LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΞάνθηΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2024 13:19

Ξάνθη: “Έγδυναν” από τον χαλκό μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Μία σπείρα που κατέστρεφε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.


Ξάνθη - Μετασχηματιστές - Χαλκός

Τον χαλκό από 67 μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, αξίας άνω των 400.000 ευρώ έκλεψαν 5 άτομα από περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την υπόθεση συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, 4 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κατά περίπτωση. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένα άγνωστο άτομο - συνεργός τους, κατηγορούμενο για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποτροπή-καταπολέμηση των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να έχουν αφαιρέσει από κοινού με άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται, από αγροτική περιοχή της Ξάνθης, 6 πηνία χαλκού από 2 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής αξίας 13.115 ευρώ.

Σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τρεις εκ των δραστών αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε για την διάπραξη των παραπάνω κλοπών οι δράστες χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 4-4-2024 στο αστυνομικό τμήμα Αβδήρων Ξάνθης. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού συνολικού βάρους 500 περίπου κιλών των 6 αφαιρεθέντων πηνίων, καθώς επίσης και διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, κάβουρες, καστάνιες, επαναφορτιζόμενος τροχός, γερμανικά κλειδιά, φακός, συρματόσχοινο, γάντια κ.ά.) που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2023 έως 18-4-2024, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν τον χαλκό από 66 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ που βρισκόταν σε αγροτικές περιοχές της Ξάνθης και από έναν μετασχηματιστή που βρισκόταν σε περιοχή της Ροδόπης, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 405.690 ευρώ, καθώς επίσης και ένα ακόμη Ι.Χ.Φ. από την πόλη της Ξάνθης το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 31-3-2023 και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, για την ταυτοποίηση του συνεργού τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ξάνθη - Μετασχηματιστές - Χαλκός

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: “Φρένο” στο TikTok από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Κως - Θάνατος βρέφους: Ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, μώλωπες και εκδορές βρέθηκαν στο σώμα του

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Χθες 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο