LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣέρρεςΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2022 15:19

Σέρρες: Νεκρό παιδί από την έκρηξη σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)

Τραγική κατάληξη από την έκρηξη σε δημοτικό σχολείο, με θύμα έναν μικρό μαθητή. Πώς συνέβη το κακό.

Έκρηξη - λεβητοστάσιο - Δημοτικό Σχολείο - ΣέρρεςΝεκρός είναι ένας μαθητής της ΣΤ' τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολέιου Σερρών, όπου στις 14.10 το μεσημέρι εξερράγη το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα. 

Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο άλλοι μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου. 

Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δυο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν και ελαφρά τους άλλους δυο. Άγνωστη παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη. 

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ του διευθυντή του σχολείου Νικόλαου Τσιότσιου, στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας. 

Έκρηξη - λεβητοστάσιο - Δημοτικό Σχολείο - Σέρρες

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», υπογραμμίζει ο κ. Τσιότσιος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ' ό,τι γνωρίζω». 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως σημειώνει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία». 

Για τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του μαθητή ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ανέφερε πως ο αρμόδιος μηχανικός του έργου είχε ενημερώσει πως λόγω βλάβης στο νέο σύστημα θέρμανσης το σχολείο θα έπρεπε να θερμαίνεται όπως παλιά, δηλαδή με πετρέλαιο. 

«Ενώ ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος», είπε ο κ. Τσιότσιος, «και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δε βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από το δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε το λέβητα πετρελαίου καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία». 

Έκρηξη - λεβητοστάσιο - Δημοτικό Σχολείο - Σέρρες

Ο διευθυντής υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για την έκρηξη του λεβητοστασίου από συνάδελφο εκπαιδευτικό που ήταν στο σχολείο την ώρα που ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα και βρίσκονταν στο σπίτι του. 

«Το λεβητοστάσιο εξερράγη γιατί προφανώς δεν αποδέσμευσαν τον λέβητα πετρελαίου και τον άφησαν να λειτουργεί κανονικά. Εμένα μου είχαν πει ότι τον είχαν αποδεσμεύσει. Δεν μπορώ να αποδώσω την έκρηξη κάπου αλλού, διότι ο λέβητας ήταν αυτός που εξερράγη», υποστηρίζει ο διευθυντής και καταλήγει «εγώ διαφωνούσα εξ αρχής για το έργο αυτό και είχα στείλει τα έγγραφα να μη γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Δυστυχώς δεν είχα καμία στήριξη, από κανέναν φορέα».

Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες".

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, σε ανακοίνωση του αναφέρει, «Το τραγικό περιστατικό σε σχολείο των Σερρών, με τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, δεν είναι “ατύχημα”, είναι έγκλημα. Είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο “έλεος” της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνο - ανεύθυνων” παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας, όπως το να μην γίνονται εργασίες σε καυστήρα σε μέρα κι ώρα λειτουργίας του σχολείου! Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν εδώ και τώρα εξηγήσεις. Η ευθύνη τους είναι δεδομένη και δεν μπορεί να κρυφτεί.  Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα! Τα σχολεία των παιδιών μας πρέπει να σωθούν από τη βαρβαρότητα.

Σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη, αναφέρεται «Κυβέρνηση και τοπικές αρχές οφείλουν να λογοδοτήσουν για τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο στις Σέρρες. Τα μνημονιακά εγκλήματα της αποψίλωσης της δημόσιας εκπαίδευσης από τα στοιχειώδη δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα. Σχολεία πλήρως ασφαλή για όλα τα παιδιά».

Πηγή εικόνων: infonews24.gr - diktyotv.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

“Κιβωτός του Κόσμου”: Αποκλειστικές εικόνες από το εσωτερικό της δομής στον Βόλο (βίντεο)

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε ο ανήλικος οδηγός

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο