LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΠέλλαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2024 18:16

Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη

Θύτης στο νέο περιστατικό bullying φαίνεται να είναι ο 15χρονος που έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο ενός άλλου μαθητή. Τι αναφέρει η νέα καταγγελία.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ - ΣΚΙΕΣ

Ένα νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μόλις μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ενός 14χρονου μαθητή από τη Σκύδρα, τον οποίο έκαψαν με τσιγάρο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο μαθητής δεν είναι το μόνο θύμα των «νταήδων» του ίδιου σχολείου, οι οποίοι φαίνεται πως κάνουν συστηματικά bullying και σε άλλα παιδιά.

Συγκεκριμένα, μία μαθήτρια 15 ετών κατήγγειλε μαζί με τη μητέρα της στις αρχές του μήνα στο ΑΤ Σκύδρας τον 15χρονο, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του (για παραμέληση ανηλίκου) με τις κατηγορίες ότι συστηματικά την απειλούσε, την εξύβριζε, της ασκούσε εκφοβισμό για διάφορα θέματα, ίσως και με ρατσιστικά κίνητρα καθώς η κοπέλα είναι ξένης καταγωγής.

Όλα αυτά τα ακραία περιστατικά δεν τα άντεξαν οι μαθητές, οι οποίοι τα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ώστε να προχωρήσει σε έρευνες, ενώ ήδη οι δύο υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Νωρίς το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού που δέχτηκε το κάψιμο είπε «Αυτό δεν είναι bullying, είναι βασανισμός», μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε ο Αντώνης Ξυλουργίδης, «υπάρχει κι άλλη καταγγελία στο ίδιο σχολείο, από μαθήτρια Γ Γυμνασίου για bullying από την ίδια παρέα».

Μάλιστα, ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι, το παιδί που βασανιζόταν από τα Χριστούγεννα, είχε μιλήσει σε καθηγήτρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου του κι εκείνες δεν είχαν κάνει κάτι.

Αναφερόμενος στα όσα καταγγέλλουν τα παιδιά, η συγκεκριμένη παρέα τα «πρόσταζε» να μην τους κοιτούν όταν μπαίνουν στο προαύλιο και να σηκώνονται από τα παγκάκια όταν τους το λένε.

«Διενεργείται προανάκριση, θα αναλάβει το υπουργείο. Το ίδιο το παιδί κάλεσε την Αστυνομία», είπε ο δικηγόρος, που έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά «για μια σειρά γεγονότων σε αυτό το σχολείο».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο