LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 05 Μαρτίου 2023 12:52 | Ανανέωση: 05 Μαρτίου 2023 13:07

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα Τέμπη (βίντεο)

Επεισόδια δημιουργήθηκαν σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Λευκό Πύργο.

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος - επεισόδια - ΚΚΕ

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο πανό διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών, απώθησαν τους διαδηλωτές και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε και το πανό στο οποίο αναγράφονταν «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Δελή, επρόκειτο για "μία συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που έγινε στα Τέμπη".

Με αφορμή την "άγρια και απρόκλητη βία που δέχτηκαν", όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, "τα μέλη και ο βουλευτής του κόμματος" καλεί σε συγκέντρωση το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο και πορεία στη συνέχεια.

 

 Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή. Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!».

Σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει: «Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε και την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στα μέλη του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με την βίαιη παρεμπόδιση της εξόδου τους από τον Λευκό Πύργο όπου κρέμασαν πανό για το έγκλημα στα Τέμπη. Η Κυβέρνηση προσπαθεί με βία να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες».


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον Εισαγγελέα ο σταθμάρχης με βαρύ κατηγορητήριο

Τεντόγλου για Τέμπη: Είναι τραγικό αυτό που έγινε, ντρέπομαι να μιλήσω

Αλλαγή ώρας: Πότε πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας ΦύσσαΣήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η οικογένεια του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα, για την απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά τουΣήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σοβαρό τροχαίο με πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων παιδιά να παρασύρονται από διερχόμενο όχημα.

Πάσχα: Έξοδος εκδρομέων με μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)Σήμερα 11:53 | Ειδήσεις

Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά από τους εκδρομείς. Κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας

Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)Σήμερα 12:33 | Τοπικά Νέα

Ένας άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρα του στις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:12Κικίλιας - Εμπρησμοί: Στον Άρειο Πάγο ζήτησε την εφαρμογή του νέου νόμου16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Ποιο το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Βαρβάκειος - Κασσελάκης: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο