LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2024 16:31

Θεσσαλονίκη: βαριά ποινή στον απόστρατο που θα δολοφονούσε τα παιδιά του με υγραέριο

Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο απόστρατος που κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου.

Θεσσαλονίκη - υγραέριο - απόστρατος

Σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε 63χρονος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, που κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου, επιχειρώντας να ανατινάξει το όχημα. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη τον περυσινό Μάρτιο στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια της εν διαστάσει σύζυγό του που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης - ενώπιον του οποίου δικάστηκε - τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, με δόλο, ως προς τη σύζυγό και με ενδεχόμενο δόλο ως προς τα τέκνα, όπως επίσης για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά να «φοβίσει» την εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία βρισκόταν σε αντιδικία.

«Το έκανα γιατί αγαπάω τα παιδιά μου και ήθελα να τα διεκδικήσω. Ομολόγησα εξ αρχής ότι ήταν μια απερισκεψία. Η ύπαρξη αερίου ήταν τόση ώστε να θορυβήσω τη σύζυγο μου αλλά να μην κάνω κακό στα παιδιά. Ήταν μια έντονη αντίδραση αλλά απολύτως ασφαλής. Ήθελα να βρεθώ ενώπιον των δικαστηρίων για να μιλήσω. Έδωσα δικαίωμα που δεν έπρεπε να δώσω και ζήτω συγγνώμη γι' αυτό», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

«Ήθελε να γίνει η έκρηξη και να τους πάρει μαζί στον θάνατο», ανέφερε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Αργυρή Κοτίνα, που πρότεινε την ενοχή του για το σύνολο των πράξεων, ενώ σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε είπε ότι «δεν αντέχουν στη λογική».

Ειδήσεις σήμερα:

Θήβα - Κασσελάκης: Παρουσιάστηκε στον Στρατό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Conference League - Κλήρωση: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Σύλληψη συνοριοφυλάκων για βασανιστήρια σε παράτυπο μετανάστη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο