LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧαλκιδικήΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2022 06:32

Χαλκιδική - Ξυλοδαρμός ανηλίκου: Στο νοσοκομείο ο 15χρονος

Τι αναφέρει η μητέρα του παιδιού σε ανάρτηση της, στην οποία κοινοποιεί και φωτογραφία του γιού της, μετά την επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε.

Χαλκιδική - ξυλοδαρμός - Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 15χρονος μαθητής στο Γαλαρινό Χαλκιδικής, όπως <ναφέρει η μητέρα του σε σχετική καταγγελία στα γραφεία του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου την Παρασκευή (9/12). 

Δράστες φέρονται να ήταν μαθητές που φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο με το νεαρό, στο ΕΠΑΛ Βασιλικών. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα συνέβησαν όταν το παιδί αποβιβάστηκε στο Γαλαρινό όπου κατοικεί, ενώ παράλληλα, στην ίδια στάση κατέβηκαν και δύο νεαροί, οι οποίοι στην αρχή, σύμφωνα με ανάρτηση της μητέρας του 15χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρχικά τον προπηλάκισαν και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. 

Για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας σχηματίστηκε και δικογραφία για σωματικές βλάβες, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. 

«Υπερασπιστείτε τα παιδιά σας» 

Στην ανάρτηση της, η μητέρα του 15χρονου αναφέρει τα εξής: 

« Αυτός είναι ο 15χρονος γιος μου, Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, όπως τον βρήκα στο σπίτι γυρίζοντας από τη δουλειά την Παρασκευή 9-12-2022. 

Την προηγούμενη ημέρα, είχε λογομαχήσει με ένα μαθητή του ΕΠΑΛ Βασιλικών, κάτοικο Γαλάτιστας για ασήμαντη αφορμή. Ο λεβέντης της Γαλάτιστας, που σημειωτέον είναι ενήλικος, έχει κλείσει τα 18, μάλλον επειδή τον είδε λίγο ψηλό, θεώρησε καλή ιδέα να συνεννοηθεί με ένα φίλο του, μαθητή του ΕΠΑΛ και από Γαλάτιστα επίσης, και μία φίλη τους για κερκίδα, και την ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα να κατεβεί σκοπίμως στο Γαλαρινό. Κατόπιν, αφού έδειξαν τις διαθέσεις τους, έκαναν κεφαλοκλείδωμα στο παιδί και άρχισαν να γρονθοκοπούν και οι δύο ανελέητα στο πρόσωπο, όσο η Αστέρω πίσω τους επεφημούσε. Τέλος, τον πέταξαν στο δρόμο και κάλεσαν-μάλλον τους γονείς τους-να τους μαζέψουν, μια και είχαν αφήσει το λεωφορείο να φύγει Γαλάτιστα.

Χαλκιδική - ξυλοδαρμός - Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος

Τα συγχαρητήρια μου στους γονείς και των τριών Γαλατσάνων μαθητών, για τα άναδρα, θρασύδειλα, αιμοβόρικα κτήνη που αναθρέψατε. Ξέρατε να τα κρύψετε για να αποφύγουν το αυτόφωρο, που σημαίνει ότι είστε μαθημένοι σε αυτά. Μπράβο. Είμαι σίγουρη ότι τα βλαστάρια σας θα κάνουν ένδοξες καριέρες στις φυλακές στο μέλλον.

 Τέλος, να ευχαριστήσω τους γονείς – κατοίκους του Γαλαρινού, οι οποίοι, αν και τα γεγονότα έγιναν 14:15 στη μέση του χωριού και την ώρα που περίμεναν στις πόρτες τα παιδιά τους, κατάφεραν να μην δουν και να μην ακούσουν «τίποτα» πίσω από τα κουρτινάκια τους, με αποκορύφωμα φυσικά τα παιδιά-συμμαθητές του Κωνσταντίνου, που κάθησαν και χάζευαν στα πέντε μέτρα το ματς, χωρίς να σκεφτούν ούτε να σταματήσουν το γρονθοκόπημα, ούτε να φωνάξουν κάποιον ενήλικο ούτε όμως και να βοηθήσουν τον αιμόφυρτο συμμαθητή τους να γυρίσει σπίτι. Μπράβο μανάδες, καλή δουλειά!

Για όλα αυτά τρέχουμε ακόμη στα νοσοκομεία, στους παιδοψυχιάτρους και στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, όπου καταθέσαμε μηνύσεις. 

Εγώ θα απευθυνθώ σε όλες τις μάνες και τους πατέρες των ΘΥΜΑΤΩΝ. Γιατί εντωμεταξύ ανεπίσημα επικοινώνησαν μαζί μας και άλλα παιδιά, τα οποία είχαν εμπλοκές με τα ίδια άτομα, και απέφευγαν ακόμη και να παίρνουν το σχολικό για να μην τους συναντούν! 

Η παθητικότητα όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα της βίας στα σχολεία. Τα άτομα αυτά, όσο δεν τιμωρούνται, λαμβάνουν το μήνυμα ότι ως νταήδες κάνουν ό,τι γουστάρουν και καμία συνέπεια δεν θα υπάρξει. Τα παιδιά-θύματα πάλι, μαθαίνουν να δέχονται εις βάρος τους τα πάντα σαν κάτι φυσικό. Όλο αυτό μόνο εσείς οι γονείς μπορείτε να το διορθώσετε. Καταγγείλτε οποιαδήποτε συμπεριφορά ξέρετε ότι υπέστησαν τα παιδιά σας. Ζητήστε ευθύνες από τα σχολεία, από τους θύτες και από τους γονείς τους, βγείτε μπροστά επώνυμα, ΜΗΝ ΣΙΩΠΕΙΤΕ. 

Υπερασπιστείτε τα παιδιά σας, μην τους μαθαίνετε να σκύβουν το κεφάλι. 

Καλώ ειδικότερα τους γονείς στη Γαλάτιστα, να ξεβρωμίσουν τον τόπο τους από τα κακοποιά στοιχεία. Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν στα μηχανάκια, πόσα να ξυλοκοπηθούν γιατί ορισμένοι το θεωρούν «μαγκιά», πόσα παιδιά μπλέκουν με τα ναρκωτικά – η Γαλάτιστα έχει γίνει διάσημη γι’ αυτά στη Χαλκιδική αν δεν το έχετε αντιληφθεί.

Απομονώστε τις οικογένειες που μεγαλώνουν «μάγκες» και νταήδες. 

Καταγγείλετε επώνυμα στην Αστυνομία τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή σας, μιλήστε με τα παιδιά σας γιατί μπορεί να σας το έχουν κρύψει. 

Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το παρόν σε όποια μάνα ή πατέρα γνωρίζετε, στους φίλους σας από τη Γαλάτιστα, στις κοινότητες των σχολείων και των δασκάλων που συμμετέχετε. Αν έχετε περιστατικά με τα ίδια άτομα, επικοινωνήστε μαζί μας ή προχωρήστε σε καταγγελία κι εσείς, ώστε να φτιαχτεί ένας πλήρης φάκελος γι’ αυτούς και να σταματήσουν να τη γλυτώνουν. 

Την Παρασκευή γρονθοκοπήθηκε το δικό μου παιδί, αύριο μπορεί να μαχαιρωθεί το δικό σου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Χαλκίδα: Νεκρή ανήλικη συνοδηγός αυτοκινήτου (εικόνες)

Τρίκαλα: Οδηγός “εκσφενδονίζει” δικυκλιστή και τον εγκαταλείπει (βίντεο)

Αμφιλοχία: Σκοτώθηκε κυνηγός σε καρτέρι για αγριογούρουνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένουΣήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Η κυκλοφορία στη γραμμή προσωρινά διεξάγεται μόνο στα τμήματα Πειραιάς - Άνω Πατήσια και Κηφισιά - Ειρήνη.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο