LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Ζήτησε μία πιο κοινωνική Ευρώπη

Δημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2013 19:55

Σαμαράς: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη

Μία καλύτερη, πιο κοινωνική και πιο ανταγωνιστική Ευρώπη, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κων. Καραμανλής και το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ.

ΒΕΛΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΑΜΑΡΑΣ Α.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες κοινές πολιτικές σε κρίσιμους τομείς, όπως της οικονομίας και της μετανάστευσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, στην εκδήλωση «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης – Η Ευρώπη που χρειαζόμαστε» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κων. Καραμανλής και το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ.

Ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη» και «περισσότερη ολοκλήρωση».

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες κοινοτικές διεργασίες και έναν πιο ουσιαστικό κοινοτικό προϋπολογισμό, περισσότερες κοινές πολιτικές, τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ακμάζοντος Τραπεζικού Συστήματος, περισσότερη δημοσιονομική συνεργασία, για την εδραίωση μιας σταθερής νομισματικής Ένωσης, περισσότερες αποφασιστικές πρωτοβουλίες, για την εδραίωση μιας κοινής ενεργειακής πολιτικής και ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και περισσότερο συγχρονισμό στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.





Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό, κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, και σημείωσε πως «χρειαζόμαστε επίσης μεγαλύτερη προστασία των συνόρων μας και αποτελεσματικές πολιτικές που να ασκούν επιρροή πέρα από τα σύνορά μας». Πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έστειλε σαφές μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού. «Στην εποχή μας, μια εποχή μεγάλων αναταραχών και κρίσεων, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις: αφ' ενός επιλύουμε τα οικονομικά μας προβλήματα και αφ' ετέρου αποτρέπουμε την ανάδυση των εξτρεμιστών και των λαϊκιστών. Και ενεργούμε έτσι διότι αγαπάμε τη χώρα μας καθένας από εμάς, όπως ακριβώς είμαστε όλοι μας αφοσιωμένοι στην Ευρώπη. Αγαπάμε τη χώρα μας πάρα πολύ για να επιτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων», τόνισε σχετικά.


ΒΕΛΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΑΜΑΡΑΣ Α.

Καταλήγοντας ζήτησε μία καλύτερη, πιο διαδραστική, πιο ισορροπημένη, πιο κοινωνική και πιο ανταγωνιστική Ευρώπη. "Την Ενωμένη Ευρώπη που είχε οραματιστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Αντώνης Σαμαράς είχε σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ευρω-αμερικανικό επιμελητήριο (European-American Chamber of Commerce), όπου συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων με έδρα στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της SAS, Μάικλ Χάγκστρομ, με τον πρόεδρο της IBM Ευρώπης, Χάρυ Βαν Ντόρενμάλεν, με τον παγκόσμιο επικεφαλής της Strategy Accenture, Μαρκ Σπίλμαν, με τον πρόεδρο της Dell, Άνγκους Χέγκαρτι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gowan Group, Ζουλί Γέσεν, με τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Europe and CIS at AES και με τον πρόεδρο της Αlcoa Ευρώπης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πορτογαλία: Ο Παυλίδης με αξία 35 εκατ. ευρώ 8ος πιο ακριβός παίκτης - 27ος ο Ιωαννίδης19:10Λαμία: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο - Κάηκε και δεύτερο όχημα (βίντεο)18:55Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέρας18:41Κάλεσμα Φάμελλου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Πάμε όλοι μαζί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη18:27Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών18:13Σουηδία: 12χρονος σκότωσε λάθος άτομο σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου!17:59Αλβανία: Σκηνές απείρου κάλλους στο κοινοβούλιο (εικόνες)17:42Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ζητήσαμε χρήματα ή αποζημίωση17:28Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων17:14Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο17:00Δίκη Βαλυράκη: "Του την είχαν στημένη οι κατηγορούμενοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας16:47"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλει16:33Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος16:18Δένδιας - Τελετή παράδοσης της φρεγάτας Belharra "Κίμων": Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα εποχή (βίντεο)16:04Έδεσσα: Ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε μονοκατοικία15:50Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης15:45Φιντάν: Μετά τη λύση ‘δύο κρατών’ μπορεί να ακολουθήσει συνεργασία ή ‘πολιτική ενότητα’ – Ευκαιρία η κυπριακή προεδρία ΕΕ15:36Οι ανταποκριτές εσωτερικών του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο (βίντεο)15:22ΑΕΚ: Προειδοποίηση για τους φιλάθλους - Οδηγίες για να μην εφαρμοστεί η τιμωρία με διετή αναστολή15:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά14:54
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο