LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2024 13:49

Καλαμάτα: Πουλούσαν αναβολικά με “βιτρίνα” γυμναστήριο

Σε χιλιάδες ευρώ ανερχόταν το κέρδος της σπείρας, η οποία εισήγαγε και διακινούσε στην "πελατεία" της, παράνομα σκευάσματα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

Συνελήφθησαν την Δευτέρα 11.03 το πρωί, σε περιοχές της Αττικής και στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 3 Έλληνες ηλικίας 65, 44 και 47 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και για παράβαση των νομοθεσιών περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, φαρμακευτικής νομοθεσίας, επιβλαβή φάρμακα και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη, συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, η οποία διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 65χρονος συλληφθείς. Η εγκληματική ομάδα είχε ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους από την προμήθεια, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα, ενώ δραστηριοποιούνταν πανελλαδικώς, έχοντας αναπτύξει εκτενές δίκτυο πελατών. Πιο συγκεκριμένα, ο 65χρονος και ο 44χρονος χρησιμοποιούσαν ως κάλυψη τη νόμιμη λειτουργία επιχείρησης συμπληρωμάτων διατροφής, ενώ ο 47χρονος διέθετε τις ουσίες προς πώληση μέσω γυμναστηρίου ιδιοκτησίας του. Τα προς πώληση απαγορευμένα προϊόντα εισάγονταν παράνομα από χώρες του εξωτερικού και στη συνέχεια ανασυσκευάζονταν και διαθέτονταν προς πώληση με διαφορετική εμπορική ονομασία.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε επιχείρηση και κατοικία του 65χρονου, καθώς και σε επιχείρηση του 47χρονου, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 1.191 αναβολικά δισκία,
  • 187 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
  • 63 αμπούλες αναβολικών ουσιών,
  • 343 αναβολικές κάψουλες,
  • 68 ναρκωτικά δισκία,
  • 2 φύσιγγες με αναβολικό διάλυμα,
  • 14 σύριγγες, κενού περιεχομένου,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 5 κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων  πράξεων.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

Τέλος, υπολογίζεται ότι από την εγκληματική δράση τους θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος περί τις 20.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Βορίδης: Ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί φταίνε για την τραγωδία, όχι ο Καραμανλής

Παλαιοχριστιανοί - Πατέρας 15χρονου: Εξαφανίστηκε το παιδί μου και με έβαλαν να προσέχω άλλο παιδί της δομής! 

Τροχαίο: Ξαδέλφια σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με 7 χρόνια διαφορά!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο