LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2023 21:57 | Ανανέωση: 02 Απριλίου 2023 22:28

Θεσσαλονίκη - Συναυλία για το νερό: “Πλημμύρισε” κόσμο η πλατεία Αριστοτέλους (εικόνες)

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία για το νερό στην πλατεία Αριστοτέλους. "Πόλεμος" ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Θεσσαλονίκη - συναυλία για το νερό
Παρουσία πλήθους κόσμου και τη συμμετοχή γνωστών, αγαπημένων καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Με σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό», οι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους με τους διοργανωτές και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, στέλνοντας μήνυμα ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματειου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία».

Θεσσαλονίκη - συναυλία για το νερό

«Να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό» σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και υποστήριξε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων είναι μια ιδιωτικοποίηση όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας». Τη συναυλία άνοιξε η Φωτεινή Βελεσιώτου. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» θα στείλουν από τη σκηνή το δικό τους μήνυμα.

Θεσσαλονίκη - συναυλία για το νερό

"Πόλεμος" ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η τεράστια σε όγκο συναυλία στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δείχνει ότι η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη. Ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με την δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής. Άλλωστε, ο ίδιος από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για «στρατηγικό επενδυτή» και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά. Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες και με την ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι ότι η επόμενη  προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του».

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού. Παρά την κατηγορηματική δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει  δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του, την αντίστοιχη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή και το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση ιδιωτικοποίησης, ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιμένουν στα ψέματά τους, αλλά οργανώνουν και κινητοποιήσεις παραπλανώντας τους πολίτες. Η ΝΔ στα 4 χρόνια που κυβερνά όχι μόνο δεν έκανε καμία κίνηση ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά έθεσε το πλαίσιο για τη βελτίωση της ποιότητάς του. Κι επαλαμβάνουμε: το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε στα fake news με τα οποία πορεύεστε στις εκλογές, να συσκοτίζουν την αλήθεια. Τα ψέματά σας, θα αποκαλύπτονται και θα καταγγέλλονται. Οι πολίτες σας έχουν μάθει, αλλά αμετανόητοι κι αδίστακτοι συνεχίζετε στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης».

«Όσο και να μιλάει για fake news η ΝΔ, η κοινωνία έχει καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό και λέει ένα ξεκάθαρο «ως εδώ». Στην ΝΔ πριν μιλήσουν για fake news, ας δουν τι προανήγγειλε από το 2018 ο κ. Μητσοτάκης. Ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ΝΔ

Φωτογραφίες: thestival.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Bullying σε σχολείο: Ανήλικοι έδεσαν σε καρέκλα συμμαθητή τους

Βόλος: Χτυπούσε το παιδί του με... ραβδί!

Τροχαίο - Χανιά: Η στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει σε θαμώνες εστιατορίου (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Υπεραμύνεται της νέας πολιτικής του Πενταγώνου έναντι των ΜΜΕ07:25Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και πυλώνα πολιτικής, δημοσιονομικής και περιφερειακής σταθερότητας07:10Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Γαύδου06:55Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης σε οκτώ περιφέρειες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Οκτωβρίου06:25Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:10Euroleague: Η Εφές "πλήγωσε" τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ23:59Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου από το διπλό φονικό της Φοινικούντας23:45Επεισοδιακό άλκοτεστ στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός αντί να φυσήξει… ρούφαγε23:30Γαλλία: Ο Λεκορνί "παγώνει" τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ως το 202823:15Εγκαινιάστηκε το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»23:00Τελεσίγραφο Τραμπ: Εάν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί μόνη της, θα την αφοπλίσουμε εμείς22:45Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου22:30Στρατηγός Κ.Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η μεγάλη εικόνα είναι ο ανασχηματισμός της Μέσης Ανατολής22:15Ζελένσκι: Αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα του επί 11 χρόνια δημάρχου της Οδησσού22:00Λάρισα: Έκλεισε την επιχείρηση του και καλλιεργούσε χασισόδεντρα21:45Τραμπ: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα ξεκινάει τώρα21:30ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 202621:16Βέλγιο: Εθνική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας – Παραπάνω από 100.000 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες (εικόνες)21:02Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφής των φοιτητών20:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο