LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσπρωτίαΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2022 11:13

Θεσπρωτία - Εγκατάλειψη ζώων: Βαρύ πρόστιμο σε αντιδήμαρχο και εργαζόμενο για τα κουτάβια

Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο εποχικός υπάλληλος, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων.

Κουταβια - Ηλεία
Στον εισαγγελέα και τον ανακριτή θα οδηγηθούν την Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο εποχικός υπάλληλος οι οποίοι μετά την σύλληψή τους εξακολουθούν να κρατούνται, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης με τηλεφώνημα αγνώστου ενημερώθηκε η Αστυνομία πως εργαζόμενος στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων πέταξε στα σκουπίδια κάποια κουτάβια. Κατά την έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκαν τα άτυχα ζωάκια, όμως ο εργαζόμενος, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, είπε πως κατ' εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου πέταξε στα σκουπίδια 6 κουτάβια και συνελήφθη, ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του αντιδημάρχου.

Και οι δύο πέρα από το βαρύ κατηγορητήριο είναι αντιμέτωποι και με τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Συγκεκριμένα και σε εφαρμογή της νομοθεσίας που έχει αυστηροποιηθεί, οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 360.000 ευρώ!

Το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη σε εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρω για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται.

Έτσι, αθροιστικά το πρόστιμο για τα έξι κουτάβια, ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα έντασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του.

Πηγή: epiruspost.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του κόσμου”: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις

Αερογέφυρα ζωής για δίδυμα νεογέννητα

Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο