LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧανιάΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2023 09:00

Χανιά: Πίνακας έπεσε και καταπλάκωσε καθηγήτρια

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Χανίων για το ατύχημα που έγινε σε σχολείο της περιοχής.

Σχολείο - σχολική αίθουσα - θρανία

Η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρεται «στις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας  δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές.

Η φράση από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας  την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωση τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων».

Στη συνέχεια στην ανακοίνωσή της περιγράφει το περιστατικό:

«Καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Χανίων,  Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!».

Όπως τονίζεται στον επίλογο της ανακοίνωσης, «η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια… Να μην « πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!!».

Πηγή: flashnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σκότωσε μάνα και κόρη και τις έριξε δεμένες σε γκρεμό (βίντεο)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Νοεμβρίου

Βόλος: Επιδειξίας ακολούθησε κοπέλες με το παντελόνι κατεβασμένο


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο