηκώθηκε και του παραχώρησε τη θέση του όταν είδε ότι ο κ. Τατσόπουλος, που είχε φθάσει καθυστερημένα, στεκόταν όρθιος για αρκετά λεπτά συνομιλώντας με τον κ. Ανδρουλάκη. 

Τα μεσαία έδρανα της ίδιας σειράς επέλεξαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Κατερίνα Μάρκου και Χρυσούλα Γιαταγάνα ενώ ο Χρήστος Αηδόνης κάθισε δίπλα στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο. 

Τη μοναξιά των πίσω εδράνων επέλεξε ο Οδυσσέας Βουδούρης, που έδειχνε αποκομμένος από όλους...

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Οδυσσέας Βουδούρης 

Οι 7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπήκαν με διαφορά δευτερολέπτων από τους 8 φυλακισμένους στον Κορυδαλλό συναδέλφους τους στην αίθουσα της Ολομέλειας, ένα τέταρτο πριν τις 12:00.


Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης πλησίασε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, έδωσαν τα χέρια, χαιρετήθηκαν και αφού τα είπαν για λίγα λεπτά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απομακρύνθηκε και του έκανε νόημα λέγοντας: Βάλε το (μυαλό) να δουλέψει…

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Γιάννης Ιωαννίδης - Νίκος Μιχαλολιάκος - Ελένη Ζαρούλια

Δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο, που είχε στο πλευρό του την Ελένη Ζαρούλια, κάθισε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αμέσως σχημάτισαν πηγαδάκια μεταξύ τους. Το «πηγαδάκι» του αρχηγού της ΧΑ συμπλήρωσαν οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματος Λευτέρης Συναδινός και Γιώργος Επιτήδειος. Μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας ο Δημήτρης Κουκούτσης συνομιλούσε με τον αρχηγό του και ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Ηλία Παναγιώταρο. 

Έντονα ήταν τα ειρωνικά τους σχόλια όταν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από την Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Πιο εκδηλωτικοί από όλους ήταν η Ελένη Ζαρούλια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος για αρκετή ώρα κοιτούσε προς το μέρος τους. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έμεινε εντελώς ανέκφραστος στη πρώτη θετική ψήφο για τον Σταύρο Δήμα από τον Στάθη Μπούκουρα, ενώ όταν οι βουλευτές του αντέδρασαν εντονότερα μετά και την θετική στάση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, απλά κούνησε ελαφρά το κεφάλι του χωρίς άλλο σχόλιο. Πάντως οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Μπούκουρας,που είχαν καθίσει στα τελευταία έδρανα, αποχώρησαν αμέσως από τη Βουλή μόλις ψήφισαν.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - Στάθη Μπούκουρα - Γιώργος Καλαντζής - Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Μικρή αναστάτωση δημιουργήθηκε στα θεωρεία, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όταν μία γυναίκα σηκώθηκε και έδειχνε την μπλούζα της, στην οποία υπήρχε το σύνθημα «ΒΡΩΜΑΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ». Αμέσως ήρθε η ασφάλεια και της ζήτησε να καθίσει κάτω και όταν εκείνη προέβαλε αντιρρήσεις την απομάκρυναν από τα θεωρεία.

Βουλή - δεύτερη ψηφοφορία ΠτΔ - έδρανα - γυναίκα - μπλούζα - ασφάλεια

 Η δεύτερη ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 168 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, 131 παρών και απούσα την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, παρότι ο κυβερνητικός υποψήφιος συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους, επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο