LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣάμοςΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2024 10:35

Σάμος: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία

Για ποιον λόγο ο άνδρας πυροβόλησε τον επιχειρηματία. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Λεωνίδας Χατζημιχάλης - δολοφονία - Σάμος

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα από τη Σάμο για την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη τον Αύγουστο του 2022.

Ο 47χρονος που συνελήφθη κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Αυγούστου 2022 σε ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου.

Τον άτυχο άνδρα είχε εντοπίσει στο σημείο ο γιος του, ο οποίος τον αναζητούσε, αφού είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο 75χρόνος ήταν μόνιμος κάτοικος του Παλαιοκάστρου Σάμου. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην ορεινή περιοχή όπου βρέθηκε το φορτηγό του 75χρονου, με το όχημα να φέρει σημάδι πυροβολισμού στο παρμπρίζ, ενώ το θύμα είχε πυροβοληθεί στην πλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα πήγαινε με φορτηγό σε ένα σημείο στο βουνό και άφηνε λύμματα. Ο δράστης είχε ενοχληθεί πολλές φορές από αυτό το γεγονός και του "εστησε καρτέρι" κρυμμένος σε έναν θάμνο και με το που τον είδε πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί βραδινές ώρες της 04-08-2022 στη Σάμο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (30-04-2024) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σάμο, με σχετικό ένταλμα δικαστικής Αρχής, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 04-08-2022, σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Ουσιαστική συνδρομή στις έρευνες παρείχαν, το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου".

Ειδήσεις σήμερα:  

Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση

Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους Χούθι


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μαςΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα στα Σκόπια απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της αποψινής ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ,

Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων: Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκλειστικά στον ΑΝΤ1Χθες 19:25 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ μίλησε αποκλειστικά στον ANT1 καθώς ο οργανισμός θα έκανε σήμερα έλεγχο στις εγκαταστάσεις του.

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους ΣπαρτιάτεςΧθες 17:04 | Ειδήσεις

Ποιοις εκλεγμένος βουλευτής με την ΝΔ εκπίπτει του αξιώματος του, μετά από ένσταση υποψήφιου στον ίδιο συνδυασμό. Ποιές ενστάσεις των Σπαρτιατών δεν συζητήθηκαν.

Φωτιά στο Μάτι - 112: Ο “κυκεώνας” καθυστερήσεων για το σύστημα που θα έσωζε ζωές, εάν...Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 14:58 | Ειδήσεις

Τι προκύπτει από την έρευνα σε εκατοντάδες επίσημα έγγραφα, για τις συνεχείς αναβολές στην έναρξη λειτουργίας του “112”, την πολιτική αντιδικία και την ολοκλήρωση με καθυστέρηση ετών, που φέρεται να “κόστισε” πολλές ανθρώπινες ζωές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Diddy: Ναι, χτύπησα τη σύντροφό μου - Είμαι αδικαιολόγητος23:59Βρετανία - Σούνακ για σκάνδαλο με μολυσμένο αίμα: Ημέρα ντροπής για το κράτος23:50Ρόδος: Νεαροί τουρίστες αποπειράθηκαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από Α.Τ23:40Άρης: Υπέταξε τον Προμηθέα στην παράταση 23:29Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μας 23:15Παράνομη διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη ηγετικό μέλος του κυκλώματος23:01Ηλεία: Νεκρή εντοπίστηκε εργάτρια γης μέσα σε αρδευτικό κανάλι22:48Τουρκία - Ερντογάν: Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα22:34Ασπρόπυργος: Θύμα βιασμού έπεσε 27χρονη μέσα σε λεωφορείο εταιρείας 22:20Πόνος στη σπονδυλική στήλη και το γόνατο: Σύγχρονες επεμβάσεις - minimal χειρουργικές τεχνικές22:06Χανιά: Σεισμός στα Φαλάσαρνα 21:52Ιράν - Προεδρικές Εκλογές: Πότε αναμένεται να διεξαχθούν21:37Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση21:23Ινστιτούτο Αστρονομίας - Αφρικανική σκόνη: Μεγαλύτερες οι συγκεντρώσεις τον Μάϊο 21:09Μητσοτάκης στο TikTok για το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ: Τρία στα τρία οι προβλέψεις μου!20:55Πετράλωνα - απόπειρα βιασμού καθαρίστριας : “Η κοπέλα ήταν αναστατωμένη και ματωμένη στο πρόσωπο” (βίντεο) 20:40ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 170 σημεία 20:27ΗΠΑ: 1 στους 4 εφήβους καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά20:13Ιταλία: Γυναίκα φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της 19:59Ελβετία: Πέθανε κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο σε δάσος19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο