LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2023 11:02

Σοβαρός τραυματισμός 3χρονου σε παιδότοπο: Αποζημίωση ζητούν οι γονείς

Πως έγινε το ατύχημα από το οποίο το παιδί υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Γιατί καταδικάστηκαν οι γυναίκες που πρόσεχαν τα παιδιά και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Παιδότοπος

(εικόνα αρχείου)

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης από αδικοπραξία και συγκεκριμένα από τραυματισμό τρίχρονου παιδιού σε παιδότοπο προσέφυγαν οι γονείς του κατά τεσσάρων ατόμων, μιας ανώνυμης και μιας ετερόρρυθμης εταιρείας.

Με την αγωγή τους διεκδικούν να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι, αλληλεγγύως και εις ολόκληρο ο καθένας, να τους καταβάλουν για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου τους, ηλικίας σήμερα 8 ετών το ποσό των 200.000 ευρώ και ατομικά στον πατέρα και την μητέρα από 10.000 ευρώ.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που έχει κρίνει ένοχους πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους κατά παραυτουργία τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους στη δίκη.

Το δικαστήριο έκρινε συγκεκριμένα ένοχους τρεις υπαλλήλους και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και επέβαλε στους δύο πρώτους, μία κάτοικο των Αθηνών και μία της Ρόδου, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και στον τέταρτο, κάτοικο Αττικής, ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Αθώα κρίθηκε μια συγκατηγορούμενή τους, κάτοικος Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι ως υπαίτιοι για το ό,τι στη Ρόδο, στον παιχνιδότοπο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στις 31 Μαρτίου 2018, όντας υπόχρεοι λόγω του επαγγέλματός τους, σε καταβολή ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής βαρυνόμενοι με ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για την αποτροπή του αξιόποινου αποτελέσματος, από συγκλίνουσα αμέλειά τους, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν, δεν προέβλεψαν το αξιόποινο αποτέλεσμα της παράλειψής τους και προκάλεσαν σωματική κάκωση άλλου.

Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο η πρώτη και η δεύτερη, που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνες για την επίβλεψη των παιδιών που έκαναν χρήση των ευρισκομένων στο σημείο φουσκωτών παιχνιδιών, από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να επιδείξουν, παρέλειψαν να άρουν τον υφιστάμενο από τη χρήση των παιχνιδιών κίνδυνο, ως είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, απορρέουσα από τη σύμβαση μεταξύ αυτών, του επιχειρηματία παροχής υπηρεσιών εστίασης και θαμώνων και δη από την παρεπόμενη συμβατική υποχρέωση προστασίας των αγαθών των αντισυμβαλλομένων τους θαμώνων και συγκεκριμένα παρέλειψαν να παρευρίσκονται πλησίον του φουσκωτού παιχνιδιού που έπαιζαν τα ανήλικα και δη έμπροσθεν της απόληξης αυτού, σε σημείο όπου το παιχνίδι απέχει καθ’ ύψος περίπου ένα μέτρο από το επίπεδο του εδάφους, ήτοι σημείο όπου υπήρχε κίνδυνος πτώσης για τα ανήλικα παιδιά, παρέλειψαν να ενημερώσουν αυτά για τον υπάρχοντα σχετικό κίνδυνο και παρέλειψαν να ασκούν πλήρη εποπτεία στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διάφορων ηλικιών έπαιζαν μεταξύ τους.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, εκπρόσωπος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος/παιχνιδότοπου και ως υπεύθυνος λειτουργίας αυτών, από έλλειψη της προσοχής που όφειλε κατά τις περιστάσεις να επιδείξει παρέλειψε να άρει τον υφιστάμενο στο κατάστημά του κίνδυνο που προέρχονταν από την ύπαρξη της υψομετρικής διαφοράς μεταξύ φουσκωτού παιχνιδιού κι εδάφους με τη χρήση προστατευτικών μέτρων και την τοποθέτηση ελαστικού κι ευπίεστου υλικού στο έδαφος και παρέλειψε να προβεί στην πρόσληψη ικανού αριθμού ειδικά εκπαιδευμένων παιδαγωγών ανάλογο με τον αριθμό των ανήλικων χρηστών των παιχνιδιών για την ασφαλή φύλαξή τους.

Αποτέλεσμα της αμελούς αυτής συμπεριφοράς απάντων των κατηγορουμένων ήταν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί να διαπληκτιστεί και να σπρώξει τον τριών περίπου ετών γιό των εγκαλούντων και να προκαλέσει την σφοδρότατη πτώση του από το φουσκωτό παιχνίδι στο έδαφος και να υποστεί ο τελευταίος συνεπεία της πτώσεώς του σωματική κάκωση, ήτοι κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διάσειση και ενδοκρανιακό τραυματισμό με τραυματική υποσκληρίδια αιμορραγία.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα - Μητέρα 6χρονης: είδα το παιδί ξαπλωμένο και τον 43χρονο να το χαϊδεύει σεξουαλικά (βίντεο)

Τέμπη - Αδελφός θύματος στον ΑΝΤ1: Τρισάθλια η επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου των θυμάτων (βίντεο)

ΗΠΑ - Τραμπ: Ποινική δίωξη για δωροδοκία πορνοστάρ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο