LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2024 16:31

Θεσσαλονίκη: βαριά ποινή στον απόστρατο που θα δολοφονούσε τα παιδιά του με υγραέριο

Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο απόστρατος που κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου.

Θεσσαλονίκη - υγραέριο - απόστρατος

Σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε 63χρονος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, που κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου, επιχειρώντας να ανατινάξει το όχημα. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη τον περυσινό Μάρτιο στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια της εν διαστάσει σύζυγό του που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης - ενώπιον του οποίου δικάστηκε - τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, με δόλο, ως προς τη σύζυγό και με ενδεχόμενο δόλο ως προς τα τέκνα, όπως επίσης για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά να «φοβίσει» την εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία βρισκόταν σε αντιδικία.

«Το έκανα γιατί αγαπάω τα παιδιά μου και ήθελα να τα διεκδικήσω. Ομολόγησα εξ αρχής ότι ήταν μια απερισκεψία. Η ύπαρξη αερίου ήταν τόση ώστε να θορυβήσω τη σύζυγο μου αλλά να μην κάνω κακό στα παιδιά. Ήταν μια έντονη αντίδραση αλλά απολύτως ασφαλής. Ήθελα να βρεθώ ενώπιον των δικαστηρίων για να μιλήσω. Έδωσα δικαίωμα που δεν έπρεπε να δώσω και ζήτω συγγνώμη γι' αυτό», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

«Ήθελε να γίνει η έκρηξη και να τους πάρει μαζί στον θάνατο», ανέφερε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Αργυρή Κοτίνα, που πρότεινε την ενοχή του για το σύνολο των πράξεων, ενώ σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε είπε ότι «δεν αντέχουν στη λογική».

Ειδήσεις σήμερα:

Θήβα - Κασσελάκης: Παρουσιάστηκε στον Στρατό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Conference League - Κλήρωση: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Σύλληψη συνοριοφυλάκων για βασανιστήρια σε παράτυπο μετανάστη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρίαΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα. Παράλληλα ο διευθυντής της CIA αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα στο Ισραήλ. Πιέση από τις ΗΠΑ και μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο