LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2024 07:38

Καλαμάτα: 13χρονος δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του μέσα στο σχολείο

Κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ο 13χρονος δέχτηκε επίθεση σε διάδρομο του σχολείου  από τρεις συμμαθητές του για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Bullying - σχολείο

Άλλο ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας, το οποίο έγινε γνωστό μόλις χθες, αν και έχει συμβεί σε χώρο του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας από τη Δευτέρα το πρωί, έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα, με τρεις μαθητές της Α΄ τάξης να χτυπούν συμμαθητή τους και με ασθενοφόρο ο 13χρονος να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, όμως εντύπωση προκαλεί που δεν ενημερώθηκε την ίδια στιγμή η Αστυνομία για το περιστατικό, παρά μόνο όταν οι γονείς του 13χρονου κατέθεσαν μήνυση. Επίσης, ότι ακόμα και χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είχε λάβει επίσημη ενημέρωση από το σχολείο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία συνέταξε δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες κατά των τριών μαθητών – δραστών, ενός Έλληνα, ενός Ρομά κι ενός Αλβανού, και η οποία ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Μέσα στο σχολείο

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η Αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ο 13χρονος δέχτηκε επίθεση σε διάδρομο του σχολείου έξω από τη σχολική αίθουσα από τους τρεις συμμαθητές του για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Οι τρεις δράστες χτύπησαν τον 13χρονο με κλωτσιές και μπουνιές στο σώμα και το κεφάλι και κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά του 13χρονου από το Ρομά συμμαθητή του.

Δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία

Μετά το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τους γονείς του τραυματισμένου μαθητή και το ΕΚΑΒ, όχι όμως την Αστυνομία, η οποία μέχρι χθες δεν είχε καταγγελία για το περιστατικό από τη διεύθυνση του σχολείου, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή το Σύλλογο Γονέων.

Το ίδιο βράδυ και μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 13χρονου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 13χρονο Αλβανό, καθώς και τον πατέρα του για παραμέληση εποπτείας του, και οι οποίοι αφέθηκαν με ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο νεαροί δεν εντοπίσθηκαν.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ο διευθυντήςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ιωάννης Φραγκής, ανέφερε ότι ενημερώθηκε προφορικά από τη διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας για το περιστατικό και πως αναμένει επίσημη γραπτή ενημέρωση, καθώς χθες το μεσημέρι συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. ανάμεσα στους διδάσκοντες του σχολείου, προκειμένου να αποφασιστεί αν απαιτείται δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών ή πρόκειται για ασήμαντο συμβάν.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης θα του αποσταλούν εγγράφως και αυτά θα καθορίσουν την εξέλιξη του περιστατικού ενδοσχολικής βίας.

Πηγή: tharrosnews

Ειδήσεις σήμερα:

Λεωφόρος Συγγρού: Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή

Charleston Open: Η Σάκκαρη πέρασε… αέρα στις “8”

Ενδοοικογενειακή βία - Χρυσοχοΐδης: Τηλεδιάσκεψη το πρωί με 2500 αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμόΣήμερα 20:21 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μιλά ο ναυαγοσώστης, που, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, έσωσε πέντε άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Απαλλαγή για τρία έτη σε πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά19:03Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος αναφορικά με τη Ρωσία, μείνετε συντονισμένοι18:49Αναβλήθηκε κι επίσημα το Παναθηναϊκός–ΟΦΗ18:39Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας18:25Πάτρα: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 19χρονος και ο 27χρονος για την φωτιά στα Συχαινά Πατρών18:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο