LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΠιερίαΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2024 12:52

Κατερίνη: Φρίκη με σκύλο που πυροβόλησαν 30 φορές (εικόνες)

Τι αντίκρισε η γυναίκα που τάιζε καθημερινά το άτυχο ζώο. Φιλόζωος της περιοχής κάνει λόγο για παρόμοιο περιστατικό πριν λίγο καιρό.

Σκοτωμένος σκυλος

Ένα φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Περίσταση στην Πιερία, όπου ένας σκύλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και πυροβολήθηκε περισσότερες από 30 φορές σε όλο του το σώμα, πιθανόν με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο κτηνιατρείο όπου μεταφέρθηκε από το συνεργείο περισυλλογής αδεσπότων του δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνεργείο ενημερώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από φιλόζωη κάτοικο του χωριού, η οποία τάιζε συχνά το άτυχο ζώο. Η ίδια διαπίστωσε ότι δεν έτρωγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί, γι’ αυτό και κάλεσε το αρμόδιο συνεργείο. Το ζώο μεταφέρθηκε σε συμβεβλημένο κτηνίατρο και σε ακτινογραφία που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα.
Η κα. Μαρία Ράγιτς – Ελευθεριάδου, η οποία έχει αναπτύξει φιλοζωική δράση στην περιοχή υπογραμμίζει μιλώντας στην Karfitsa πως ο αδέσποτος σκύλος ήταν ήρεμος και αγαπητός, αφού πολλοί κάτοικοι του χωριού τού έδιναν φαγητό. «Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους», δηλώνει.

Σκύλος - Κατερίνη

Πάντως υποστηρίζει πως και στο παρελθόν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, ωστόσο επρόκειτο για δεσποζόμενο σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε. «Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο. Πριν αρκετούς μήνες πάλι κάποιος είχε πυροβολήσει σκυλάκι της περιοχής, δεσποζόμενο όμως. Οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν αμέσως τι έγινε, μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο και σώθηκε. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο όμως δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σωθεί. Πυροβολήθηκε πολλές φορές και σε πολλά σημεία του σώματός του», αναφέρει η ίδια.
Και συμπληρώνει: «Αύριο μεθαύριο ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να κάνει το ίδιο και σε κάποιο παιδί. Μπορεί να παίζει έξω απ’ το σπίτι του ένα παιδί, να φωνάζει κι αυτός να βγει και να το χτυπήσει. Όποιος γνωρίζει κάτι πρέπει να μιλήσει, έστω και ανώνυμα. Να ενημερώσει τις αρχές. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σκοτώσει ζώο χωρίς λόγο».

Πηγή: karfitsa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - Νικόλας: Πέθανε ο 2χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Φιλιππίνες – κατολίσθηση: Κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 60 ώρες (βίντεο)

“Ό άλλος άνθρωπος” - Πολυχρονόπουλος: Η δήλωση στο “Πρωινό” και οι νέες καταγγελίες (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
BCL: Το Περιστέρι έπεσε…μαχόμενο στον μικρό τελικό20:41Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι20:28Αρθρογράφος Χουριέτ: Κοίτα το Κας και κοίτα και το Καστελλόριζο!20:14Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)20:01Μαγνησία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη19:47Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο