LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2023 08:29

Βόλος – Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων: Σοβαρά επεισόδια και παραλίγο εξέγερση

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από μια παρατήρηση για τη χρήση του τηλεφώνου, Η ποινή που επιβλήθηκε στους πρωταίτιους των επεισοδίων από το δικαστήριο.

Βόλος - Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στηn Νέα Ιωνία, στον Βόλο, όταν την Δευτέρα το μεσημέρι δυο τρόφιμοι με την στάση τους λίγο έλειψε να προκαλέσουν εξέγερση. Απειλήθηκε μια υπάλληλος και χτυπήθηκε στο πρόσωπο ένας σωφρονιστικός. Όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση υπαλλήλου σε έναν 18χρονο, να κλείσει το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε επί 40 λεπτά, όταν ο επιτρεπόμενος χρόνος είναι 20 λεπτά. Εκείνος και ένας συνομήλικος φίλος του αντέδρασαν στις παρατηρήσεις των υπαλλήλων εις βάρος τους για την χρήση των τηλεφώνων και ο ένας εκ των δύο απάντησε χυδαία σε μια εργαζόμενη.

Όταν ο σωφρονιστικός απαίτησε να ζητηθεί «συγγνώμη» τότε «άναψαν τα αίματα» και ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ένας εκ των δύο νεαρών τον χτύπησε με το κούτελο στο πηγούνι και εκτόξευε απειλές.

Μέχρι να καταλάβει τι είχε συμβεί κάποιοι άλλοι τρόφιμοι των κλωτσούσαν από πίσω, ενώ ξήλωσαν τα πόδια από δύο τραπέζια και κινήθηκαν προς τους υπαλλήλους, με στόχο να τους εκφοβίσουν. Τα πόδια από τα τραπέζια ήταν ξύλινα και μεταλλικά , ενώ στα χέρια ενός τρόφιμου βρέθηκε και ένα σκουπόξυλο.

Οι δύο 18χρονοι που βρίσκονται στο Ίδρυμα για κλοπές και ληστείες αρνήθηκαν πεισματικά πως προκάλεσαν επεισόδια και μάλιστα ο ένας κατέθεσε πως τον χτύπησε ο σωφρονιστικός υπάλληλος στο πρόσωπο, αλλά δεν θα καταθέσει μήνυσή εναντίον του.

Ο Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος της έδρας χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δήλωσαν απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενους πως εάν δεν σεβαστούν τους απλούς κανόνες ενός κοινωνικού συμβολαίου που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμβιώνουν , θα περάσουν όλη την ζωή τους στην φυλακή ως αμετανόητοι παραβατικοί και χωρίς η δικαιοσύνη να μπορεί να δείξει επιείκεια.

Οι δύο 18χρονοι καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή και τους ήταν αδύνατον να πιστέψουν τι συνέβαινε την ώρα που τους περνούσαν χειροπέδες.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Τελευταίο κουδούνι την Πέμπτη - Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

ΝΑΤΟ - Τουρκία: Νέο “όχι” και όροι για ένταξη της Σουηδίας

Χάρβαρντ: ο διευθυντής του νεκροτομείου διώκεται για εμπορία οργάνων και σορών


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο