LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΕύβοιαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2023 20:11

Φωτιά - Κάρυστος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν στην περιοχή ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εύβοια - Φωτιά

Χωρίς ενεργό μέτωπο, με διάσπαρτες μικροεστίες είναι αυτή την ώρα η φωτιά στην Κάρυστο, οπού νωρίτερα είχε πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανεμών ενώ είχαν εκκενωθεί προληπτικά και τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.

Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ πρόσθεσε:

«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε γιατί στην περιοχή επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».

Με τη βοήθεια των πυροσβεστών, της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

Αναμένονται ενισχύσεις των πυροσεβεστικών δυνάμεων από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

Πηγή: evima.gr


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα τηςΣήμερα 10:16 | Τοπικά Νέα

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο με έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από τα χέρια της κόρης του.

Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Τοπικά Νέα

Για 36η συναπτή χρονιά, ο ιερέας Χριστόφορος Γουρλής "ανακοίνωσε" στους πιστούς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τροποποιήσεις και λιγότερα δρομολόγια θα εκτελέσουν τα ΜΜΜ. Πόσο νωρίτερα θα αποσυρθούν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 

Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η ΕλλάδαΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Τι είπε για τα Eurofighter και την άρνηση των Γερμανών για πώληση τους στην Άγκυρα. Πως σχολιάζει τα βήματα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τι ξεκαθαρίζει για το Κυπριακό.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εκδρομείς του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι από την Αττική10:46Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η Ελλάδα10:33Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της10:19Euroleague - Σλούκας: MVP των Game 4 των play off10:06Λάρισα: Παρέσυρε δημοτικούς αστυνομικούς που πήγαν να το κόψουν κλήση (βίντεο)09:52ΝΒΑ - Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πότε θα “γυρίσω” εκεί που θέλω09:39Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)09:25Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 409:12Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:58Μεγάλο Σάββατο: Η κάθοδος του Ιησού στον Άδη και η πρώτη Ανάσταση08:45ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ08:31Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή08:18Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)07:52Εορτολόγιο - 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο07:38Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο