LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΕυρυτανίαΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2024 08:40

Ομόφυλα ζευγάρια - Μητροπολίτης Καρπενησίου: Γιατί να γίνει τόσος ντόρος πριν τον νόμο;

Τι είπε ο κ. Γεώργιος στον ΑΝΤ1 για τις ακραίες αντιδράσεις από ορισμένους επισκόπους και τι πρόκειται να πράξει ο ίδιος έναντι βουλευτών που υπερψήφισαν την ρύθμιση.


 


 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, Γεώργιος, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 την Παρασκευή, ενόψει της Κυριακής της Ορθοδοξίας, που εορτάζεται την προσεχή Κυριακή και την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην παραστεί στο γεύμα στο Προεδρικό Γεύμα που παραθέτει κατ΄ έθος ετησίως τέτοια ημέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις Μητροπολιτών κατά βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, είπε «εγώ δεν έχω δικαίωμα να πω σε κάποιον “έξω από την εκκλησία”, αλλά ως πολίτης και ως Επίσκοπος έχω κάθε δικαίωμα να παραπονεθώ και να εκφράσω τα παράπονα μου προς την Πολιτεία».

Ερωτηθείς για τις πιο ακραίες φωνές που έχουν ακουστεί στην Εκκλησία, όπως από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο κ. Γεώργιος είπε ότι «Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης ενός θέματος. Εγώ μέσα στην εκκλησία δεν θέλω αντιδράσεις και αποδοκιμασίες. Έξω από την εκκλησία μπορούν να εκφραστούν αντιδράσεις. Οι ακραίες αντιδράσεις δεν βοηθούν κάπου, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσουμε πολιτισμένα».


«Ξεχνάμε πολύ εύκολα σαν λαός, θα ξεχαστεί κι αυτό για να έρθει κάτι άλλο», είπε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, λέγοντας ακόμη ότι έχουν αλλάξει και τα δεδομένα στην κοινωνία, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι το 1982 όταν καθιερώθηκε ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα, «ο μακαριστός Σεραφείμ είπε “θα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη την χώρα” και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Κυβέρνηση. Σήμερα αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα έχει τόση σημασία…».

Ως προς την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών ανέφερε ότι «η διαχείριση του θέματος είναι ένα ζήτημα, γιατί να γίνει τόσος θόρυβος και τόσος ντόρος… θα μπορούσε να περάσει το νομοσχέδιο ένα βράδυ από την Βουλή. Άλλωστε, ότι αφορά τα νομικά θέματα είναι όλα ρυθμισμένα από το δίκαιο μας».

Επιφυλάχθηκε τέλος να απαντήσει ως προς την βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας ότι «στην Σύνοδο είπαμε να το συζητήσουμε πρώτα και να πάρουμε απόφαση επ’  αυτού».

Ειδήσεις σήμερα:

Euroleague - Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ματς με την Μπαρτσελόνα

Κέρκυρα: Σεισμός νότια των Οθωνών

Κατώτατος μισθός: Η πρόταση της Μιχαηλίδου για την αύξηση από 1ης Απριλίου



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)Χθες 23:58 | Ειδήσεις

 Ο ΠΑΟΚ όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το 1-0 και στο τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίστηκε με γκολ του Ιάγκο Άσπας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)Χθες 22:50 | Ειδήσεις

Στο σημείο έχουν σημειωθεί και επεισόδια, με κουκουλοφόρους να πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ.

Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά υπάρχει παντού, όχι μόνο στην ΕλλάδαΧθες 11:54 | Ειδήσεις

Αιχμές για προσπάθεια εκφοβισμού προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες, άφησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας, Λάουρα Κόβεσι, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα στο τρίτο τελωνείο Πειραιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07Πανόρμου: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ21:53Βόλος: Κακοποιούσε τον σκύλο του στη μέση του δρόμου21:39Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:25Ρωσία: Ο Πούτιν υπόσχεται άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Μόσχα21:11Λονδίνο: Εκκενώθηκε για ώρες ο μεγάλος σταθμός Εuston (εικόνες)20:57Χάρης Δούκας - Δήμος Αθηναίων: "Βραβείο Δημοκρατίας" στον Γκίντεον Λέβι20:42Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της Ευρώπης20:28Χαλκίδα: Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης μητέρας και των δύο παιδιών της - Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία 20:14Αττική: Συνελήφθη 31χρονος για κατοχή και διακίνηση πάνω από 34 κιλών κάνναβης (εικόνες)20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο