LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /Άγιο ΌροςΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2024 22:10

Ελπιδοφόρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανακοίνωσε ταξίδι στον Άγιον Όρος

Παρά τη δυστοκία που φέρεται να εκφράστηκε από το Άγιον Όρος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε επίσκεψη στον Άθω και στην Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις - Ελπιδοφόρος - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά από πρόσκληση του ΚΙΣ.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έρχεται λίγες ώρες μετά από δημοσιεύμα για επιστολή όλων των εκπροσώπων των Μονών του Αγίου Όρους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την οποία, σύμφωνα με το άρθρο του "Εθνικού Κήρυκα" ουσιαστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι "ανεπιθύμητος" στο Άγιον Όρος, κάτι που ωστόσο δεν επαληθεύεται ούτε απο το περιεχόμενο της επιστολής ούτε εν τοις πράγμασι από το πρόγραμμα της επίσκεψης στο Άγιο Όρος που ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ελπιδοφόρου:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με ομάδα σαράντα προσκυνητών εξ Αμερικής, επισκέπτεται το Άγιο Όρος, επ? ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.

Στις 18 Ιανουαρίου το προσκύνημα θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου ο Σεβασμιώτατος θα προστεί στην αγρυπνία και την αρχιερατική Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και στον καθαγιασμό των υδάτων στις 19 Ιανουαρίου.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος με την ακολουθία του θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία είναι η μητέρα Ιερά Μονή των σπουδαίων μοναστηριών, τα οποία ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ίδρυσε στην Αμερική.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερα Μονή Φιλοθέου. Την ίδια μέρα ο Αρχιεπίσκοπος με τους προσκυνητές θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου και θα καταλύσουν εκεί.

Στις 22 Ιανουαρίου οι προσκυνητές επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 23 Ιανουαρίου θα επισκεφτεί το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στην έδρα της Ιερά Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη στο Δημαρχείο, το Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Jerry Ismail στο Προξενείο των ΗΠΑ και το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Orhan Yalman Okan στο Προξενείο της Τουρκίας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη των προσκυνητών στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο χαριτόβρυτος τάφος του Αγ. Παϊσίου του Νέου και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών.

Το Σάββατο στις 27 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως, όπου και θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία εις πρεσβύτερο του ιερολογιώτατου διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Πέτρου Gomez.

Την ίδια μέρα θα επισκεφτεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ενώ θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο Δήμο Αμπελοκήπων όπου θα υπάρχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αμπελοκήπων κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και στο Φάρο του Κόσμου στο Δενδροπόταμο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα παραβρεθεί στην κόπη της βασιλόπιττας των ΑΧΕΠΑ στο Ξενοδοχείο Hyatt.

Κατόπιν προσκλήσεως του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα είναι ο κύριος ομιλητής στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Κυριακής θα συλλειτουργήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά και στη συνέχεια θα καταθέσει στέφανο στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ομιλία στην εκδήλωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέν Ντελόν: “Πόλεμος” μηνύσεων στην οικογένειά του

Ορκωμοσία: Μήνυμα Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Θεσσαλονίκη: Θύμα δολοφονίας βρέθηκε σε γήπεδο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο