LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2023 12:04

Κρήτη - απάτη: την έπεισαν να επενδύσει σε ταινία με τον Κιάνου Ριβς και της “έφαγαν” 150000 ευρώ

Πώς οι επιτήδιοι έπεισαν τη γυναίκα να "επενδύσει" δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την παραγωγή ταινίας.

Κιάνου Ριβς - Keanu Reeves - John Wick - ταινία

Απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, εξιχνίασαν οι Αρχές στην Κρήτη. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, επιτήδιοι απέσπασαν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό γυναίκας, λέγοντάς της ότι θα επενδύσει σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς. 

Μέσω instagram εμφανίστηκε ένα άτομο που της είπε ότι είναι ο γνωστός ηθοποιός που θα γυρίσει ταινία και θέλει να κάνει επένδυση εκατομμυρίων. Ότι η ταινία είναι στα σκαριά, αλλά πρέπει φορολογικά να δώσει κάποια χρήματα ο υποτιθέμενος ηθοποιός.

Η 55χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο πείστηκε για τη μεγάλη επένδυση και αφού της δόθηκαν τραπεζικοί λογαριασμο άρχισε να βάζει χρήματα σε ξένες τράπεζες.

Αρχικά έβαλε 50 χιλιάδες ευρώ, ακολούθησαν κι άλλες καταθέσεις αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό ποσό που έβαλε ήταν 150 χιλιάδες ευρώ!

Αανλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Εξιχνιάστηκε χθες (13.01.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων (5 αλλοδαπών και ημεδαπής) κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 21.01.2022 άγνωστος δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης του κινηματογράφου έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου."

Ειδήσεις σήμερα: 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Με πυρετώδη ρυθμό οι προετοιμασίες για την τελετή

Διοικητικό Πρωτοδικείο: Επίθεση με βαριοπούλες

Δομοκός: Έκλεψαν την καμπάνα εκκλησίας!


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο