LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛάρισαΔημοσίευση: 05 Ιανουαρίου 2024 22:15

Θεοφάνια - Πηνειός: Ρίψη του Σταυρού στην κατεστραμμένη Αγία Παρασκευή (βίντεο)

Στο κατεστραμμένο εκκλησάκι έκανε τον αγιασμό των υδάτων ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, ρίχνοντας τον Σταυρό στον Πηνειό.

Θεοφάνια - Φώτα - Τέμπη - Αγία Παρασκευή

Στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, στην απέναντι όχθη, μετέβη σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία της ρίψεως του Σταύρου στα ύδατα του ποταμού Πηνειού.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, παρατηρούσε την καταστροφή, το γύρω τοπίο και επίσης την εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης που σήμερα έχει το Προσκύνημα.

Θεοφάνια - Φώτα - Τέμπη - Αγία Παρασκευή

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος είπε πως  «δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει το προσκύνημα και να αφήσει την Αγία Παρασκευή και θα κάνει ό,τι το δυνατόν ώστε να αποκατασταθούν πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν προηγουμένως τα πράγματα και να ξαναγίνει ο χώρος, χώρος προσευχής, επισκέψεως, ηρεμίας και προσέγγισης της φύσης από όλους τους ευλαβής προσκυνητές».

Ευχήθηκε δε «όπως ο Επιφανείς Κύριος να ευλογεί όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ταχεία αποκατάσταση του Ιερού Προσκυνήματος».

Θεοφάνια - Φώτα - Τέμπη - Αγία Παρασκευή

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εορταστική γιορτή: Θετική αποτίμηση από την αγοραστική κίνηση

Μαραντόνα: Δικαστική δικαίωση μετά θάνατον

Κορονοϊός - Γρίπη: “Ασφυκτιούν” τα νοσοκομεία της Ιταλίας


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ – “Τέλη με το μήνα”: Σε λειτουργία το myCar 19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο