LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2023 16:39 | Ανανέωση: 21 Ιανουαρίου 2023 17:26

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Το αυτοκίνητο πρόδωσε τον δράστη

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές για την ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Καλαμάτας.

Καλαμάτα -  πυροβολισμός - οδός Ύδρας


Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ποινικών είναι το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές για τη μαφιόζικη εκτέλεση χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας ενός 47χρονου Ελληνοαμερικάνου.

Λίγα μέτρα από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος, περίπου στις 10.30 το πρωί, εκτυλίχθηκαν αδιανόητες σκηνές για τα δεδομένα της περιοχής μας, με δύο άντρες που επέβαιναν σε σκουρόχρωμο μικρό αυτοκίνητο να ακινητοποιούν τον 47χρονο, με τον οδηγό να κατεβαίνει, να διαπληκτίζεται μαζί του, να τον χτυπά και εν τέλει να τον πυροβολεί μια φορά κοντά στην αριστερή κνήμη.

Ο 47χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές της περιοχής μας για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ για διακίνηση ναρκωτικών είχε καταδικασθεί και στην Αμερική. Αυτή, δε, την περίοδο βρισκόταν έξω με περιοριστικούς όρους, καθώς κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

Καλαμάτα - οδός Υδρας - πυροβολισμός

Τον περίμεναν

Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, όταν το μαύρο σκουτεράκι με τον 47χρονο κινούνταν επί της οδού Ύδρας. Ελάχιστα μέτρα πριν φτάσει στη διασταύρωση με την οδό Σόλωνος, όπου βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ένα σκούρο «opel corsa» του έκλεισε το δρόμο και τον ανάγκασε να σταματήσει στη δεξιά πλευρά, κοντά σε σταθμευμένα οχήματα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άντρες, οι οποίοι προφανώς παρακολουθούσαν και είχαν στήσει ενέδρα στον 47χρονο, καθώς οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν ότι τον περίμεναν. Ο οδηγός κατέβηκε, διαπληκτίσθηκε με το θύμα (μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων τον χτύπησε κιόλας μπουνιές), ενώ την ίδια στιγμή έβγαλε ένα όπλο και τον πυροβόλησε στο πόδι.

Με γρήγορες κινήσεις ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητο και αναπτύσσοντας ταχύτητα εξαφανίστηκαν.

Ο 47χρονος, παρά τον πυροβολισμό, κατάφερε να σηκωθεί και να περπατήσει λίγα μέτρα, μέχρι το απέναντι σταθμευμένο αυτοκίνητο, έχοντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Ανθρωποκυνηγητό

Στο σημείο ειδοποιήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο, διακομίζοντας τον 47χρονο στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Άμεσα έγιναν προσπάθειες αναζωογόνησης του άντρα και ακολούθησε διασωλήνωσή του, καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, μιας και η σφαίρα έπληξε κεντρική αρτηρία. Τελικά, όμως, κι ενόσω οι γιατροί στο χειρουργείο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο 47χρονος κατέληξε.

Το σημείο της δολοφονίας αποκλείσθηκε άμεσα και ο χώρος ερευνήθηκε εξονυχιστικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και τη Σήμανση. Ξεκίνησε δε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και του αυτοκινήτου, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφερε πινακίδες που ανήκουν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Καλαμάτα - οδός Υδρας - πυροβολισμός

Από την Αστυνομία έχει συλλεχθεί υλικό από κάμερες της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες, ενώ δόθηκε σήμα και σε όλες τις εισόδους και εξόδους του νομού και τα διόδια. Παράλληλα, καταθέσεις έχουν κληθεί να δώσουν όλοι όσοι βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις και γραφεία. Οι έρευνες κινούνται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία αναζητούν οι αστυνομικοί.

Χθες το απόγευμα σε παραλιακή περιοχή εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που έμοιαζε με τις περιγραφές που δόθηκαν για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην πρωινή επίθεση και νωρίς το βράδυ ταυτοποιήθηκε ότι είναι αυτό, με την Αστυνομία πλέον να αναζητά τον ιδιοκτήτη, καθώς δεν έχει δηλωθεί κλοπή.

Πάντως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα ο 47χρονος είχε δεχθεί επίθεση και είχε τραυματισθεί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Καλαμάτας από άνθρωπο με τον οποίο είχε διαφορές και, μάλιστα, δεν είχε καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Πηγή: tharrosnews.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Φλώρινα: μετέφεραν ναρκωτικά σε σάκους (εικόνες)

Σοφάδες: Ανήλικοι έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές σε σχολείο (εικόνες)

Ενές Καντέρ στον ΑΝΤ1:Ο Ερντογάν είναι ένας βάρβαρος δικτάτορας


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο