LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2023 14:04

Δολοφονία στη Μενεμένη: στη φυλακή ο 29χρονος

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο καθ' ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας στην Μενεμένη. Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του.

έγκλημα - δολοφονία - Μενεμένη - Θεσσαλονίκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 29χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας του 64χρονου, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού.

Στην απολογία του ο 29χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, επειδή το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει. «Αντέδρασα και ακολούθησε πάλη. Με κυρίευσε αμόκ» φέρεται να είπε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις τους. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για το έγκλημα, ενώ - δια του συνηγόρου του - υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση και ήδη πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η αιτία θανάτου και η σκηνή του εγκλήματος

Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν ο 29χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία όπου ομολόγησε τη δολοφονία του 64χρονου.

Το θύμα βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος εντός της γκαρσονιέρας όπου ζούσε στην οδό Καζαντζάκη 10. Έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του, ενώ ο λαιμός του ήταν τυλιγμένος με κορδόνι. Η ιατροδικαστική εξέταση "έδειξε" ασφυξία και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως αιτία θανάτου. Στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν τρία μαχαίρια, τα δύο καρφωμένα στο στρώμα και το τρίτο ήταν τοποθετημένο στη βουβωνική περιοχή του θύματος. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, ο δράστης έγραψε με το αίμα του 64χρονου τη φράση «Παιδεραστή -1» στον τοίχο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 29χρονος είχε ακολουθήσει το θύμα στο διαμέρισμά του, όταν εκείνος του ζήτησε να εκτελέσει κάποιες υδραυλικές εργασίες. Η γνωριμία τους φαίνεται να έγινε λίγη ώρα πριν το έγκλημα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

«Ήθελε να μπει στη φυλακή για να απεξαρτηθεί»

Λίγα 24ωρα πριν τελέσει τη δολοφονία, ο 29χρονος που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για κλοπές και ναρκωτικά, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσε - ψευδώς όπως αποδείχθηκε - ότι δολοφόνησε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν. Ισχυρίστηκε δε, ότι πέταξε τα πτώματά τους στον Γαλλικό Ποταμό.

Για τον ισχυρισμό αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή αναστολή. Η αδελφή του ανέφερε ότι προέβη στην καταγγελία αυτή διότι ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, ενώ ανέφερε ότι ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: συνελήφθη ένας άνδρας

Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας η σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά το χειμώνα (βίντεο)

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Μια ζωή προσφοράς στα παιδιά και στον ευάλωτο συνάνθρωπο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο