LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔράμαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 08:41 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 12:03

Πτώση Φάντομ – Κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη: Η τελευταία πράξη του δράματος

Βαρύ το κλίμα στη Δράμα όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Στις 12:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του F-4 Phantom, που συνετρίβη νότια της Ανδραβίδας. "Στάθη μου, ψηλά!", φώναξε η μητέρα του φτάνοντας στον ναό, μαζί με τα αδέλφια του πιλότου.

Τη σορό, που έφτασε στην Εκκλησία Παμμέγιστων Ταξιαρχών, στη γενέτειρά του, το Νευροκόπι Δράμας.  μετέφεραν συνάδελφοι του σμηναγού Τσιτλακίδη. Πιλότος από την ίδια μονάδα κρατούσε το πιλίκιο και το ξίφος.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Στην άφιξη της σορού οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν “αθάνατος”!

Στην εκκλησία έφτασαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Και οι τρείς ήταν παρόντες χθες στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Άγγελου Τουρούτσικα, με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Νευροκόπι

Τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Στο Νευροκόπι κηρύχθηκε τριήμερο δημοτικό πένθος, ενώ σε συνεδρίαση του Δήμου αποφασίστηκε να δοθεί το επώνυμο του σμηναγού σε κεντρικό δρόμο της πόλης ή σε δημοτικό κτήριο.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ στην κηδεία θα παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Νευροκόπι

Από πλευράς της οικογένειάς του, όπως είθισται, θα μοιραστούν στον κόσμο μπομπονιέρες, αφού ο αγαπημένος τους Στάθης, δεν είχε προλάβει να παντρευτεί. Η αρραβωνιαστικιά του έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη.

Χθες, Πέμπτη, υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα, με την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, βάσει της οποίας, απονέμεται ο βαθμός του αντιπτέραρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Νευροκόπι

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι παρακάτω αξιωματικοί Ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Έστειλε κάνναβη με...courier στην Κύπρο

Κως - Λιμενικό: Καταδίωξη με πυροβολισμούς Τούρκων διακινητών

Καιρός: βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο