LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛάρισαΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2022 10:22

Λάρισα - βιασμός 12χρονης: Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος

Η αποθήκη "κολαστήριο" και το εσώρουχο της 12χρονης που αποκάλυψε το έγκλημα. Για σκευωρία κάνει λόγο ο 41χρονος.

Σεξουαλική κακοποίηση - παιδιά - βία
Ένοχος για βιασμό, γενετήσια πράξη και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ενός 12χρονου κοριτσιού, κρίθηκε 41χρονος Καρδιτσιώτης.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Τρίτης, κεκλεισμένων των θυρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έκρινε ένοχο τον 41χρονο, επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 1 μηνώς, καθώς του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Η απόφαση επιβλήθηκε ωστόσο χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να επιστρέφει στη φυλακή.

Αδικήματα που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να έλαβαν χώρα στην αποθήκη που ο 41χρονος διαμόρφωσε ως διαμέρισμα, ασελγώντας στη 12χρονη, κορίτσι γειτόνων του κατηγορουμένου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της 12χρονης, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», σε εσώρουχο της μικρής ήταν αυτές που επιβεβαίωσαν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του μικρού κοριτσιού.

Ο  41χρονοςπαραπέμφθηκε κατηγορούμενος, καθώς στην Καρδίτσα και στις 11-8-2020 όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο βούλευμα «ενεργώντας με πρόθεση, άσκησε σωματική βία σε άλλον και τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη και σε ανοχή αυτής και συγκεκριμένα, αφού προσκάλεσε την ανήλικη», «εντός αποθήκης ιδιοκτησίας του, την οποία είχε διαμορφώσει ως δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα της αποθήκης μετά τη διέλευση της ανήλικης εντός αυτής και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ασκώντας σωματική βία εξανάγκασε την ανήλικη να ξαπλώσει στο κρεβάτι του» και προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται λεπτομερώς στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Όπως αναλυτικά επίσης περιγράφονται οι πράξεις και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, που έλαβαν χώρα «το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2020». Στο πλαίσιο της δίκης, και μετά από αρκετές διακοπές, κατέθεσε πλήθος μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και 22 μάρτυρες υπεράσπισης. Πλήθος συγγενών και φίλων όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και χθες, ανέμενε την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι αργά το βράδυ, με κάποιους από αυτούς να κάνουν λόγο για «σκευωρία». Χθες απολογήθηκε ο 41χρονος, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Το ΜΟΔ τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και για τις τρεις πράξεις αναγνωρίζοντας του παράλληλα το ελαφρυντικό το πρότερου έντιμου βίου. Το Δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να επιστρέφει στη Φυλακή.

Πηγή: onlarissa.gr / Εφημερίδα Ελευθερία

Ειδήσεις σήμερα:

Δομή για ΑμεΑ - Μητέρα Πάρη: ηρέμησε η ψυχή του με την δίωξη για τον θάνατο του (βίντεο)

“Κιβωτός του Κόσμου” - 8χρονος: Οι παιδαγωγοί με χτυπούσαν άγρια και με κλείδωναν στο κλουβί (βίντεο)

Κολωνός - Πατέρας 5χρονου: Του έκαναν ηλεκτροσόκ, “δεν υπάρχει ελπίδα” είπαν οι γιατροί (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΣήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Οι τρεις μεγάλες αλλαγές19:58Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο