LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣέρρεςΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2022 09:36

Σέρρες - Θάνατος μαθητή: το ανθρώπινο λάθος, οι ευθύνες και η στήριξη των παιδιών (βίντεο)

Η εκτίμηση ειδικού για τα αίτια της έκρηξης, η “εθελοντική” ψυχολογική στήριξη παιδιών και εκπαιδευτικών και οι κόντρες για τις ώρες εργασίας τεχνικών στα σχολεία.

Καλημέρα Ελλάδα - Μπερμπερίδης

Για τρεις κατηγορίες εξ αμελείας κατηγορούνται οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι για την φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που κόστισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη, ο οποίος κηδεύθηκε την Τρίτη σε κλίμα οδύνης. 

Την Τετάρτη, εθελοντικά ο Πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων των Σερρών μετέβη στο λεβητοστάσιο του σχολείου και μετά από αυτοψία του, στην κατάθεση του προς τους αστυνομικούς είπε ότι υπήρξε ανθρώπινο λάθος, ότι ουσιαστικά ενώ μετέβησαν στο σύστημα της γεωθερμίας δεν απενεργοποίησαν τον καυστήρα, λόγω του χρονοδιακόπτη του θερμοστάτη λειτούργησε ο καυστήρας, ήταν κλειστές οι βαλβίδες του λέβητα και για αυτό σημειώθηκε η έκρηξη, όπως μετέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Ελένη Μωραϊτη, δημοσιογράφος από τις «Επιλογές» των Σερρών. 

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, την Τετάρτη έγινε μια συνάντηση ειδικών με τους δασκάλους του σχολείου για το πώς θα στηριχθούν ψυχολογικά οι ίδιοι και τα παιδιά, ενώ το απόγευμα υπήρξε μια συνάντηση με τους γονείς, στους οποίους ειπώθηκε, σύμφωνα με την κ. Μωραϊτη, πως πρέπει να πιέσουν και οι ίδιοι για να ανοίξει το σχολείο και πως θα υπάρξει ψυχολογική συνδρομή στα παιδιά, με την παρουσία ψυχολόγου και μέσα στην τάξη. 

Από την πλευρά του, ο κ. Σάββας Μπερμπερίδης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, είπε πως σε όλα τα σχολεία της περιοχής υπάρχει προβληματισμός και δυσαρέσκεια των δασκάλων, επειδή ξεκίνησε ένα πινγκ πονγκ ευθυνών, πριν καν γίνει η κηδεία του παιδιού. 

Ο κ. Μπερμπερίδης ανέφερε πως συνομίλησε αρκετές φορές με τον Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Ο Διευθυντής του σχολείου του είπε πως υπάρχουν έγγραφα που είχαν σταλεί από το σχολείο, σχετικά με την ανάγκη να μην εκτελούνται εργασίες στο σχολείο εν ώρα μαθήματος, όπως όμως δυστυχώς συνέβη την μοιραία ημέρα, οπότε την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο σχολείο τα παιδιά που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου. 

«Πάρα πολλές φορές στα σχολεία μπαίνουν συνεργεία εν ώρα μαθήματος, καθώς οι τεχνικοί μας λένε πως μπορούν να εργαστούν μόνο πρωινές ώρες και μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Μπερμπερίδης. 

Στην διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε πως ψυχολογική στήριξη παρέχουν μέχρι στιγμής, σε εθελοντική βάση, δύο ιδιώτες ψυχολόγοι και ότι στους γονείς των μαθητών του σχολείου δόθηκαν τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί τους, για την περίπτωση που οι ίδιοι κρίνουν ότι το παιδί τους έχει ανάγκη την συνδρομή από ειδικό. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάντζος για 16χρονο: Εγκληματίας ο αστυνομικός - Οι Ρομά να “μαζέψουν” τα παιδιά τους (βίντεο)

Δυτική Αττική: Πυροβολισμοί κατά πυροσβεστών (βίντεο)

“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Παπαδάκης “απών”, η Αναστασοπούλου εκτός στούντιο την Πέμπτη (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο