LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2022 18:41

Θεσσαλονίκη: Ένας “πάγκος της αλληλεγγύης” στήθηκε σε λαϊκή αγορά (εικόνες)

Πρόκειται για τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής, για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών.

Θεσσαλονίκη - λαϊκή - Τζιτζικώστας

Πολίτες της Θεσσαλονίκης, κάνοντας το πρωί τις αγορές τους από τη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, παίρνουν λίγα φρούτα ή λαχανικά παραπάνω. Την επιπλέον σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης, δεν την παίρνουν στο σπίτι τους, αλλά την αφήνουν σε έναν διαφορετικό πάγκο που έχει στηθεί εκεί, τον «Πάγκο της Αλληλεγγύης». Πρόκειται για τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής, για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών.

«Ο "Πάγκος της Αλληλεγγύης" είναι μια σημαντική προσπάθεια, που δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που το επιθυμούν να προμηθεύονται τρόφιμα από τους πάγκους της λαϊκής και να τα αφήνουν σ' αυτόν. Εμείς με τη σειρά μας ως Περιφέρεια, τα διανέμουμε στα εξουσιοδοτημένα και εγκεκριμένα ιδρύματα, που στηρίζουν παιδιά και συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη τη στήριξή μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας το πρωί τη νέα δράση, στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης.

Θεσσαλονίκη - λαϊκή - Τζιτζικώστας

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα «Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης» θα φτάσει σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. «Η αλληλεγγύη είναι απόλυτη προτεραιότητα στην πολιτική της Περιφέρειας και έτσι θα συνεχίσουμε ως διοίκηση και τα επόμενα χρόνια, στηρίζοντας εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Κεντρικό μας μήνυμα είναι κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος, κανένας να μη μείνει πίσω», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Θεσσαλονίκη - λαϊκή - Τζιτζικώστας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Θράκης 'Αγγελος Δερετζής, υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί συνεργαζόμαστε ώστε να δώσουμε μια ανάσα σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια και την κρίση».

Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν σήμερα, όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, θα δοθούν στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παιδιών, ενώ υπογράμμισε ότι, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, σκέφτονται τον συνάνθρωπο και αφήνουν από μια σακούλα στον «Πάγκο της Αλληλεγγύης».

Θεσσαλονίκη - λαϊκή - Τζιτζικώστας

Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστοί δρόμοι και χάος στην Αθήνα λόγω του Μαραθωνίου

Αίγυπτος: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε κανάλι

Καιρός: Πού θα βρέξει την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο