LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2023 13:27 | Ανανέωση: 20 Δεκεμβρίου 2023 13:33

Δολοφονία Γραικού: Ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο έμπορος κρεάτων

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο έμπορος ναρκωτικών που σκότωσε και έθαψε τον Δημήτρη Γραικό.

Γραικός - δολοφόνος

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 50χρονο κρεατέμπορα που σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό, τον Νοέμβριο του 2016, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, με τη σορό του να εντοπίζεται δυόμισι χρόνια αργότερα.

Ύστερα από πολυήμερη αποδεικτική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την πρωτόδικη ποινή, κρίνοντας τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 50χρονος επέστρεψε στις φυλακές.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι με ένα χτύπημα μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος τόσο εύκολα» απολογήθηκε ο δράστης, υποστηρίζοντας ότι τέλεσε την πράξη του εν βρασμώ ψυχικής ορμής, καθώς - όπως είπε - προηγήθηκε καβγάς μεταξύ τους εξαιτίας οικονομικού χρέους που είχε το θύμα προς τον ίδιο, έπειτα από επαγγελματική δοσοληψία. Ζήτησε δε, συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου κτηνοτρόφου επειδή απέκρυψε τον θάνατό του τόσον καιρό.

Την ενοχή του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας, η οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το έγκλημα παρέμενε «γρίφος» επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο 59χρονος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα. Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου. Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταναστευτικό: Νέο Σύμφωνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία: Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε δύο φάσεις

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός μπήκε ανάποδα στον Περιφερειακό (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: “Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ”Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του με τον Robert D. Kaplan στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Λάρισα: Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριαΧθες 17:39 | Ειδήσεις

Η μαθήτρια μαζί με τους γονείς της, κατήγγειλε ότι ο καθηγητής, προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, μέσα στο σχολείο.

Κορονοϊός – γρίπη: Πόσοι πέθαναν την τελευταία εβδομάδαΧθες 17:01 | Ειδήσεις

Μείωση παρουσιάζουν τόσο τα κρούσματα του κορονοϊού, όσο και αυτά της γρίπης.

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα την πόντιση του ηλεκτρικού καλωδίουΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει μαξιμαλιστικές τις απαιτήσεις της Ελλάδας και ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες γίνονται για σκοπούς πρόκλησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Λιόν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς00:12Ιταλία: Πρόστιμο για “μαύρη αγορά” εισιτηρίων στο Κολοσσαίο23:55Ολυμπιακός – Μακάμπι: Νίκησαν και “κλείδωσαν” την πρωτιά οι Πειραιώτες23:42Αυστραλία: Γέννησε το παιδί μιας άλλης γυναίκας από λάθος της κλινικής εξωσωματικής23:28Νάξος: Γλίστρησε κι έκανε βουτιά θανάτου σε γκρεμό23:15Απειλούμενες Χελώνες 100 ετών έγιναν γονείς για πρώτη φορά 23:01Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκαν οι 19 συμμετοχές22:48Ρονάλντο: Σκοράρει… και στον κινηματογράφο22:34Ιταλία: Η Prada εξαγοράζει τον οίκο μόδας Versace22:21Τι είναι ο αυτισμός με απλά λόγια22:07“Πόλεμος” για τις λεωφορειολωρίδες - Τί ζητούν οι οδηγοί ταξί;21:54Μόντε Κάρλο: Ο Τσιτσιπάς πέρασε με περίπατο… στους “8”21:40Λονδίνο: Ανοίγει ξανά το θρυλικό Studio One στα Abbey Road21:26Καιρός: Με συννεφιά θα κυλήσει η Παρασκευή21:13Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας που εισήγαγε στη χώρα κάνναβη μέσω ταχυδρομικών δεμάτων21:00Λάρισα: Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια20:45Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ”20:32Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη με εντυπωσιακή άνοδο20:18Περού: 21χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αντίπαλο τερματοφύλακα (βίντεο)20:05Λονδίνο: Τοιχογραφία μεταπολεμικού καλλιτέχνη σώθηκε από κατεδάφιση19:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο