LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2023 13:38

Ρόδος: λογιστής φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικες

Τι υποστήριξε ο 47χρονος για τις κατηγορίες εναντίον του.

Παιδική κακοποίηση - παιδί - παιδιά - βία - κακοποίησηΣε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπεται με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 47χρονος ημεδαπός λογιστής, κάτοικος Κοσκινού, για την πράξη της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατά συρροή και την πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή (κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από κατάχρηση ανηλίκων υπό τη μορφή της γενετήσιας αξιοπρέπειας).

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε αυτούσια την εισήγηση της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων.

Την 00:01 ώρα της 4ης Απριλίου 2022 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από δύο ανήλικες, μια αλλοδαπή ηλικίας 15 ετών και μια ημεδαπή ηλικίας 13 ετών, παρουσία των γονέων τους, ότι την 19:50 ώρα της προηγούμενης ημέρας συνάντησαν τον κατηγορούμενο τον οποίο γνώριζαν από τους ποδηλατικούς αγώνες που έγιναν στην Ρόδο, διότι εργαζόταν ως παράγοντας κι αυτές ως εθελόντριες, και ότι τους πρότεινε και στην συνέχεια μετέβησαν σε αποθήκη-γυμναστήριο ιδιοκτησίας του.Εκεί, όπως ισχυρίστηκαν, άρχισε να ενεργεί σε αυτές γενετήσιες πράξεις και συγκεκριμένα να τις θωπεύει στα οπίσθια και στα στήθη. Οι ανήλικες, υποστήριξαν, ότι λόγω φόβου δεν αντέδρασαν κι αποχώρησαν μετά από αρκετή ώρα. Διατείνονται ακόμη ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν τις είχε προσκαλέσει άλλες δύο φορές στην ίδια αποθήκη χωρίς όμως να ασελγήσει εις βάρος τους.

Παιδική κακοποίηση - παιδί - παιδιά - βία - κακοποίηση
Η 13χρονη διατείνεται ότι τις προηγούμενες φορές που τον επισκέφθηκαν μίλησαν για γυμναστική και έφυγαν, ωστόσο την δεύτερη φορά τους είχε ζητήσει να βγάλουν γυμνές φωτογραφίες στον καθρέφτη και να του τις δείξουν για να δει αν χάνουν κιλά κάθε φορά και τη διαφορά στο σώμα τους.Την 4η Απριλίου 2022, όπως διατείνεται, κάθισαν σε ένα χαλί για να τις μετρήσει στα πόδια και στο σώμα.
Τα ίδια κατέθεσε και η άλλη ανήλικη λέγοντας μάλιστα ότι τους ζήτησε να μείνουν μυστικά όσα έγιναν μεταξύ τους.

Στην συνέχεια οι ανήλικες ανέφεραν το περιστατικό στους γονείς τους κι αυτοί μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις.
Υπήρξε διαπληκτισμός και συμπλοκή και ακολούθως όλοι μαζί μετέβησαν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες προκειμένου να καταθέσουν μηνύσεις οι μεν για τις ασελγείς πράξεις, ο δε για σωματικές βλάβες.Απολογούμενος ο κατηγορούμενος τόνισε ότι το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου του έτους 2022 πληροφορήθηκε με μεγάλη του έκπληξη και στεναχώρια, ότι τα δύο κορίτσια που διαμένουν πλησίον του και μάλιστα σε πολύ κοντινές ηλικίες με τα δύο τέκνα του υπέβαλαν εναντίον του μήνυση.

Ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες τους είναι ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, καθώς ποτέ δεν προέβη σε γενετήσιες πράξεις ή χειρονομίες κατά αυτών και δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πώς κάποιος θα μπορούσε να τελέσει τέτοιες αηδιαστικές και ειδεχθείς πράξεις κατά ανήλικων παιδιών.Επεσήμανε εξάλλου ότι από ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες διακυβεύεται η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και του ονόματός του.Στις 3 Απριλίου όπως διατείνεται συνάντησε τα δύο κορίτσια και όταν τους είπε ότι πηγαίνει στο γυμναστήριό του πήγαν εκεί και άρχισαν να τον ρωτούν πώς μπορούν να προπονηθούν και να χάσουν κιλά. Ισχυρίζεται ότι τους είπε να κάνουν μετρήσεις στο λαιμό, στη μέση και στα πόδια κάθε εβδομάδα και με τη γυμναστική θα δουν διαφορά.Στη συνέχεια και γύρω στις 12 το βράδυ δέχθηκε επίθεση από τον οργισμένο πατέρα του ενός κοριτσιού, πήγε στο ΑΤ Ρόδου για να υποβάλει μήνυση εναντίον του, όπου και τον συνέλαβαν.

Ισχυρίζεται ότι μοναδικό κίνητρο της πράξης των κοριτσιών είναι η αρρωστημένη εμμονή της μεγαλύτερης εξ’ αυτών με τον γιό του και προσκόμισε φωτογραφίες κάδου σκουπιδιών απέναντι από το σπίτι του, όπου λένε «Γιάννη σε αγαπώ».
Θυμίζουμε ότι η δικογραφία περαιώθηκε μετά και την υποβολή των δύο εκθέσεων ψυχολόγου-ψυχοπαιδαγωγού που όρισε ως πραγματογνώμονα η κ. Ανακρίτρια αλλά και ισάριθμων εκθέσεων τεχνικής συμβούλου – ψυχολόγου, που όρισε ο κατηγορούμενος.
Η μεν πραγματογνώμονας απεφάνθη υπέρ της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των καταθέσεων των δύο ανηλίκων, έκρινε επαρκή τη νοητική και αντιληπτική τους ικανότητα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ψευδαισθήσεων ή ψεμάτων και κατέληξε ότι έχουν εικόνα παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Από την άλλη όμως η τεχνική σύμβουλος έκρινε ότι οι ανήλικες παρουσιάζουν ελλιπή συγκρότηση στις διηγήσεις τους, ανακολουθίες, προσθήκες και αντιφάσεις σε σχέση με τα όσα υποστηρίζουν.Δεν πιστοποιεί την ύπαρξη μετατραυματικού στρές όπως και την αυθεντικότητα των λόγων που τις οδήγησε να περιγράψουν τα όσα είπαν σε καταθέσεις τους.Η επιθυμία τους δε, όπως τονίζει, για την τιμωρία του κατηγορούμενου συνδέεται αποκλειστικά με προσωπικά οφέλη και δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εκφράζει έτσι η τεχνική σύμβουλος σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία τους.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: η κακοκαιρία στις ΗΠΑ και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)

Ο πατέρας της Καρολάιν για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία της μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Βασίλης Τόπαλος: Ποια είναι η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο