LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2023 08:07

Bullying στο Βόλο – Μακρή: Αν αποδειχθεί, έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις (βίντεο)

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα συμβάντα η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας, μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα".

ΑΝΤ1 - σχολικός εκφοβισμός - Bullying

Για το απίστευτο πρόσφατο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στο Βόλο τοποθετήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (και βουλευτής Μαγνησίας) Ζέττα Μακρή, μιλώντας την Πέμπτη φιλοξενούμενη του Γιώργου Παπαδάκη, στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Η υφυπουργός διακήρυξε ότι τα συγκεκριμένα συμβάντα σε περίπτωση που αποδειχθούν αληθινά «είναι απολύτως απαράδεκτα», αναφερόμενη όχι μόνο στη συμπεριφορά του ανηλίκου δράστη ως αποτέλεσμα της παραμέλησής του από τους δικούς του γονείς, αλλά και στους χειρισμούς της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας. Η οποία σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, φέρεται να απάντησε «Πώς κάνετε έτσι για μια ζωγραφιά;» και «Μη δίνετε μεγάλες διαστάσεις στο θέμα, αντιθέτως επιστρέψτε το παιδί σας στην τάξη του να κάνει μάθημα» προς τους γονείς, όταν εκείνοι της απευθύνθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Η κ. Μακρή τόνισε εξάλλου ότι σε περίπτωση που τα περιστατικά αποδειχθούν αληθή, δεν θα προκαλέσουν μόνο την αντίδραση των γονέων του θύματος αλλά και της πολιτείας, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου διαχείρισης τέτοιων υποθέσεων. «Ούτε θέλουμε βέβαια, αλλά ούτε και μπορούμε να συγκαλύψουμε την υπόθεση. Αν όντως οι χειρισμοί της διεύθυνσης ήταν αυτοί, δεν επισύρουν μόνο ποινικές επιπτώσεις, βάσει της υποβληθείσας μήνυσης, αλλά και πειθαρχικές κυρώσεις». Η διερεύνηση του ζητήματος θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την κ. Μακρή, και τον έλεγχο περί του αν ήταν αυτόπτεις μάρτυρες στο περιστατικό άλλοι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, βάσει του προγράμματος, εκείνη την ημέρα και ώρα πραγματοποιούσαν εφημερία στην αυλή.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, οι γονείς όταν έφτασαν στο σχολείο για να παρέμβουν για το ζήτημα βρήκαν το γιο τους να κλαίει καθισμένος στα σκαλοπάτια και να τους παραπονείται ότι δεν τον πιστεύει κανείς, ούτε η διεύθυνση ούτε τα άλλα παιδιά, τα οποία φοβόταν ότι θα τον αντιμετωπίσουν κι εκείνα με επιθετική διάθεση. Στο σχολείο πάντως υπηρετούν ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός οι οποίοι, όπως ανέφερε η υφυπουργός, θα παρέχουν την κατάλληλη συνδρομή στο παιδί.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Πέμπτη: βροχές, ισχυροί νοτιάδες και άνοδος θερμοκρασίας

Βοτανικός: Νεκρός μετά από φωτιά σε αποθήκη

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)13:13Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων13:12Ναυσικά Γκράτσιου: “Έφυγε” από τη ζωή η δημοσιογράφος12:59Θεσσαλονίκη: Δέμα με... κροτίδες εισαγωγής παρέλαβε 50χρονη (εικόνες)12:45Μεταναστευτικό: Κι άλλη βάρκα έφτασε στην Κρήτη12:32“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)12:18Πέλλα: Φωτιά σε μαντρί έκαψε ζωντανά δεκάδες πρόβατα12:05Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος πυροβόλησε σκύλο11:51Βόλος – Καταγγελία: Προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου έξω από εμπορικό (βίντεο)11:38Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη και υπουργών από συγγενείς θυμάτων11:24ΝΒΑ: Οι Μπακς αποκλείστηκαν με τον Αντετοκούνμπο στον...πάγκο11:11Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο