LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΖάκυνθοςΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2023 08:56 | Ανανέωση: 19 Αυγούστου 2023 08:52

Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Τσιλιβί (εικόνες)


Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη

Φωτιά -Ζάκυνθος

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τσιλιβί της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια, τουριστικές επιχειρήσεις και να ζητηθεί εκκένωση της περιοχής.

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη, με τους πυροσβέστες, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, να έχουν οριοθετήσει την μεγάλη πυρκαγιά και να μένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 23 πυροσβέστες και 10 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα ήταν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Αργά χθες βράδυ ήρθαν ακτοπλοϊκώς 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα.

Φωτιά -Ζάκυνθος

Η πυρκαγιά χθές αργά το βράδυ έφθασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού Τσιλιβί αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αποφευχθήκαν τα χειρότερα.

Υπεθυμίζεται ότι οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση, καθώς οι φλόγες απελιούσαν σπίτια. Είχε ζητηθεί μάλιστα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η εκκένωση της περιοχής. Στο νησί μας ήρθε άμεσα και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων Νίκος Ρουμελιώτης.

Φωτιά -Ζάκυνθος

Επίσης, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο μέτωπο ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Ζακύνθου Βασίλης Μαρτζάκλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Διοικητής της Τροχαίας Νεκτάριος Τσώλος, η προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου, ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης, ο Αντιδήμαρχος (υπ. Πολιτικής Προστασίας) Νικήτας Σπίνος, εθελοντές από τις ομάδες του Κεριού και της Λιθακιάς, κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ζακύνθου.

πηγή: imerazante.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις το Σάββατο

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο (χάρτης)

Ιταλία: 21χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του και τον οικογενειακό φίλο που τους φιλοξενούσε για διακοπές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13Λιβαδειά: Μυστήριο με 15χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της16:59Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)16:44“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ116:31Μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: Οι σκέψεις μας στους αδύναμους και τους ένστολους16:17Γάζα - Le Monde: Διαρρήξεις σε τράπεζες με λεία 66000000 ευρώ16:04Πάσχα: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση15:50Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή15:36Revenge porn: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για διακίνηση φωτογραφιών της15:23Ανάσταση: Ο Δήμος που θα γιορτάσει με αθόρυβα πυροτεχνήματα 15:10Λευκάδα: Αιματηρή συμπλοκή με θύμα 23χρονο14:56Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου (εικόνες)14:42Ιρλανδία – Γάζα: Κατάληψη φοιτητών για τον πόλεμο (βίντεο)14:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο