LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛέσβοςΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2023 19:59

Μυτιλήνη: Προφυλακιστέοι ο τραυματιοφορέας και ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι είχαν στήσει φάμπρικα ενημερώνοντας ο μεν με τη σύζυγό του, τον δε για τους ασθενείς που πρόκειται να πεθάνουν- ώστε το γραφείο να αυξήσει την πελατεία του.

Κελί φυλακής

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν σήμερα μετά από την πολύωρη απολογία τους, ένας 51χρονος τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο και ένας 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών. Και οι δυο είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη 10 Οκτωβρίου, μετά από επέμβαση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για - κατά περίπτωση - δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ανάλογες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος της 47χρονης συζύγου του τραυματιοφορέα, τραυματιοφορέας και αυτή στο νοσοκομείο, η οποία απολογείται αύριο το μεσημέρι αφού διέφυγε τη σύλληψη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά. Όπως αποδείχτηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Μάλιστα, η επέμβαση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, διαπιστώθηκαν 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές, τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του συλληφθέντα ιδιώτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΑΝΤ1 επιζήσασας της επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ (βίντεο)

Δακτύλιος: Συμπληρωματικές πληροφορίες από την ΕΛΑΣ

Μητσοτάκης για Μπελέρη: Nα ορκιστεί ο δήμαρχος Χειμάρρας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου09:26Φωτιά στην Αγία Παρασκευή: Νεκρή ηλικιωμένη στο διαμέρισμά της09:13Χίος: Ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο εντυπωσίασε και φέτος (βίντεο) 08:59Αυστραλία: Νεκρός 16χρονος ριζοσπαστικοποιημένος 08:46La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας08:32Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός για έναν κόσμο χωρίς πολέμους08:19Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα08:05Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα07:51Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)07:38Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί07:24Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο