LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΖάκυνθοςΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2024 19:13

Ζάκυνθος: Συνεχίζει να μένει χωρίς νερό λόγω εισροής πετρελαίου

Ποιο εύρημα σε σημείο της πόλης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των αρχών και την υποψία μήπως προκάλεσε την εισροή.

ΒΡΥΣΗ - ΚΟΜΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

Αγανάκτηση συνεχίζει να επικρατεί στους κατοίκους της Ζακύνθου, αφού ακόμα δεν έχει γίνει εφικτό να έχουν πρόσβαση σε νερό εξαιτίας εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης στην πόλη. Ωστόσο, ένα εύρημα κατά την ανασκαφή στην οδό Φιλικών, κατά μήκος του αγωγού, είναι πιθανό να δώσει απαντήσεις στο «μυστήριο». Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο σωλήνες μικρού διαμετρήματος, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τους αγωγούς ύδρευσης σε σπίτια της περιοχής και μυρίζουν έντονα πετρέλαιο, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα του νησιού imerazante.gr .

Συνεργεία της ΔΕΥΑΖ και του Δήμου έσπευσαν αμέσως στο σημείο και εξετάζουν τι μπορεί να έχει συμβεί, από πού προέρχεται η οσμή πετρελαίου, πού οδηγούν οι σωλήνες και αν υπάρχει περίπτωση να προκλήθηκε από αυτούς η μόλυνση του αγωγού.

Με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΖ ενημερώνει τους πολίτες πως το θέμα της εισροής πετρελαίου στο δίκτυο και όλες οι εξελίξεις γύρω από αυτό, παρακολουθούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου, στην οποία έχουν προσφύγει και καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης, καθώς και μέλη της αντιπολίτευσης και διάφοροι φορείς του νησιού, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση των κατοίκων αυτή γίνεται με κάθε είδους βυτία, σχεδόν σε 24ωρη βάση και πάντα με την πολύτιμη συμβολή εθελοντικών ομάδων που διανέμουν νερό με τα πυροσβεστικά τους, αλλά και των εργαζομένων του Δήμου, που έχουν ξεπεράσει εαυτούς.

Ωστόσο, τα παράπονα από πολίτες δεν λείπουν, είτε γιατί η ποσότητα νερού που πήραν εξαντλήθηκε γρήγορα, είτε γιατί δεν προμηθεύονται νερό όσο συχνά θα ήθελαν. Σε κάθε περίπτωση, η ταλαιπωρία των περίπου 1.500 νοικοκυριών της πόλης της Ζακύνθου, φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεφωνική απάτη: Πήγε να πάρει τα λεφτά και βρέθηκε με χειροπέδες

Λένορμαν: Επεισόδιο με πυροβολισμούς

Κακοκαιρία – ΗΠΑ: Χάος και δεκάδες νεκροί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο